maaliskuu 30, 2020, 12:21:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Hellstonen kausi 2018

Aloittaja Hellstone, joulukuu 01, 2017, 20:44:44 ip

« edellinen - seuraava »

Hellstone

Nonniii prkl chileissähän on ripsiäisien toukkia lehtien ala pinnoilla. Millainen mahtaa olla sekoitus suhde jos murskkaa  provado puikkoja kasteluveden joukkoon?
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Hellstone

Näytti toimivan tuo 1 puikko 2l vettä kun nyt on öttiäiset kadonneet kasveista ainakin toistaiseksi. Vielä kun saisi taimet kasvamaan nopeammin...
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Vuorikaskas

huhtikuu 06, 2018, 19:18:06 ip #22 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 06, 2018, 19:25:32 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Koristekasveille tarkoitettu myrkky minun tietääkseni.  Ja vain sisälle.   

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 16, 2018, 12:33:00 ip
Kaikenlaisista myrkyistä tulee mieleen että sinäkö se kuuluit niihin foorumilaisiin jotka jopa koristekasveille tarkoitettua Provadoa ovat laittaneet syötäville?   

Mehiläiskato on yksi ilkeä juttu jonka vuoksi myrkkyjä en suosisi.  Monen torjunta-aineen yhdiste vaihdetaan määräajoin mutta yhdisteryhmä ja vahingollisuus säilyy.   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/29/kesan-otokoita-torjutaan-jarein-myrkyin 

Uudenkin Provadon (provado care) tehoaine kuuluu samaan ryhmään https://fi.wikipedia.org/wiki/Neonikotinoidit   
https://kasvinsuojeluaineet.tukes.fi/KareDocs%5C2990Myyntipaallyksenteksti.pdf
Nää käyttörajoitukset tulee aina perässä ja olemme suurella käytännön koekentällä sillä tuotannon lyhytnäköinen tehokkuus ja talous on etusijalla.  http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kasvinsuojeluaineet/Neonikotinoideja-sisaltavien-kasvinsuojeluaineiden-kayttoa-rajoitetaan/

Meniks paasauksen puolelle?  ???


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6910.msg345476#msg345476

Hellstone

Juu eiköhän tuo tarkoitettu ei syötäville ole mutta kyllä moni täälläkin tuota chileille on veden kautta antanut, että en itse ainakaan ole siitä huolissani. Kyllähän se ehtii kasveista haihtua siihen mennessä kun rupeavat hedelmää tekemään  :D
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Vuorikaskas

huhtikuu 06, 2018, 21:11:21 ip #24 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 06, 2018, 21:28:34 ip käyttäjältä Vuorikaskas
No niin, et ole ainoa, mutta pitkästä ajasta siinä vaikutuksessakin on kyse. Kuukausia muistaakseni?

En halua liikaa paasata tässä kohtaa, koska joutuisit silloin syntipukiksi yksityisenä kasvattajana omassa päiväkirjasssasi  sen ison kasvattajajoukon sijaan, jolle tää mun huomio kuuluisi olla osoitettu.   Sanonpa vaan kuitenkin että pahalta tuntuu kun chiliyhdistyksen jäsenet näitä aineita käyttävät, eikä yhdistyksellä tunnu olevan toistaiseksi linjaa näissä asioissa. Sitten kun on jäsenten herkkuja jaossa niin tää muistuu mieleen.   Anteeksi  Hellstone.  Tämä on yleistä eikä sulle. Sulla vaan sattuu olemaan yhdistyksen jäsenmerkintä profiilissa.

Hellstone

Olen nyt vihdoinkin saanut kasvun käyntiin ilman yli annostuksen oireita...  jostain täältä tai facebookista luin että pitäisi kastella ennemmin vähällämäärällä useammin että ei kerralla ihan märäksi ja sitten uudestaan viikonpäästä uudestaan. Olen nyt antanut pk:ta täälläkin olevan annostus ohjeen mukaan noin 20ml nestettä per taimi joka toinen päivä niin on tuntunut toimivan ihan hyvin. Määrä on sen verran pieni että pitkää aikaa ei pysty olemaan kastelematta mutta vielä olen onneksi muistanut kastella säännöllisesti  ;D ;D eipä siihen kauan mennyt kun tämänkin tajusi  ::)
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Hellstone

