joulukuu 08, 2019, 18:40:26 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Paistinpannut

Aloittaja Whili, marraskuu 22, 2017, 11:39:35 ap

« edellinen - seuraava »

Maikeli

helmikuu 10, 2018, 10:40:52 ap #20 Viimeisin muokkaus: helmikuu 10, 2018, 10:42:38 ap käyttäjältä Maikeli
Lainaus käyttäjältä: PP - tammikuu 20, 2018, 12:04:22 ip

Onhan induktiokin sähköliesi ja sillä onnistuu mikä vaan. Tehokas induktioliesi on ei jää ainakaan kauas kaasusta, mutta on niissäkin tietty eroja.

Lähinnä fiilikseltään on kaasu ylivoimainen. Ei kokemusta induktiosta, mutta kaasulla kokkaaminen on vaan niin siistiä

Whili

Lainaus käyttäjältä: Maikeli - helmikuu 10, 2018, 10:40:52 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - tammikuu 20, 2018, 12:04:22 ip
Onhan induktiokin sähköliesi ja sillä onnistuu mikä vaan. Tehokas induktioliesi on ei jää ainakaan kauas kaasusta, mutta on niissäkin tietty eroja.

Lähinnä fiilikseltään on kaasu ylivoimainen. Ei kokemusta induktiosta, mutta kaasulla kokkaaminen on vaan niin siistiä
Omat kokemukset induktioliedestä on pelkästään positiiviset. Nopeus on samaa luokkaa kuin kaasu ja todella helppo pitää puhtaana. Huonona puolena ainoastaan, että kaikki kattilat ja pannut ei käy, mutta valurauta ja hiiliteräs toimii  :D :D

sorrii

Tuli ostettua Black Friday 2018 -tarjouksesta DeBuyer Mineral B 28cm ...

Oon sen rasvapolton sössinyt jo kaksi kertaa. Ekalla kerralla oletin että sitä mehiläsvahaa pitäisi säästää siihen polttoon. Ja poltin siihen aika paksun tahmean pinnan Muurikka-silavalla. Sehän pinta suli mausteeksi läskisoosiin heti ekalla yrittämällä ...

Putsasin pannun kunnon liepeällä [Bilteman kaustinen sooda 33% liuos] kun se ulkopuolikin oli aika raidallinen koska en ollut sitäkään pessyt kunnolla. Hioin pannun sisäpinnan teräsvillalla. Tein uuden rasvapolton nyt varovaisemmalla määrällä Muurikkaa. Huolellisesti varmaan 7 kertaa päivän mittaan. Hyvännäköinen tuli ...

Sitten kokeilin paistaa pekonia. Ostin -tyhmä- jotain Rainbow-pekonia kun näytti ihan yhtä hyvältä kuin HK. Laitoin omaoppisesti siivut kylmälle pannulle siistiin riviin ja pannu liedelle 4/6. Oikea (HK) pekoni valmistuu tuolla tavalla kivasti. Rasvat sulaa pannuun ja pekonit paistuu rapeiksi. Tämä homo-pekoni [Rainbow ?!?] valutti pannulle ½cm kerroksen suolavettä ja valkoista vaahtoa, joka kuivuttuaan alkoi muuttua purukumiksi. PEkoneista tuli lopulta ihan hyviä, mutta pannuun jäi poltetun purukumin kaltainen tahma, joka oli pakko liottaa kuumalla vedellä. Siinähän oli pannun pinta taas puhdasta kiiltavää terästä ..  ??? ??? Voisi ehkä laittaa Niksipirkkaan ohjeen kuinka pohjaanpalaneen keittoastian saa puhtaaksi: Rainbow-pekonilla  8)

Tänään polttelin sen kirotun pannuni kolmanteen kertaan. Entistä ohuemmalla rasvalla. Pidempään. 7 kertaa. Enkä aio tuota paskaa käyttää ennekuin saan uudet hampaat, että voin syödä kunnon pihviä! Mun vaikutelmakseni tuli, ettei tuo sovi kunnolla kuin lihan ruskistamiseen. IKEA 365+ pannulla hoituu kaikki muu. Loistavasti. Pannu kestänyt jo yli vuoden ja on sentään kerran unohtunut tyhjänä levylle ½-tunniksi. Se savusi ja ulkopuolen RST-pinta muuttui ruskeaksi. Teflon Professional -pinnoite vähän tummui keskeltä, mutta toimii edelleen ....  :o

