Kirjoittaja Aihe: Tepinkapsikuumi 2018  (Luettu 2807 kertaa)

Poissa sorrii

 • 7pot
 • *****
 • Viestejä: 4295
 • Ei sen niiv väliä ...
  • Profiili
Vs: Tepinkapsikuumi 2018
« Vastaus #20 : Maaliskuu 05, 2018, 19:23:58 ip »
Lainaus
Mikään ei pysäytä tuota noin puolimetristä viidakkoa...

 8)

Tuli taimikasvatuksissa kokeiltua kans monenlaisia bubleri, ebbi ja NFT-virityksiä ennen. Aina kävi niin että ennen kesää oli selvittämätön viidakko josta joutui väksin repimään niitä raatoja kesän tullessa ...  ??? ???

Nyt minä oon ottanut linjan, että kasvattelen vesiviljeltävät passiivisina niin pitkään kuin pääsevät lopulliselle paikalleen: Parvekkeelle, kasvihuoneeseen. Isoissa kivivillakuutioissa alkuun. Sitten ne kuutiot vähän kuutiota isompiin nelikanttisiin ruukkuihin joissa pohjalla muutama sentti hydrosoraa ja ehkä perliittiä tilkeenä ja päälläkin. Oon osan vielä vaihtanut niiden kasvaessa isompiin ~3l taimiruukkuihin samaan tapaan. Alla musta lautanen tai taimialusta. Oon sitten kastellut päältä vesiviljelyn litkuilla kuten isommissakin systeemeissä. Aina jättänyt alustalle pari senttiä lientä -ainakin lippuvaiheessa on pakko, kun Chinenset varsinkin hörppivät ½-1 l /vrk. ja joutuu kastelemaan joka päivä.

Viime keväänä onnistuin ekan kerran pitämään ne alle metrin mittaisina kesään asti. Paitsi Ajit .... ((ei se muuttanut kyllä sitä että oli paska kesä  ::) ))

Kasvattelen muuten multaan (=maahan) istutettavat vastaavasti kookos-sora -sekoituksessa ja ovat nekin taimet melkein yhtä isoja kesän tulessa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Joskus on mahdotonta erottaa onko joku tosissaan vai vittuileeko vain `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø

Poissa TepinKapsikuumi

 • Thai
 • ***
 • Viestejä: 430
  • Profiili
Vs: Tepinkapsikuumi 2018
« Vastaus #21 : Maaliskuu 05, 2018, 22:29:22 ip »
Täytyy nyt vaan yrittää saada kasvit mahdollisimman nopeesti kasvihuoneeseen. Siitäkään ei ole vielä kokemusta, että milloin tuolla lämpö riittää ja millaisen lisälämmityksen vaatii mutta lämmittimen avulla elättelen toiveita huhtikuusta. Mutta sähköt on vielä vaiheessa niin ei voi aloittaa lämmitystä. Eikä itseasiassa ole vielä lämppäriä, mutta sen kyllä hankin heti kun sähköä on tiedossa. Se on aivan varmaa että tästä kaudesta tulee hyvää kasvarikokemusta ajoituksen ja koko vesiviljelyn suhteen siellä. Viime kausihan meni täysin multakasveilla.
Tomaatit pitäisi kai lähiviikkoina laittaa itämään. Fataliiseedsiltä Candies from the Garden ja Taiwan Goddess pussit odottelee kylvöä,