Noh se siitä kasvun käyntiin saamisesta kun vieläkin aikas ruikkuja ovat.. mikä mahtanee nytten viella olla kun taimet ovat suurin osa alle 10cm korkeita ja vaikka lannoittanut olenkin melkeen joka kastelu kerta eikä ödeemaa ole näkyvissä niin siti ei vaan kasva. Rocotot tuntunee olevan eniten kärsineitä ja chinenset ovat parhaimmassa kunnossa mutta silti paremminkin saisi olla. Tiedä sitten pitäisikö huoneesta räppänää avata jotta saisivat raitista ilmaa vai mistä mahtaa nyt tämä johtua. Öttiäisiä ei ole näkynyt ja niiden aiheuttamia oireitakaan ei näy. Täytynee varmaan syksyllä koittaa talvettaa näitä jos sitten ensivuonna saisi satoa... turhauttavaa kun ei vaan onnistu :-[
oireita: lehdet kellertäviä, kasvun puutos, rocotoilla lehdissä kellertävä reuna ja lehti on vihreämpi keskeltä, osa taimista on myös pudottanut lehtiä jonkin verran kasvattamatta uusia tilalle.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Hellstone - toukokuu 02, 2018, 08:08:35 apoireita: lehdet kellertäviä, kasvun puutos, rocotoilla lehdissä kellertävä reuna ja lehti on vihreämpi keskeltä, osa taimista on myös pudottanut lehtiä jonkin verran kasvattamatta uusia tilalle.

Yleisin syy varmaan on liika märkyys, sitten lannoituksen puute tai ainakin typen puute.
Kylmyyskin voisi vaikuttaa, mutta sitten pitäisi kyllä olla ihan kylmä, ei vain viileä.

Hellstone

Ei kyllä liian kuiva tai märkä pitäisi olla kun kastelen silloin kun vähän rupeaa nuutumaan ja silloinkin annan pk vettä 20-30ml per kasvi. Lämpötila huoneessa päivisin about 24 kun lamput lämmittävät ja yöllä putoaa jonnekin 18-20 asteeseen.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Chilivaari

Minkähän kokoisissa astioissa nuo ovat?
Kertomasi kastelumäärät ovat kovin pieniä. Silloin myös lannoitteita tulee vähän. Pitäisiköhän heittää ihan kouralla vähän lisää, jos kerran lehdet kellastuvat, eikä kasvua ole.


Kuivaan multaan uppoaa vettä jopa puolet ruukun tilavuudesta, joten useita desilitroja sitä menee lehtiään riiputtaville jo litrankin ruukussa.


Pinnalta kastellen pienillä kerta-annoksilla tai suihkutellen voi saada aikaan ilmiön, että juuret tulevat pintaan ja sellainen on kyllä herkkä kaikenlaisille häiriöille. Olen joskus alkuaikoina tehnyt tuollaisenkin virheen. Ruukkua vaihtaessa juuria ei löytynyt syvemmältä ollenkaan. Siirryin sitten altakasteluun.

Hubert

Nyt kuulostaa aika erikoiselta. Paljonko valoa on tarjolla ja miltä etäisyydeltä? Ja PK ilmeisesti ihan ohjeenmukaisella annostuksella?
Mitä multaa/turvetta sulla on käytössä? Tai olkoot mitä hyvänsä, niin voisi koittaa hakea jotain muuta ja vaihtaa sitä osalle taimista ja katsoa auttaako. Mulla oli joskus muinoin huono säkki turvetta ja siinä ei kasvanut mikään yhtään.

Hellstone

Altakasteluna kastelen kasveja välttääkseni parhaan mukaan tuholaiset. Tuo voisi kyllä kokeilla että vaihtaisi ruukkua osilla ainakin isompaan, tämänhetkinen koko on 11cn halkaisijaltaan. Sitten vain tulee tuo tilan puutos tielle kun nyt jo aikas jämptisti kasvit valojen alla ovat. Valaistuksena on 4kpl 54w t5 loisteputkia joista 2kpl 400k ja toiset 2kol 6400k. Kasvualustana on kekkilan taimimultaa jos oikein muistan... oli alussa ongelma tuon kastelun kanssa että tuli melkein heti ödeemaa vaikka saman vahvuoista litkua antoi kasveilöe kun nyt olen antanut vaikka ihan ohjeilla jotka täältä ja yhdistyksen sivuilta löytyy olen sitä sekoitellut.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Hellstone

No mutta täytynee nyt viikonlopuksi käydä ostamassa multaa/turvetta ja siirrellä isompiin ruukkuihin joista osan voisi pistää "kasvariin" jo pienen lämmittimen kanssa.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Hellstone

Eilen tuli siirrettyä kaikki rocotot kasvariin ja samalla kokeilu mielessä sinne meni yksi aij fantasy sparkling white ja cap 1166. Yhden Rocoton pistin tuollaiseen olisiko 30-40L saaviin josta on pohja mennyt rikki niin tuohon talon viereen eteläiselle seinustalle taivas alle harson kera ihan kokeilu mielessä että mahtaako selvitä. Muutenkin kun ilmat vielä lämpenee että yöllä ei lämpötila putoisi alle 10 asteen niin kaikki rocotot pääsevät samalle seinustalle jotta saan baccat ja chinenset kasvariin. Pistin nyt myös suurempiin ruukkuihin nuo chilit myös jos se auttaisi tuon kasvun suhteen kun nytten aikas huonossa mallissa ollut.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Vuorikaskas

toukokuu 07, 2018, 10:37:09 ap #34 Viimeisin muokkaus: toukokuu 07, 2018, 10:50:20 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Mulla ovat saaneet öisin lähellä nollaa multakasvit.   Mullattomat on vielä talossa.   http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=18066.0

Mutta nyt varmaan yötkin lämpenee jokusen asteen.

