heinäkuu 14, 2020, 23:10:45 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Huru-ukon seitsemäs kausi 2018

Aloittaja Huru-ukko, joulukuu 03, 2017, 23:55:55 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

joulukuu 03, 2017, 23:55:55 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2018, 17:30:55 ip käyttäjältä Huru-ukko
Paluu chilinkasvattelun pariin välivuoden jälkeen. Kausi mennään pube painotteisesti chilien osalta. Toki jalluja täytyy taas 4-5 pensasta kasvattaa, ja savustettu Nagakin loppui pari kuukautta sitten. Postiljooniltakin pitäisi vielä tulla jotakin lisää siementen osalta. Kokonaismäärä chilien osalta jäänee vatimattomasti alle 30 rehun.

Pubet on tarkoitus pistää kaikki amppeleihin, ja kasvattaa kasvihuone tyylisessä viritelmässä, jossa päällinen on harsoa. Harso poistetaan ja läjitetään/käytetään seuraavana vuonna kunnosta riippuen.

Idea tästä tuli kaupallisesta kasvattelusta vastaavalla tavalla. 17g harso ei ole paras mahdollinen, pitäisi saada 30 gramman tavaraa, mutta en tarvitse sitä niin paljoa mitä siinä rullassa on, enkä maksa 500 € siitä.

Pubelista tuli tälläiseksi pitkän painin halun kasvattaa kaikki, ja homman pitämisen raameissa välillä. Kuusi siementä per lajike meni lauttaviritelmälle.

1 - Rocoto Pico Mucho  3kpl
2 - Rocoto de la selva Lima   2kpl, 3. joutui jäähylle
3 - Rocoto Quantash 3 kpl
4 - Rocoto de la selva Amarillo Lima 3 kpl
5 - Rocoto de la selva Oxapampa  2kpl  3. liian pieni
6 - Rocoto Amarillo Arequipa    2 kpl  3. myös jäähylle
7 - Rocoto Picante San Camilo   3 kpl
8 - Rocoto Peru Rojo  3 kpl
9 - Rocoto Cuzco Manzano Amarillo  3 kpl

Näillä mennään. Alkuun  ::).

Huru-ukko

joulukuu 11, 2017, 13:38:24 ip #1 Viimeisin muokkaus: joulukuu 11, 2017, 13:40:05 ip käyttäjältä Huru-ukko
8 päivää mennyt idätysten alkamisesta. Pubejen itävyys jäätävän hyvä. Jopa 6/6 löytyy parista lajikkeesta.

"Idätyslauttana" toimi 2 dynoa, toinen astiana, ja toinen pienenettynä niin että sopii korkeutensa ja pituutensa puolesta astiana toimivan dynon sisälle.
Päällä talouspaperiarkki, jolla siemenet, siemenet peitetty vielä lisäksi halkaistusta arkista otetuilla palasilla. Varmistaa siementen paikallaan pysymisen alueellaan, ja kostuttaa siemenet molemmin puolin.

Tämä "lautta´" ei kellu. Idätyksen ajan sen päällä oli ilmatiiviisti 5 l. pakastuspussi.

Lämpötilat vaihteli 15-25 asteen välillä. Parina yönä oli eteiseesä, jossa lämintä 5-8 astetta, yhtenä yönä taas peltiuunin päällä jossa lämmintä ainakin se 25 astetta. Mutta yleisimmin 15-18 graadia  :o....

Ja tuloksiin  8).

1 - Rocoto Pico Mucho                       5/6
2 - Rocoto de la selva Lima                3/6       
3 - Rocoto Quantash                          6/6
4 - Rocoto de la selva Amarillo Lima    6/6
5 - Rocoto de la selva Oxapampa        4/6
6 - Rocoto Amarillo Arequipa              4/6
7 - Rocoto Picante San Camilo            3/6
8 - Rocoto Peru Rojo                          2/6
9 - Rocoto Cuzco Manzano Amarillo     5/6

Aika hyvä itämis%, etenkin kun katsoo niin lyhyessä ajassa.
Kyseessä on siis Perulaiset lajikkeet, syyllisen tietää kaikki  ;) :).

Harmittavasti joutuu heittämään osan itäneistä pois, koska ei tilaa/järkeä kasvattaa yhden ihmisen tarpeisiin kymmeniä kiloja.
Eilen tein nimikyltit 4 kpl per lajike ::), mutta ruukutan tänään vain kolme/lajike. Sekin tuntuu paljolta, 27 amppelikasvia pelkästää pubeista.

