tammikuu 23, 2021, 22:16:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tervehdys Norjasta

Aloittaja Jättilammas, syyskuu 16, 2017, 16:16:21 ip

« edellinen - seuraava »

Jättilammas

Oma kasvatusinnostukseni heräsi talven aikana ja ikkunalaudoilta löytyi valoisia paikkoja pienimuotoiseen kasvatustoimintaan. Ajatus oli kasvattaa yrttejä keittiön tarpeisiin ja chilejä sekä syötäväksi että kavereiden pelotteluun. Ensimmäinen yritys molempien osalta meni aivan puihin, ja toinenkin kierros opetti enemmän siitä miten chilejä ei kasvateta.

Kausi oli jo käytännössä ohi, mutta huhti-toukokuun vaihteessa päätin että vaikka sadon saaminen on jo tekemätön paikka, on parempi opetella kasvien elossa pitämistä tämän kesän aikana jos aion ensi kaudella saada jotain aikaan. Harjoituskierros kookoskuidun ja luonnonvalon yhdistelmällä onnistui yllättävänkin hyvin ja nyt olohuoneessa on neljän kasvin viidakko ja reilusti raakoja podeja.

Talven aikana jatkuu harjoittelu kasvien talvehtimisen sekä pienimuotoisen keinovalon avulla kasvattamisen merkeissä. Tuskin maltan odottaa ensimmäistä oikeaa kauttani.

Vuorikaskas

Terveppä terve!  Sulla onkin jo päiväkirjassa monta viestiä, vaikkei kukaan ole tähän vastannut. Millä leveyspiirillä siellä ollaan ja onko reheväkin vuorten suojaama laakso kesäksi?