helmikuu 21, 2020, 21:44:50 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Terppanan kausi 2019-2020

Aloittaja terppana, syyskuu 18, 2017, 22:25:06 ip

« edellinen - seuraava »

terppana

Oivoi.. Lähti vissiin lapasesta  ::)Tuosta vielä puuttuu paprikat ja tomaatit ja tuolla on vielä itämässä baccoja... :D Plus jäsenkirjettä ootellessa myös..

Onpaha sitte annettavia taimia ainaski..Werneri se jaksaa porskuttaa hyvin. Se onkin ainut joka selvis talvetusyrityksistä.
Kaikki muut kuolla kupsahti tai sitten kissa söi ne.

terppana

Nonii.. voiskai tätä välissä päivitelläki ku muistaa/jaksaa/kerkiää..

Tsilit on kasvanu hyvin ja ylimääräisetkin tuntuu löytäneen uuden kodin ja itselle jääpi enempi tilaa.

Vähän nuita on joutunut latvomaan kun tahtovat kasvaa korkeutta hurjan nopeasti.. mutta mikäpä siinä.

Purple jalapeno on ottanut hirmu spurtin kasvussa, on noin metrin korkuinen jo nyt ja kukkaa puskee
Nätin näköinen kukka, vois kuvailla tarkemmin ja paremmin kun sais vain aikaiseksi..

Tämä Mini Rocoto on menossa Appiukolle ihan Rovaniemelle asti, saas nähä miten siellä pärjää, mutta lähtökohdat ainakin on hyvät :)

Paprikat pistin itämään tuossa viime viikonloppuna, eli 4.3 ja aika hyvältä näyttää jo nyt

Paprikoitakin jää näköjään muutamat ylimääräiset kun näyttävät itävän paremmin kuin hyvin :)

Tomaatit vielä laittaa tuossa myöhemmin itämään, niiden kanssa "en pidä kiirettä", koska tila alkaa olemaan melko rajallinen pikkuhiljaa :D

Wilma-Cocolite-11 on kasvusalustana tähän mennessä ollut erittäin hyvänoloinen ja mukava käyttää. Harsosääsket ei ole niin kiinnostuneita tuosta aineesta, eikä se sotke paikkoja kuten turve tai multa, joten jatkossa tuskin muuta käytän kuin kookoskuituseosta. Lannoitteena on Yaran lannoitteet, laimeahkolla seoksella.

Ach joo.. Trepaidera tuotti satoa ~200g ja sen sadon tule säilömään jääkuutioseoshässäkkänä. Kasvi itsessään sai lähteä uusien tieltä, sille ei nyt enään ollut oikein paikkaa..

Tässäpä tätä taas, joskus taas lisää :)


terppana

Kaikki ylimääräiset chilit on lahjoitettu tutuille ja tuntemattomille ja chilin ilosanomaa näinollen levitetty eteenpäin :) Itselle jäi kasvamaan vielä seuraavat lajikkeet:

- Rocoto Mini
- Rocoto Turbo Red
- Rocoto Orange

- Aji Fantasy *2
- Pi 260460
- Pi 260560
- CGN 22084
- Bolivian Rainbow (ulkonäön vuoksi..)
- Lemon Drop
- Sugar Rush
- Habanero Manzano
- Pink Habanero
- Bird Aji
- Aji Habanero
- Purple Jalapeno

Paprikoista on kasvamassa (ja osa vielä tulevaa kotia odottaa)
- Mavaras
- New Ace F1
- Poblano Ancho

Tomaatit vielä odottelee idätystä.. jos nuo kohta jo vihtis laittaa, vai onko niillä jo kiirehätä?  ::)Hyvin kasvaa.. Paljon "joutunut" latvomaan..


Paprikat ja chilit sulassa sovussa..


Purple Jalapeno on jo saanut ihan oman, isomman ruukun ja maistelupodejakin tulossa muutamat :) Tän kasvu on ollut kyllä melkosta.. Saas nähdä mitä kesä tuo tän kanssa :D

terppana

Viikonloppuna on hyvin päässet chilit ulkoilemaan :)

Samoin paprikat ja tomaatit.Muutamat lehdet chileissä otti hiukan osumaa auringosta, mutta yllättävän vähällä ovat päässeet.. Nyt kun yölämpötilat nousis vielä hiukan niin vois siirtää nuo tuonne parvekkeelle kokonaan asumaan. Pakkasvahtikin on ollut mietinnässä, mutta toisaalta, iso tila (20m2) ja lasitettu parveke niin...