Siihen vielä lisäksi vuoden alusta n.5 jalapenoa, pari Nagaa, 1 Carolina Reaper, ja Hainan Y Lantern, jos ne siemenet joskus sieltä tulee. Tilasin 6.11 tänä vuonna, joten ajan puolesta voisi pian Kusti polkeakkin  ;D ;D.....

Otin pari kuvaa, mutta koska EVO, eikä ne näkyisi kuin harvoille, niin ei. Muodostakaa mielikuva itäneistä siiduista  ;).


Täältä tähän  :o....

Huru-ukko

Pubet on sirkoilla, jokaisesta 9 lajikkeesta on kolme sirkoilla ja osa aloittelee ekaa varsinaista lehtiparia. Poikkeuksena on  Rocoto Cuzco Manzano Amarillo, josta kaksi sirkkalehtistä, ja kolmas siemen itää. Kaksikin tosin riittää, toiveissa että keväällä olisi jokaisesta yksi kasvi hengissä. Tällä epäonnea, kaksi tukehtui kypäräänsä.

Yhden HYL:in kylvin viikko sitten multaruukkuun, ja nyt laitoin loput 4 minigrip pussiin, jossa palanen keittiöpaperia kostutettuna. Kätevä muutamassa siemenessä käyttää.

Huru-ukko

Viimeiset chilikylvöt tälle vuodelle, jos ei paikailla tarvitse. Jallujen kanssa parikin kuukautta etuajassa?, mutta ainakin ehtivät.
Neljään rehuun jalluissa, siemenenä toimii omat siemenet -14, jotka on peräisin Rundarin F2 Gaucho kokeilusta. Näistä Rundarin siemenistä kasvaa isot tuliset jallut, nyt käytössä olevia siiduja en ole aiemmin (muistaakseni) idättänyt  :o.

Lisäksi 2 Nagaa, yksi Carolina Reaper sekä Pink Habanero, siitäkin tarkoitus tehdä jauhetta vaikka smoothien sekaan.

Sekä 2 kpl HYL.

Näillä luullakseni pääsen omavaraiseksi mausteiden kanssa pariksi vuodeksi.

ViljoH


Huru-ukko


bluesman

 Tsemppiä tarvitaan kun rocotot kypsyvät ja alkaa perkuuhommat. Onnea kasvatuksiin!

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: bluesman - tammikuu 13, 2018, 21:41:15 ip
Tsemppiä tarvitaan kun rocotot kypsyvät ja alkaa perkuuhommat. Onnea kasvatuksiin!

Kiitos, kuten myös sinulle, sama on mieleen tullut monta kertaa itsellekkin, etenkin kun nyt on jokaista pubea kasvamassa 3 kpl, paitsi yhdessä 2. Sekin vielä kun oma chilinkäyttö jää aika pieneksi, vaikka mausteena sitä meneekin usein.
Onneksi liiat podit saa menemään käyttöön helposti niin ei tule omantunnontuskia  ;)......

Sinun kasvatuslistasi on normaaliin? verrattuna suppeahko, mutta tuskin tylsä  :)

Huru-ukko

Pubet venähti sen verran pitkiksi jo, etä kasvatustila olkkarin kirjahyllyssä kävi pieneksi. Seurava etappi on suihku, jonne kaikki 27 sopi hyvin, mutta ei mitään muuta.

Valaistuksena on 300w/180w ledi joka jo kolmatta vuottaan palvelee. Maaliskuun alun jälkeen pitänee roudata kaikki kasvatukset ulkosaunan eteiseen, jossa on tilaa luullakseni kasvihuoneeseen vientiin asti.

Koska kuvia ei ole, niin katselin että minulla ja PP:llä on samankokoiset pubet. Ruukut oli vajaan litran rukkuja, ja vaihtuivat nyt 2-3 litran kokoisiin. Kuukauden päästä siirto 9 litran amppeleihin, jossa pakkasille saakka.

Loput, jallut ja chinenset kituu vielä sirkkalehtiasteella osa, osassa on jo 2. lehtipari tullut. Nämä menee NFT kasvatuksiin kaikki (melkein). Parin viikon päästä pitänee taimi-NFT:eet pistää tulille, tai sitten bubblereihin joista sitten siirto NFT:hen hiukan ennen kasvarikautta toukokuun alussa.Huru-ukko

Viisi viikkoa mennyt edellisestä tietoiskusta  :o, ja chilit ja kasvatukset lähti pesuhuoneesta saunan eteiseen. Suurin osa pubeista kukkii.