***************

Ptfe .. pfoa .. köh .. köh ..  :'( ... Teflonia pelkääville valaisevaa tarinaa. Lähteen luotettavuus jää lukijan vastuulle:
https://www.thecookwareadvisor.com/what-do-you-mean-its-not-teflon/

Siellä muuten väärää tai vanhaa tietoa noiden IKEA'n pannujen pinnoista. Kahdessa kalliimmassa [25€; 29€  ;)] paistinpannussa on Teflon Professional ja vähän halvemmassa Teflon Platinum Plus. Niissä 5€ pannuissa vain on se alkuperäinen Teflon Classic -pinta. Kyllähän se Professional vaikuttaa jopa kestävämmältä kuin esim. Swiss Diamondissa, jollaisen sain ruvelle vajaan vuoden käytöllä ...  Väitän siis kirkkain silmin, että IKEAn 30€ pannut on parempia kuin Hackmanin 100€ Rotisseur esim. (sellainekin on mulla käytössä toisaalla..)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Siika

Loistavaa,juuri tässä p-pannua suunnittelin uusia ku toi vanha valurautainen on liian painava reumakäsille.....siis IKEAAN ;D ;D
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

-T-

helmikuu 23, 2019, 21:24:42 ip #24 Viimeisin muokkaus: helmikuu 23, 2019, 21:32:39 ip käyttäjältä -T-
Itsekin haluaisin tykätä hiiliteräspannusta, mutta en ole saanut rasvapolttoa onnistumaan kunnolla. Kerrostalossa asuvana tasaisen lämmön saaminen tuntuu olevan haastavaa.

Eka yritelmä oli uunissa ohuillakerroksilla  (elintarvikekäyttöön sopivalla) pellavaöljyllä. Toistin käsittelyn varmaan 7-9 kertaa. Pannusta tulikin kivan kiiltävä ja tummui hyvin. "Tämähän oli helppoa"... Sitten ekan käyttökerran ja hellän vesipesun aikana pannun pinta lähti kivasti pieninä lastuina irti. Sama jatkui seuraavilla parilla käyttökerralla.

Seuraavaksi kokeilin polttoa keraamisella liedellä josko sillä saisi kovempia lämpöjä. Saihan sillä, mutta vain pannun pohjan sai tarpeeksi kuumaksi ja vähänkään ylempänä sisäreunoilla rasva jäi tahmeaksi matalien lämpötilojen takia.

Sittemmin olen kokeillut myös perinteisellä sähköhellalla ja todennut, että siinäkään ei levy lämpene tarpeeksi tasaisesti. Tässä yhteydessä sain mitattua pannun pinnan lämpötilaa IR-lämpömittarilla ja totesin pannun keskiosan olevan n. 100 astetta lämpimämpi kuin pannun pohja reunemmalla. Tämän takia joko reuna-alueet jää tahmeiksi tai keskikohta palaa jo pilalle (mattaiseksi).

Sittemmin olen käyttänyt pannua reilulla rasvalla ja toivonut jonkun pinnan muodostuvan. Onhan siinä pinta, mutta turhan mattainen, että edes harkitsisin testinä kananmunan paistoa.

Tämän takia päivittäisessä käytössä on 28 cm Tefalin keskihintainen pannu ja joku 24 senttinen teflonpannu jonka ostin ehkä 2011 saksasta ollessani siellä muutaman kuukauden. Kyseessä ei ole mikään merkkipannu vaan "randomisti" tavaratalosta ostettu hieman halvimpia pannuja kalliimpi yksilö. Yllättävää kyllä tämä saksapannu on vieläkin hyvässä kunnossa ja hyvän lämpenemisen sekä sitkeytensä ansiosta se on oma "suosikki" perus paisteluissa. Näiden säilyvyyttä on ehkä avittanut, että en ole pessyt niitä kertaakaan pesuaineella (saksanpannu on ehkä vahingossa tullut pestyä pariin kertaan pesuaineella).

Edit: Oho... Osahan näyttikin olevan tuolla jo entuudestaankin. Muistelin kirjoittaneeni aiheesta, mutta en nopealla selailulla nähnyt omaa nimimerkkiä lähettäjissä. Oletin sitten kirjoittaneeni muualle... No jääköön toisto tuplana.

tp.teppet

Lainaus käyttäjältä: sorrii - helmikuu 23, 2019, 14:50:32 ip
Tuli ostettua Black Friday 2018 -tarjouksesta DeBuyer Mineral B 28cm ...