terppana

Jahas.. Tulipa tuossa eilettäin käytyä paikallisessa yrityksessä nimeltä Yrjänäisen Puutarha ja voi pojat kun siellä oli kaikkea kivaa :)

Onneksi tän hetken tilat on niin rajalliset kasvatukseen, että ei tarttunut kuin Valkosipuliyrtti, Appelsiini-minttu ja Hot Fajita chili. Myynnissä näkyi olevan myös kekkilän professionaalista multaa ja kaikkea vähän eri tarkoitukseen. Mukava oli paikka ja asiakaspalvelu erinomaista :) Myöhemmin pitää vielä käydä hamstraamassa yrttejä lisää kun siellä tuntu olevan vaikka ja mitä...

Mutta Chilit, joo. Ne kasvaa melkosta vauhtia, alkaa olemaan ongelma jo että mihin nuo kohta tunkee jos ei nuo lämpötilat ala nousemaan :D Mutta eipä siinä, kuvia taas ens kerralla mukana postauksessa, tänään ei jaksanut..

terppana

Viimeyönä tein tieteellistä tutkimusta ja mittasin yölämpötilan joka näytti +8 alimmillaan ja ilman vielä tuota kasvarin pressua. Ahdasta on siellä jo nyt, mutta ehkä ne tuolla pärjää sen aikaa että voivat olla ilman tuota "kasvaria". Ihan vielä ei täysin puhtaasti uskalla partsille jättää..Mutta ehkäpä se tästä, pikkuhiljaa :)

terppana

Jaaha jooho. Onpa menny aikaa kun kesä alkanut ja omalla alalla se tarkoittaa kiirettä työrintamalla, mutta myös kotosalal kasvien kanssa :)

Hirvveesti on kaikki kasvanunna ja hedelmää on tulossa melkeenpä joka puskasta ja on nuita tullut maisteltuakin jotain. Tomaatit ei vielä ole hedelmää pukkaamassa, mutta kukkimista aloittavat (tai ovat jo aloittaneet) melkeinpä kaikki.

Kuvat kertovat enemmän kuin sanat:


Bolivian rainbow. Siksi kun se on nätti.. en varmaankaan käytä ruuanlaittoon ellei jollakin ole hyviä neuvoja mihinkä sitä käyttää? :D


Sugar rush. Pukkaa hedelmää. Paljon.


Kaikki nämä tekevät hedelmää ja kukkivat, myös Habanero Manzano joka alunperin näytti ettei ala millekkään hedelmien suhteen..


Tomskut kasvaa vauhilla.. Mitähän nuo olivatkaan, pitää luntata :D

- Velmozha
- Pridneprovskiy Rozovyi
- Altaiskiy Oranzhevyi
- Tri Tolstyaka
- Altaiskiy Urozainyi
- Black From Tula

Ja amppelitomaatteina ovat Hundreds and Thousands ja Tumbler


Aji Fantasy. Näitä puskia on kaks joten tulossa on ilmeisesti riittävästi..


Pink Haba. Hedelmää tulee vieri viereen..


Bird aji. Oli muuten  :fire: :fire: :fire: kohtuu tulista kun maistelin...


Mikähän lie, en muista :D Pi vissiinki. Tuleton muistaakseni ja paljon podeja.


KURGGU! Kukkii ja jotain mini kurkkuja ainakin tulossa :D  ::)


Hot Fajitas. Tän ostin puutarhasta heräteostoksena. Kitsaasti on kasvanut, mutta eiköhän se tuosta.. Podeja kuitenkin on paljon ja ovat isohkoja. Mausta ei tietoa mutta kuulemma ihan hyvä  ???


New Ace kukkii ja tekee podeja. Paprikaakin on tulossa siis :) Mavaras (ei kuvissa) on vähän hitaampi kukissa, aloittelee vasta nyt ja Poblano tekee kukkaa ja podia.

Nuin. Puuh.