Pubet sai isommat ruukut suurin osa. Kolmilitraisissa majailevat 7 pubea saa tyytyä niihin viikon kaksi.

Loput 19 sai 7,5 litran ruukun, ajatus oli tosin siirtää ne heti 10l amppelihin, mutta tilanpuute iski vastaan. 5 cm ruukun halkaisijassa tekee paljon tuolla määrällä. Ja sauna on kasvatusvapaa vyöhyke.
Rocoto Oxapampa pienikasvuisena karsiutui koekaniiniksi ensi yöksi ulos. Luvassa -11 astetta, jos siitä selviää, pääsee takaisin sisälle  ::).
Alkuperäinen tarkoitus oli kasvattaa 1 kpl jokaista 9 Perun lajia, nyt kaikkia on 3 kpl.

HYL:it iti sitten lopulta, ja tuloksena on tällä hetkellä 2 kpl 5 cm korkeata ja 20 cm halkaisijaltaan olevaa ruusuketta villassa. Kuten myös Naga 1kpl kituu sekä Carolina Reaper muistuttaen isoa ruusuketta.

Lisäksi on muuten vaan idätetyjä Nagoja 4 kpl turpeessa, sekä 6 kpl Pink Habaneroja sirkoilla kuten Nagatkin.

Jallut on n. 30 cm korkeita, niistä tulenee kiva sato NFT:ssä.

Tomaatit on sirkoilla myös. 6 kpl Cherry Cascadea kirsikkatomaatit amppeleihin, ja NFT kasvatukseen Sunsugar F1 3(?) kappaletta. Kirsikkatomaatti myös, mutta kasvutapa on runkotomaattimainen. Runkotomaatit jää pois tänäkin vuonna. Jos pari tomatilloa kasvattaisi jossain ulkosalla suuta varten.

Kuvia viitsi edes yritää laittaa turhan taistelun vuoksi.


Huru-ukko

Ilmainen fuusioreaktori vastaa rehujen valontarpeesta ja päivisin lämmityksestä. Kaikki rehut meni kasvihuoneeseen lukuunottamatta muutamaa yrttiä sisällä. Ne tarvitsee harsoa palamisen estämiseksi.

Pubet kasvanut kohtuullisen hyvin, leveydet metristä puoleentoista. Muutamia raakileita, jätin kasvamaan koska satoa lienee tulossa enemmän kuin tarpeeksi jos ei takaiskuja tule.

Jallut ja chinenset saa jatkaa bubblereissa vielä.

Huru-ukko

Sisäkasvari meni purkuun ja siirsin osat ulos ja kasasin taas. Sinne meni muutama pube alkuun. Samalla viritin yhden Huru-lootantm johon siirsin kaikki 4 jallua ja Reaperin sekä yhden HYL:lin.

Kasvit ovat vain puolen metrin välein, mutta uskon tilan riittävän aiempien kasvatusten perusteella. Pitänee huomenna pistää toinen NFT tulille jonne menee pari tomaattia, Naga ja Hainaan Yellow Lantern. Siinäpä ne NFT:ee  kasvit sitten onkin tältä kesältä.

Muutamassa pubessa on 2-3 raakiletta ja lehtimassaa on tullut lisää. Ne oli kasvarissa liian tiukasti toisissaan kiinni, koska muutamaan on kasvanut pystyyn pari-kolme liki puolimetristä "rankaa". Ei aiheuta nyt muuta toimenpiteitä, kuin pistää niihin pienet painot ja taivuttaa ne kasvamaan enempi pubejen tyylliin sivulle. Satovaiheessa katkenneet oksat vähenee jonkin verran.

Myös kurkut on itäneet ja kaikki yli 100 taimea on pienissä puolen desin ruukkupattereissa. Iso määrä siksi, koska idätin kurkut kostetun keittiöpaperiarkin päällä dynossa, ja merkkasin tussilla mitä on missäkin. Alhaalla oli noin kymmenen kasvihuonekurkun itua (Kiinalainen Käärme) ja ylhäällä oli sitten vanhoiksi menneitä siemeniä Boston- ja Parisian pickling  molempia yli 50 kpl. Dyno oli peitetty Elmukelmulla jotta kosteutta riittäisi.