Oon sen rasvapolton sössinyt jo kaksi kertaa. Ekalla kerralla oletin että sitä mehiläsvahaa pitäisi säästää siihen polttoon. Ja poltin siihen aika paksun tahmean pinnan Muurikka-silavalla. Sehän pinta suli mausteeksi läskisoosiin heti ekalla yrittämällä ...

Putsasin pannun kunnon liepeällä [Bilteman kaustinen sooda 33% liuos] kun se ulkopuolikin oli aika raidallinen koska en ollut sitäkään pessyt kunnolla. Hioin pannun sisäpinnan teräsvillalla. Tein uuden rasvapolton nyt varovaisemmalla määrällä Muurikkaa. Huolellisesti varmaan 7 kertaa päivän mittaan. Hyvännäköinen tuli ...

Sitten kokeilin paistaa pekonia. Ostin -tyhmä- jotain Rainbow-pekonia kun näytti ihan yhtä hyvältä kuin HK. Laitoin omaoppisesti siivut kylmälle pannulle siistiin riviin ja pannu liedelle 4/6. Oikea (HK) pekoni valmistuu tuolla tavalla kivasti. Rasvat sulaa pannuun ja pekonit paistuu rapeiksi. Tämä homo-pekoni [Rainbow ?!?] valutti pannulle ½cm kerroksen suolavettä ja valkoista vaahtoa, joka kuivuttuaan alkoi muuttua purukumiksi. PEkoneista tuli lopulta ihan hyviä, mutta pannuun jäi poltetun purukumin kaltainen tahma, joka oli pakko liottaa kuumalla vedellä. Siinähän oli pannun pinta taas puhdasta kiiltavää terästä ..  ??? ??? Voisi ehkä laittaa Niksipirkkaan ohjeen kuinka pohjaanpalaneen keittoastian saa puhtaaksi: Rainbow-pekonilla  8)

Tänään polttelin sen kirotun pannuni kolmanteen kertaan. Entistä ohuemmalla rasvalla. Pidempään. 7 kertaa. Enkä aio tuota paskaa käyttää ennekuin saan uudet hampaat, että voin syödä kunnon pihviä! Mun vaikutelmakseni tuli, ettei tuo sovi kunnolla kuin lihan ruskistamiseen. IKEA 365+ pannulla hoituu kaikki muu. Loistavasti. Pannu kestänyt jo yli vuoden ja on sentään kerran unohtunut tyhjänä levylle ½-tunniksi. Se savusi ja ulkopuolen RST-pinta muuttui ruskeaksi. Teflon Professional -pinnoite vähän tummui keskeltä, mutta toimii edelleen ....  :o

***************

Ptfe .. pfoa .. köh .. köh ..  :'( ... Teflonia pelkääville valaisevaa tarinaa. Lähteen luotettavuus jää lukijan vastuulle:
https://www.thecookwareadvisor.com/what-do-you-mean-its-not-teflon/

Siellä muuten väärää tai vanhaa tietoa noiden IKEA'n pannujen pinnoista. Kahdessa kalliimmassa [25€; 29€  ;)] paistinpannussa on Teflon Professional ja vähän halvemmassa Teflon Platinum Plus. Niissä 5€ pannuissa vain on se alkuperäinen Teflon Classic -pinta. Kyllähän se Professional vaikuttaa jopa kestävämmältä kuin esim. Swiss Diamondissa, jollaisen sain ruvelle vajaan vuoden käytöllä ...  Väitän siis kirkkain silmin, että IKEAn 30€ pannut on parempia kuin Hackmanin 100€ Rotisseur esim. (sellainekin on mulla käytössä toisaalla..)

