heinäkuu 07, 2020, 05:27:24 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Pienin "järkevä" hydro?

Aloittaja Raakile, kesäkuu 20, 2017, 18:19:43 ip

« edellinen - seuraava »

Raakile

Tässä yli kymmentä eri lajiketta mullassa kituuttava kotipuutarhuri on hurahtamassa vesiviljelyyn. Yhden ebb:n rakentelin 20x20cm orthex edenistä. Nyt katselin kaupan hyllyllä 16x16cm vastaavia ruukkuja. Olisiko tuon kokoisessa ebb:ssä vielä järkeä?

Ymmärrän kyllä, että vettä pitää lisäillä enempi, jos reo on pieni, mutta jäisikö tuossa 1,7l juuritilassa myös kasvi vähän maltillisemman kokoiseksi? Ikkunnalla siis kasvattelen. Kuinka pienessä juuritilassa olette kasvatelleet?

Raakile

MRgreen

Jos NFT kelpaa niin Trofast on hyvä.

Raakile

Asiaa aikani tässä pyöriteltyäni, olen tullut siihen tulokseen, että taidan kokeilla passiivihydroa. Saako altakasteluruukusta passiivina jotain lisäpotkua, jos vesitilaan heittää ilmakiven porisemaan muutaman kerran päivässä?

Raakile

karvainen

10 litran ämpäri tulee aivan täyteen juuria vesiviljelyssä, pitäisin sitä minimikokona.

sorrii

LainausAsiaa aikani tässä pyöriteltyäni, olen tullut siihen tulokseen, että taidan kokeilla passiivihydroa. Saako altakasteluruukusta passiivina jotain lisäpotkua, jos vesitilaan heittää ilmakiven porisemaan muutaman kerran päivässä?


Passiivinen hydro on hyvä jos haluaa pitää kasvin kohtuullisen pienenä. Se on hyvä tapa talvettaa chilejä leikattuina bonchin tyyliin. Hyvässä valossa pieni kasvi tuottaa satoakin sopivasti, kunhan on valoa riittävästi.

Mä kokeilin joksus vuosia sitten muutamalla Pauliina ja paremmilla Mimosa-ruukuilla [joita ei enää saa] tuota ilmakiveä. Pienellä säiliöruukulla tulee ongelmaksi, että juuritila loppuu alkuunsa ja vettä pitää lisätä joka päivä. Jollain chinense puskalla hyvässä kasvussa voi joutua muutenkin täyttämään aika tiuhaan.
Jos haluaa ison kasvin, niin ruukunkin pitää olla iso. Pienessäkin säiliöruukussa kasvi kasvaa liian isoksi ilmakiven voimalla.

Mulla sitten oli pari talvea sellaisia Mimosa-ruukkuja joista isoimman halkaisija 30cm. PAri pienempää muistaakseni 22cm. Niissä pystyi täyttämään vettä koko ruukun puoleenväliin, kun istutti sen kuution 10cm pinnasta, eli aika korkealle. Kun sitten lisäsin niihin 3cm korotusrenkaan [alumuunilattaa] oli isoimmassa vesitilaa jopa 6 litraa ja pienemmissä 3 litraa. Hyvinhän ne toimivat. Päädyin kuitenkin lopputulokseen etten sitä ilmakiveä käyttänyt, kun kysessä oli talvetettavat kasvit joiden en halunnut valtaavan keittiötäni.

Nykyään kasvatan lähes kaikki taimeni passiivihydron periaatteella. Silloin pysyvät edes jotenkin järjellisen kokoisina ja ovat kuitenkin valmiita helposti siirrettäviksi varsinaiseen vesiviljelyyn kesäksi. Vesisäiliöön tai -alustalle lisään vetyperoksidilla terästettyä litkua viikoittain. Näissä OxyPlus, Liquid Oxygen ym. pulloissa on yleensä pätevät ohjeet ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Raakile

Kiitoksia mielipiteistä. Hyvin on kasvanut orange habanero, naga morich ja lemon drop passiivihydrossa. Habanero on kasvattanut juuria ihan kiitettävästi vesitilaan. Pitänee kesäksi tehdä joku korokeviritys, kun hieman epäilen tuon veden riittävyyttä. Etenkin tuo habanero imee vettä kuin sieni.

sorrii

Orthexillahan on uudempia neliskulmaisia Eden -ruukkuja joissa korkeissa malleissa on vesitilaa oikein kunnolla. Pari pienempää on ollutkin mulla. Niihin viritin kyllä vesikierron pienellä vesipumpulla. Luulen että passiivisessa hydrossa se 4 litran vesitila on turhankin iso, kun "kuivaa" juuritilaa on vain ~15x15x10cm. Niissä on kyllä sellainen välipohja jonka vesitila on normaalin pienen säiliöruukun luokkaa. Voisi siis talvettaa pienellä vesitilalla passiivisena ja kesäksi laittaa vedenkierron tai ilmakiven ja ottaa välipohjan pois. Vastaavan tyylisiä korkeita säiliöruukkuja on kyllä fiksumman näköisiäkin ja halvempia esim. Bauhausissa ...

Musta käytännössä järkevä passiivihydro talveksi (=sisätiloihin) on mikä vaan umpiruukku jossa on pari litraa tilaa hydrosoralle. Säiliöruukuissa saa suhteessa mahtumaan vaan enemmän vettä kun siellä säiliössä ei ole sitä soraa viemässä tilaa. Pitää vaan vedenpinta olla pääosa ajasta välipohjan yläpuolelle, että pysyy sora kosteana pintaan asti. Itsellä on ollut sellaisiakin tavallisia pikkuämpäreitä (esim.) jossa pohjalla soran alla on iso verkkoruukku yläsalaisin antamassa vesitilaa.

Passiivihydro on mulle ollut paras tapa talvettaa chilejä. Nyt en ole viitsinyt talvettaa niitä ollenkaan, kun satoa on kesältä säilöttynäkin liikaa ...

Ja pienin, ei välttämättä järkevä hydro mulla oli itseasiassa ekana talvena kun olin hommannut pikku natikan: Kuvassa Inca Red Dropin pistokkaita, joista pienin on jalan mallisessa maljakossa johon mahtui ~1dl vettä lecasoran sekaan. [en ollut vielä kuullut että pistokkaan juurrutus voisi olla vaikeaa  ;)] Noista kolmesta pikku Incasta sain sen talven totutella chilin poltteeseen ...

ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`