Kasvarissa pistin paketin 1,5 metrin korkeudella olevalla ritilätasolle, ja aloin järjestämään ruukkuja n. 30-40 taimea ja alustaa kurkuille. Saman tien kun kumarruin tunsin pienen tuulenvireen ja kuulin kopsahduksen. En edes viitsinyt katsoa koska tiesin mitä tapahtui  :o :o.....

Tavallaan onni että Elmukelmu oli vielä dynon päällä eikä siemenet lennelleet kasvarin lattialle, vaan päätyivät kaikki vasempaan ylänurkkaan  ;D.

Boston- ja Parisian picklingiä ajatellen niillä ei nyt suurta väliä ole kumpaa sinne mauste- ja hapankurkku astiaan latoo, mutta kasvihuonekurkkuja ajatellen niitä olisi kiva löytää pari kasvia, se riittää kyllä. Keittiöpaperi arkissa oli pari kolme hiukan kiinni alhaalla, joten todennäköisesti ne löytyi.
Saa nähdä sitten. Ainakin ituja on tarpeeksi, huomenna pitänee hakea turvetta taas yksi 320 litran paali.......

Huru-ukko

3 perulaista pubea on kypsyttänyt ensimmäiset möllykkänsä, sopivasti juhannuksena muuttuvat gourmee kypsiksi.

Myös HYL sekä vesi että multa alustassa olevat on pari hiukan hernettä isompaa podia on kellastunut. Pitäisi vielä maistaakkin  :o :o.

Jallut (~ 30 cm) 4 kpl lopetti kasvamisen kokonaan, joten keräsin kolme viikkoa sitten joka ainoan raakileen pois. Nyt mittaa on tullut puolet lisää ja leveyttäkin. Yksi on aloittanut kukkimaan uudellen. Jallut on jalluiksi supertulisia, ja kieli puutuu keskeltä kuin tunnottomaksi. Valitettavasti eivät maistu oikein miltään. Ensi vuodeksi täytyy yrittää löytää joku maistuva ei F1 lajike, jossa kevyt polte.

Kurkut kasvaneet ja kukkivat pian, nyt olisi oikea aika hyökätä mustaherukka pensaiden kimppuun ja kerätä nuorista oksista lehtiä pakastimeen loppusyksyn käyttöä kurkkujen ja hapatusten kanssa. Kymmenisen vuotta harrastamut tätä, koska syksyllä herukan(kin) lehdet on huonokuntoiset ja täynnä ruosteita, joita ei halua ruokaansa käyttää.

Viime viikolla satoi kahtena peräkkäisenä päivänä  :'( :'(, ämpärin pohjalle oli yön aikaan kertynyt vettä että se minimi 1 ml täyttyi, jotta sateeksi voi sanoa ;D. Ei mitään vaikutusta kasveille siitä jää. Sadettajan kanssa menee joka päivä pari kuutiota vettä jotta kasvimaat ja istutukset pysyy kosteina. Mustikat ja sienet on tältä vuodelta kerätty.

bluesman

 Tuohan oli hyvä vinkki kerätä mustaherukanlehtiä pakkaseen. Näyttävät joskus todella roiseilta kun on kaikenlaista laikkua ja täplää ja jokaikisessä lehdessä.
Jos tää mun uusi kokeilu Jallu sriracha osoittautuu säilöessä ja muutenkin kokatessa hyväksi lajikkeeksi niin saat siemeniä minun kauttani. F1 kun on niin ei auta kerätä näistä podeista siemeniä jos toivoo saavansa saman lajikkeen.
Erikoisen sateetonta ja lämmintä on pitänyt. Surkeeta katsella ammattiviljelijöiden peltojen joskus 30% itämisprosenttia.
Toivottavasti loppukesästä saatais vähän sieniäkin. Tämän kevään saldo on yksi korvasieni ja yksi huhtasieni.

Huru-ukko

kesäkuu 18, 2018, 22:18:08 ip #14 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 18, 2018, 22:36:39 ip käyttäjältä Huru-ukko
Kiitos tarjouksesta, eipä se pussi Totally Tomatoesilla paljoa maksa vaikka itsekkin sen tilaisin, jään kuuntelemaan sinun arvosteluasi.

Tämä täytyy ensi vuonna myös kokeilla.