Itellä samainen pannu käytössä ilman ongelmia. Pyyhin vain enimmät mehiläisvähät pois ohjeen mukaan. Nakkasin köntin muurikka silavaa ja poltin kerran ohjeen ajan mukaan. Paistelin ensimmäiset x(3-5 tai jotai) kertaa vain nautaa kerta niin suositeltiin tekevän jos ei jaksa kunnon rasvapolttoa tehdä. Aika bueno tuli laiskalla metodilla. Pinta toki paranee kokoajan, mutta jo pelkän ensimmäisen kerran jälkeen oli varsin kelvollinen kaikkeen ruskistukseen wokkeihin ja on siinä jokunen pataruokakin tulllut tehtyä. Tomaattisose, ananakset ja sitrukset vaalensi pintaa muttei sentään tarvinnut alusta aloittaa, kuten jossain peloteltiin. Aika paljon tosin muistelisin ohjeiden eronneen perinteisen valurauta pannun rasvanpoltosta, mitä ei tosin ikinä ole tullut itse tehtyä. Ei ole mikään palanut kiinni eikä mitään ongelmia. Petymys tuossa oli kyllä se ettei uunissa saisi käyttää kuin 10min ja oliko 200 astetta. Hyvä tietää tuo varoitus/puhdistusohje rainbow pekonista, olis kyllä palanu käpy pahemman kerran.

sorrii

Minä jo mietin, että mitäs sitten jos epoksipinnoite käryää !? Sehän se ainoa este on uunikäytölle. Kaipa se terästä on varsikin sen muovin alla. Käytetty pannu on joka tapauksessa mustankirjava laikullinen (ulkopuoli) joten en minä ainakaan rupea jotain kiiltävää epoksia säälimään ... Uuniin vaan - kolmellesadalle ja ylikin jos höökää piisaa!

En muuten oo viitsinyt kokeilla pannuani viimeisen rasvapolton jälkeen. Ensimmäisen poltonhan sulatin siitä pinnasta kun paistoin leivitettyä/pakastettua possunleikettä. Siitäkin valui pannulle kypsyessä valkoista spermaa-mitälie, joka tarrasi sen leikkeen kiinni pannuun parista kohdasta. Menin tyhmä sitten lorauttamaan siihen pannulle vettä (syömisen jälkeen, toki!) ettäs sulaa se tarttunut kuori siitä; tasimpa raapaista niitä kökköjä teräslastallakin kun pannu oli vielä kuuma ja vettä pannulla. Kun siitä heti näki, että se poltettu pinta rullasi irti, niin en välittänyt vaan putsasin karhunkielellä samantien.

Toisella kertaa olin varovaisempi, mutta niistä Rainbow-pekoneista tuli nestettä aika reippasti pannuun ja vaikka olin varovainen, niin ainakin oheni se pinta keskeltä lähes kirkkaaksi. Mun diagnoosini on ehkäpä sekin, etten ollut riittävän pitkään paahtanut sitä polttopintaa, jos se heti liukenee kiehuvaan rasva-suola-veteen ...

Varmaan nyt pyhitän pannun joksikin aikaa pelkään lihan ruskistamiseen ja kokeilen "vaativampaa" sitten joskus ... Tuli kyllä vähän pettynyt olo, että on vähän liikaa noita pannuja hehkuteltu foorumeilla.

Pari päivää sitten paistelin muuten sisäfileitä tyttöystäväni luona Rörstrandin valupannulla, joka oli ollut taas käyttämättömänä puoli vuotta. Se oli öljytty kevyesti edellisne käytön jälkeen ja kyllähän sellaisessa on vähän härski haju. Keittelin siinä vähän aikaa vettä. Kaadoin veden pois ja tein pikarasvapolton 10 minuutissa. Sitten paistoin piffit ja tuli taitamattoman hyvää ja pannu näytti oikein hyvälle paistamisen jälkeenkin. Ei se valurauta paljoa kömpelömpi ole käytössäkään, joten vähän kaduttaa tämä turha kokeilu hiiliteräspannun kanssa. Hyvin on 500 vuotta pärjätty (tai 200 ?!?) valurautaisilla. Joku ranskalainen kokki-teollisuusmies on keksinyt tavan valmistaa halvalla valssaamalla paistinpannun josta saa melkein yhtä hyvän kunhan on varovainen sen pinnoitteen kanssa. Pinnoitteen joka täytyy tehdä itse. Ja odottaa viikkoja että siitä tulee hyvä.  ??? Häh??
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Mieli%

maaliskuu 03, 2019, 16:41:01 ip #27 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 03, 2019, 17:02:47 ip käyttäjältä Mieli%
Lainaus käyttäjältä: -T- - helmikuu 23, 2019, 21:24:42 ip
Itsekin haluaisin tykätä hiiliteräspannusta, mutta en ole saanut rasvapolttoa onnistumaan kunnolla. Kerrostalossa asuvana tasaisen lämmön saaminen tuntuu olevan haastavaa.