Tiedä sitten mitä tuo jääkaapista saunaan kohtelu vaikuttaa.   Jääköhän kasvu nolliin tuollaisina vuorokausina.  Varmaan kiinni siitäkin, miten mullan lämpöön ehtii nuo kylmät ja kuumat vaikuttaa.

Hellstone

Mitä nyt äskön kävin mittarista katsomassa niin kasvihuoneessa oli lämmöt alimmillaan ollut 7 asteessa kun talon vieressä olevä mittari näytti 3.6 astetta yön alimmaksi lämpötilaksi. Lisäsin hiukan tehoa kasvarissa olevaan lämmittimeen jos saisi pysymään lämmöt siinä 10 asteen plussan puolella läpi vuorokauden. tämä rocoto joka on taivas alla niin näyttää nyt vielä ainakin ihan hyvin voivalta että tuskin on silläkään liian kylmä yöllä ollut.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Hellstone - toukokuu 07, 2018, 09:26:28 apYhden Rocoton pistin tuollaiseen olisiko 30-40L saaviin josta on pohja mennyt rikki niin tuohon talon viereen eteläiselle seinustalle taivas alle harson kera ihan kokeilu mielessä että mahtaako selvitä.

Rohkea teko. Tuotahan lienee mahdoton siirrellä sisään.
Näillä keleillä kyllä olisi houkutus viedä chilejä pysyvästi ulos, mutta tilastot kertovat, että vielä kesäkuun alussakin voi olla pakkasöitä.


Blogiani selaillen huomaan, että toukokuun puolivälin paikkeilla olen monesti istuttanut chilit ulos, eivätkä ne täällä Tampereen harjulla ole jäätyneet, mutta kasvu on monesti ollut hyvin hidasta kylmässä kesäkuussa.

Hellstone

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 07, 2018, 12:45:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Hellstone - toukokuu 07, 2018, 09:26:28 apYhden Rocoton pistin tuollaiseen olisiko 30-40L saaviin josta on pohja mennyt rikki niin tuohon talon viereen eteläiselle seinustalle taivas alle harson kera ihan kokeilu mielessä että mahtaako selvitä.

Rohkea teko. Tuotahan lienee mahdoton siirrellä sisään.
Näillä keleillä kyllä olisi houkutus viedä chilejä pysyvästi ulos, mutta tilastot kertovat, että vielä kesäkuun alussakin voi olla pakkasöitä.


Luulisi tuon tuossa pärjäävän kun tiiliseinä vieressä johon aurinko paistaa noin 10-12h päivässä että tuo sen verran varmaan lämpöä varastoisi että ei ihan nollaan pääse yöllä laskemaan lämpötila. Mutta sen näkee sitten miten mahtaa käydä mutta  kyllä tuossa pari tainta lisää samaa rocoto lajia on että ei niin paljoa haittaa jos kasvi tuohon nuupahtaa.  ;D
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Hellstone

Niin ja lisänä edelliseen viestiin. Jos tämä rocoto pysyy hengissä eikä mitää järkyttävää ötökkäinvaasiota tule niin ajattelin änkeä sen talveksi olohuonetta koristamaan... ::) saas nähä mitä avopuoliso tykkää.. ;D ;D
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.

Jomppe

Täällä on chilit olleet kolmatra viikkoa lasitetulla parvekkeella. Öisin laskenut alimmillaan yhteen asteeseen, ei järisyttävästi kasvua mutta osa kukkii nyt kovasti amppelitomaatin kanssa.
Rocoto Montufar on ollut taivasalla jo hyvän tovin, pari lehteä tuulessa menettänyt mutta voimissaan on.
Avomaankurkut ja tomaatitkin istutin jo kasvimaalle, harsot kurkkujen yllä vielä mutta tomaatit on viikon kohta olleet ilman harsoja.

Toki harsottelen jos hallanvaaraa alaville maille lupaa, mutta toistaiseksi kaikki kunnossa. Onhan nuita varataimia vielä, muuten en uskaltaisikaan vielä ulos istutella..