Tuli sitä HYL'iäkin maistettua, liekö herneen kokoisen podin ansiota mutta ei se niin tulinen ollut mitä odotin. Maku oli hyvä, paljon parempi kuin odotin. Vaikka foorumilla on vahva Orange Habaneroa arvostava porukka, se ei kuulu minun suosikkeihini.

HYL lisätään kasvatuslistalle jokavuotisen Nagan rinnalle  :chili:.


Vertasin Srirachan siemenien myyjää minkä löysin, osoite on  Wisconsinissa. Eli eri myyjä kuin sinulla. Tuotetiedoissa mainitaan heidän myymänsä Srirachan olevan mieto. Nähtäväksi jää onko edes sama lajike kyseessä.

Huru-ukko

Kun satoaika alkaa lähestymään, niin pitänee laskea pubet kuinka monta on selvinnyt tänne asti.   

Alkuperäinen tilanne taimina:                                                Nykyhetki:
1 - Rocoto Pico Mucho  3kpl                                                                   3     (1)*           
2 - Rocoto de la selva Lima   2kpl, 3. joutui jäähylle                                 2     (1)*
3 - Rocoto Quantash 3 kpl                                                                      0     (Chileissä on yksi ilman nimilappua)
4 - Rocoto de la selva Amarillo Lima 3 kpl                                                3
5 - Rocoto de la selva Oxapampa  2kpl  3. liian pieni                                 3     (Näitä pitäisi olla vain 2, nimilaput vaihtuneet?)         
6 - Rocoto Amarillo Arequipa    2 kpl  3. myös jäähylle                              2
7 - Rocoto Picante San Camilo   3 kpl                                                       3     (1)*(1)'
8 - Rocoto Peru Rojo  3 kpl                                                                      3     (2)*
9 - Rocoto Cuzco Manzano Amarillo  3 kpl                                                 2     (1)*


Jäljellä on 22. Joista 6* on surkeinta siirsin pienempään kasvihuoneeseen, joka oli alunperin tehty isomman kasvihuoneen sisälle kevätkäyttöön. Koostuu neljästä puu/muovi elementistä. Ne olivat pieniä, ja lehvästö enempi ja vähempi keltaisen sävyissä. Ja 1' on saunan terassin vieressä. Ja yhden annoin toisaalle, ei mukana laskuissa.

Tänään nautittu ensimmäinen podi, Rocoto Peru Rojo. Annoin kypsyä melkein liiankin paljon, osan sai syötyä sormin. Siemenet oli irronneet siemenpohjasta. Mehukas ja herkullinen lajike, jossa hyvin mieto polte, kasvaa hieman kannan lähellä. Herkku.

Jalapenot ovat kasvaneet tarpeeksi, joten päästin ne podittamaan. Makua on tullut lisää, ja polte vähentynyt.

Myös HYL:it tekee hyvin satoa, 1 turpeessa ampelissa on samankokoinen kuin suurempi NFT:tee kasveista. Lupa odottaa niistä 5-6 kiloa podeja per puska. Carolina Reaper (NFT) on vasta hiljattain alkanut marjat tarttua kiinni, luvassa hyvä sato siitäkin.

Nagat kasvaa hiukan muita tulisia jäljessä, molemmat samankokoisia, turvekasvilla on jättimäiset lehdet verrattuna NFT:eessä olevaan. NFT Naga on hiukan edellä, ekat marjat tarttunnet kiinni.Huru-ukko

Hyl tuli kerättyä eka aika vaatimaton sato, 235 g. Siitä on hyvä alkaa. Hyvänmakuinen, ja poltteeltaankin varsin siedettävä.

Huru-ukko

Tähän viestien tulvan väliin sopii huomauttaa, +Suomen kaunein lause: Alavilla mailla hallanvaara !.

Huru-ukko

syyskuu 29, 2018, 17:12:14 ip #18 Viimeisin muokkaus: syyskuu 29, 2018, 18:41:01 ip käyttäjältä Huru-ukko
Se on sadonkorjuun aika. Kasvihuoneen tyhjensin kypsistä pubeista, ja loput raakileet ja oksat potkin marjapensaiden juureen kasvuesteeksi ja lannoitteeksi ensi vuodelle. Pubet oli kaikki 10 litran ruukuissa turpeessa.

Hurupenot ja HYL:it sekä Reaperit ja Nagat jätin vielä NFT systeemeihin.