Eka yritelmä oli uunissa ohuillakerroksilla  (elintarvikekäyttöön sopivalla) pellavaöljyllä. Toistin käsittelyn varmaan 7-9 kertaa. Pannusta tulikin kivan kiiltävä ja tummui hyvin. "Tämähän oli helppoa"... Sitten ekan käyttökerran ja hellän vesipesun aikana pannun pinta lähti kivasti pieninä lastuina irti. Sama jatkui seuraavilla parilla käyttökerralla.

Seuraavaksi kokeilin polttoa keraamisella liedellä josko sillä saisi kovempia lämpöjä. Saihan sillä, mutta vain pannun pohjan sai tarpeeksi kuumaksi ja vähänkään ylempänä sisäreunoilla rasva jäi tahmeaksi matalien lämpötilojen takia.

Sittemmin olen kokeillut myös perinteisellä sähköhellalla ja todennut, että siinäkään ei levy lämpene tarpeeksi tasaisesti. Tässä yhteydessä sain mitattua pannun pinnan lämpötilaa IR-lämpömittarilla ja totesin pannun keskiosan olevan n. 100 astetta lämpimämpi kuin pannun pohja reunemmalla. Tämän takia joko reuna-alueet jää tahmeiksi tai keskikohta palaa jo pilalle (mattaiseksi).

Sittemmin olen käyttänyt pannua reilulla rasvalla ja toivonut jonkun pinnan muodostuvan. Onhan siinä pinta, mutta turhan mattainen, että edes harkitsisin testinä kananmunan paistoa.

Tämän takia päivittäisessä käytössä on 28 cm Tefalin keskihintainen pannu ja joku 24 senttinen teflonpannu jonka ostin ehkä 2011 saksasta ollessani siellä muutaman kuukauden. Kyseessä ei ole mikään merkkipannu vaan "randomisti" tavaratalosta ostettu hieman halvimpia pannuja kalliimpi yksilö. Yllättävää kyllä tämä saksapannu on vieläkin hyvässä kunnossa ja hyvän lämpenemisen sekä sitkeytensä ansiosta se on oma "suosikki" perus paisteluissa. Näiden säilyvyyttä on ehkä avittanut, että en ole pessyt niitä kertaakaan pesuaineella (saksanpannu on ehkä vahingossa tullut pestyä pariin kertaan pesuaineella).

Edit: Oho... Osahan näyttikin olevan tuolla jo entuudestaankin. Muistelin kirjoittaneeni aiheesta, mutta en nopealla selailulla nähnyt omaa nimimerkkiä lähettäjissä. Oletin sitten kirjoittaneeni muualle... No jääköön toisto tuplana.


Kehittelin hiiliteräspannun polttoon oman metodin levyllä, kun ei noista uunihommista tullut yhtään mitään. Saihan niillä pinnan mutta ei ne pysyneet vaikka mitä öljyjä käytti.

1. Pannu puhtaaksi, vaikka karkealla hiomapaperilla pesuaineen kanssa
2. Pese pannu, kuivaa äkkiä ja laita levylle kuivumaan
3. Laita rypsiöljyä, oliiviöljykin käy, hiero öljy kuumaan pannuun
4. Kuivaa kaikki öljy mitä pannusta irtoaa, pannun pitää olla suht lämmin, että ylimääräiset öljyt saa pois. Puuvillariepu lienee paras.
5. Etsi lämpötila, jolla öljy savuaa ja odota kunnes pinta alkaa tummumaan
6. Tee lisäkerroksia lisäämällä öljyä ja kuivaamalla ylimääräiset pois. Edellinen kerros pitäisi olla pannussa kiinni, mikäli ei niin kerrosten välissä oli liian vähän polttoa. Kun kerroksia alkaa olla enemmän niin pannu alkaa hylkiä rasvaakin.
7. Tee lopullinen poltto, 60min. Pinta ei saa mennä mustaksi. Jos menee niin lämpöä on liikaa ja pinnasta ei tule liukas.
8. Laita kansi päälle, virta pois ja laita joku riepu päälle. Pannun pitää jäähtyä hitaasti.