Vettä menee päivittäin kohtuullisesti, mutta kunhan nuo tomaatit alkaa puskeen hedelmää niin sitten..  ::)
Rähinä-Reetta

Hyvännäköistä kasvattelua.  :) :thumbup:

Huru-ukko

Bolivian Rainbow ei ole kovin maistuva tuoreena, mutta minua joskus neuvottiin että kuivaamalla siitä saa hmmmm.... kohtuu makuista jauhetta. En kokeillut. Satoisa kausi tulossa  :).

terppana

Lainaus käyttäjältä: Rähinä-Reetta - kesäkuu 11, 2018, 19:21:48 ip
Hyvännäköistä kasvattelua.  :) :thumbup:


Kiitos :) Kasvihuonetta odotellessa.. piti saada jo tälle kesää käyttöön, mutta tuli tila-ongelma ja aika-ongelma, joten jäi haaveeksi.. ehkä ens vuonna :)

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 11, 2018, 20:03:27 ip
Bolivian Rainbow ei ole kovin maistuva tuoreena, mutta minua joskus neuvottiin että kuivaamalla siitä saa hmmmm.... kohtuu makuista jauhetta. En kokeillut. Satoisa kausi tulossa  :).


Pitää kokeilla tuota kuivattua jauhetta ja sekoitella muiden joukkoon tms. Satoisa on kyllä tulossa, toivottavasti muillakin :)

terppana

PHÄRRRRRRRRRRRRRRRRRRRKELE!!!     >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Hot Fajitas oli saanut kavereita.. Kirvoja nimittäin. Noh, minähä en semmosia kattele!! Neemiä ja mäntysuopaa ja vettä. Sitte suihkuttelin vielä vedelllä ja pistin spruzia perrään!! PRRKL!!  >:D >:D POIS MINUN KASVEISTA HUS!!

Oliko vähän yliammuttua? :D

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: terppana - kesäkuu 13, 2018, 20:43:50 ipOliko vähän yliammuttua? :D

Oli.
Mäntysuopa ja Neem ovat aineita, joita ei pidä huuhdella vedellä pois. Suopa tukahduttaa kalvollaan tuholaiset, mutta siihen voi mennä vuorokausi ja Neem taas torjuu hajullaan, viikkojen ajan. Ellei niitä pestä pois.
Toivottavasti se Spruzit toimii.

terppana

Jahas. Kohta vaihtuu aihe nimeksi "Terppanan kirva-farmi 2018".

Kirva-invaasio jatkui ja tällä kertaa ahneet paskiaiset ottivat pienemmän Aji Fantasyn, Parit Rocotot, bird ajin, toisen pi:n, poblanon... ja tämän lisäksi Turbo pubessa oli kirvojen lisäksi vihannespunkin seittiä, että. Joo. Joo...

Ehkäpä kuvia myöhemmin, nyt ei jaksa..

terppana

No tännehän on unohtunut päivitellä ihan täysin..

2019 vuosi oli aika surkea. Itäminen oli kitsasta ja monet lajikkeet eivät edes itäneet :( Koleahko kesä, kuivuus ja yht-äkkinen hellejakso jonka aikana tietenkin olin reisussa, niin tuhosivat tän vuoden hyvän alun/sadon melkolailla.

Tomaattien sato oli minimaalinen (poislukien Tumblerit jotka tuottivat aika hyvin), mutta Piccolo kurkku tuotti taas hurjan määrän kurkkua. Piccolo kasvaa ensi vuonnakin, ehkä jopa kahtena kappaleena.

Vuoden tulokas oli ananskirsikka/mansikkakoiso. Tämä kaveri tuotti ihan järkyttävän määrän makeita hedelmiä. Jännä kaveri, jokseenkin oli kitsas itämään. En välttämättä kasvata tätä uudestaan, vaikka tämä onkin maukas

Chilit.. noh, satokauden tuotto oli maksimissaan 2,5kg. Aji Golden oli perusvarma ja sadokas. Pubeista montyfar kantoi ihan ok hedelmää ja Turbo pube vielä sisällä kypsyttelee podejaan. 7-Pot oli ylläri ja tuotti varmaan sen 500g podeja, hirmu sadokas kaveri oli tämä. HYL kasvoi kivasti ja pidin kyllä tän poltteesta ja hedelmäisestä mausta. Scorpparit yms tuotti vain muutamia yksilöitä.

Paprikat: Kolmea eri lajiketta kasvattelin ja kirvathan näitä taas loppuvaiheessa kiusasi, mutta muutoin kyllä sieltä jonkun verran taas satoa tuli, mutta ei mainittavasti, lähinnä maisteltavaksi.

Ensi vuodelle ei sen kummempia kasvatussunnitelmia vielä ole. HYL ainakin koitetaan talvehdittaa, parit rocotot laitan kans kohta itämään. Tomaatteja taas kokeillaan mitä löytyy(3-5 lajiketta), niitä on melkoisesti vielä kokeiltavana. Mutta eikai tässä, kattoo jos jaksaa ens vuonna taas enempi päivitellä kasvatuksia :)