Pubeista samalla pienimuotoinen oma arvio. Kaikista pubeista voi sanoa että podit on pienempiä kuin otaksuin niiden olevan. Myös tulisuus tuntuu kaikkien osalta olevan nurinkurinen, muutamista podeista on löytynyt pientä poltetta. Lisäksi on sanottava, että totuttu tuotto jäi tänä vuonna pienemmäksi, tuli yhtensä vain kottikärryllinen.

Rocoto de la selva Oxapampa oli ehdottamasti kaikkein satoisin, siitä oli kolme kasvia, ja kaikista tuli yhtä paljon. Tämä mainittiin keskitasoa tulisemmaksi, maistoin joka puskasta podeja kolmea ja vain yhdessä oli miedon jalapenon verran poltetta, loput oli melkein tulettomia. Kaikki maistet oli hiukan pehmenneitä. Hyvän makuinen, jos aikoisin ensi vuonna pubeja kasvattaa, tämä olisi vahvoilla yhdeksi.


Rocoto Picante San Camilo, herkullinen liki tuleton pubensens, paksu mehevä hedelmäliha. Tätäkin oli kolme puskaa, ulkoinen muodonvaihtelu esiintyi kaulan osata jokaiseesa kasvissa. Yksi puska tuotti esikuvansa mukaisia podeja, toisessa oli kaulaa muutama milli, ja kolmannessa sitä ei ollut lainkaan. Maku oli kaikissa yhtä hyvä.


Rocoto de la selva Amarillo Limalla on erittäin kauniit syvän keltaiset hedelmät ja se on erittäin mehukas. Se on lähes poltteeton rocoto aina lähelle kantaa, jolloin mieto polte tulee esille. Satoa tuli kahdesta pensaasta tyydyttävästi. Suurimmat podit tänä kesänä.


Rocoto Pico Mucho'ot jäi myös polteeltaan miedoiksi, tämä oli myös erittäin hyvän makuinen lajike. Satoisa.


Rocoto Quantash on myös mieto polteeltaan, hyvänmakuinen pube.


Rocoto Cuzco Manzano Amarillo, isot hyvänmakuiset podit, ylempiin verattuna tässä on poltetta miedon jalapenon verran, ja hedelmäinen maku jota voisi laadultaan verrata Nagaan, vaikka ei maistukaan samalta.


Rocoto de la selva Lima on varsin mieto poltteeltaan ja makukin on tuoreeltaan varsin mieto. Tykkään.


Rocoto Amarillo Arequipa pienehkö aromikas lajike, jossa polte tulee pitkällä viivellä. Tulisin tähän mennessä arvioiduista. Miedompi kuin Aji Cristal.


Rocoto Peru Rojo hyvänmakuinen paksulihainen pube, jossa on mieto polte.

Nämä kasvattamani pubet on kaikki yhdeksän lajiketta upeita lajikkeita, joista voittajaa ei kannata etsiä.

Ihmetten itse hiukan kun muutamista lajikkeista joita kesällä maistoin, ja pidin poltetta vähintääkin riittävänä, mutta nyt sitä ei ole enää jäljellä kuin hiukan.

Kasvihuoneessa on ollut öisin lämmöt reilusti alle kymmenen asteen. Voisiko viileät yöt ja päivätkin vaikuttaa siihen ?. Tarkoitus oli tehdä hapanpube sosetta, mutta käymisen jälkeen siinä ei olisi tulisuutta lainkaan. 

Huru-ukko

Tänään keräsin Nagat ja Reaperit, ja laitoin kuivuriin; jauheeksi. Myös loput Hurupenot mein etikkasäilykkeeksi. Osa sipulisäilykkeiden sekaan mausteeksi. Puskat sai vielä jäädä, mm. Reaper-, Naga-, HYL- ja Hurupenopuskissa  oransseja ja vihreitä raakileita jotka saa kypsyä jos kelien puolesta kypsyvät. Lämmittämään en enää rupea, chilejä tuli tarpeeksi minun käyttöön pitkäsi aikaa.

Myös pubet on käsitelty, noin puolet meni kuivatuksen ja jauheeksi, loput soseeksi valko- ja keltasipulin kera autonromuun.

Suurin sato tuli Hurupenoista, hiukan alle 15 kiloa jotka kaikki meni etikkasäilykkeeksi, poislukien kesäisen napostelun.

Kausi oli tässä :P ^-^............................................................