Itsellä ei lämpene tasaisesti johtuen keraamisesta tasosta, joten käytän kantta heti alussa, että lämpenee tasaisesti. Lopullisen polton teen kansi päällä + jotain riepua päälle.
Lämpöä ei saa olla liikaa, ihan vähän yli savuamispisteen. Jos polton tekee liian isolla lämmöllä ei tule kestävää.
Tämän jälkeen vain kovaa käyttöä, pannu mustuu käytössä. Tomaattia kannattaa välttää alkuun, ettei ota pintaa pois.

Kokeilin nyt mitä pannu sanoisi hiekkapuhalluksesta. Toimii muuten hyvin kunhan tuon pinnan tekee oikein!

Edit: liitteenä ensimmäinen kokeilu hiekkapuhalletusta pannusta vähän runsaammalla rasvalla. Aika liukas jo nyt.
https://ibb.co/hgfcK8Y

tp.teppet

Hiiliteräs aiheuttaa nyt kiroilua täälläkin. Mitään en ole tehnyt erilailla kuin silloin kun vielä vaikutti hyvältä, mutta nyt on usko menossa. EI tosiaan mitään poikkeavaa ole tullut tehtyä, mutta alkoi palamaan kiinni ja nyt en enää oikein saa samanlaista pintaan kuin olin jo saanut yrittämättä erityisemmin. Ei mitään käryä mikä sille tuli, ulkoisesti näytti samalta kuin aiemmin käyttö samaa kuin aiemmin paitsi varonut noita mitä suositeltiin varovan eli tomaattia jne. Noh nyt onnistuin vielä saamaan pintaakin irti kun hellästi puhdistin vedellä ja sienellä. Pysyi monta kuukautta hyvänä ja nyt alkoi keskaria näyttämään vaikken mitään lihaa kummempaa ole siinä edes viikkoihin tehnyt.

Chilivaari

toukokuu 14, 2019, 10:49:45 ap #29 Viimeisin muokkaus: toukokuu 14, 2019, 13:12:22 ip käyttäjältä Chilivaari
Taidan leimautua toisinajattelijaksi täällä, mutta minulla on vuosien kokemus keraamisella Ilag-pinnoitteella varustetuista pannuista. Ensin ostin yhden pienen, sittemmin lisää erilaisia ja kaikki toimivat edelleen.
Lidlin tarjouksia on muutaman viikon välein (saatavissa siis vain ajoittain) ja pannut maksavat yleensä reilun kympin. On alumiinia ja terästä ja eri värejä, kannella tai ilman. Voin suositella.


Halpahallien ohuita keraamisia pannuja kannattaa välttää. Ne vääntyvät kieroon heti ensi kuumennuksella.


EDIT:
Lisäänpä tähän vielä, että nytkin näkyy loppuviikolla olevan 28 cm alumiinipannu  tarjousvuorossa, 15€.
Saksalaiskaupan käytännöt ovat aika kummallisia, tuotteita on vain ajoittain tarjolla muutaman päivän. Joudut seuraamaan tarjouslehtiä, jos haluat juuri määrätynlaisen pannun. Kyllä sieltä tulee pienempiä, teräksisiä ja wokkejakin.

MorugaReaper

Minulla on ollut jo vuosia TV-shopin keraamiset paistinpannut ja kattila. Valkoiset sisältä ja kullanväriset ulkoa. Olen käyttänyt niitä kaasutasolla ja hoitanut ohjeen mukaan. Pinta on yhä uudenveroinen. Ruoanlaiton jälkeen huuhdon aina kuumalla vedellä ja kuivaan pannun talouspaperilla. Mikään ei ole tarttunut kiinni koskaan.

Alppa

Itsellä lidlin pannu hyytyi parissa kuukaudessa. Tosin saattoi olla maanantai kappale. Parhaimmaksi on osoittautunut debuyerin hiiliteräspannut joita on käytössä 3kpl ja ikää on jo reilut 6v. Pari kertaa olen putsannut pannut puhtaaksi ja tehnyt uuden rasvapolton... Kaasu ja induktio käytössä.

Siika

Tokmannin pannuilla täällä ajellaan,n vuosi ja pannu,hintana se yleinen 14,90 ja kyllä toimii....
Eilen panin törsäten(lahjakortilla)ja ostin 24.90 korkealaitaisen kaikille liesille sopivan pannun prismasta,no aika näyttää ::)
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.