marraskuu 26, 2020, 11:21:41 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


MorugaReaper 2018

Aloittaja MorugaReaper, joulukuu 18, 2017, 20:28:14 ip

« edellinen - seuraava »

MorugaReaper

Sainpas vielä yhden kerran Bradley:n kaikki neljä hyllyä täyteen silputtuja chilejä kylmäsavustukseen. Savuun menivät: Sepia Serpent, Carolina Reaper, Big Black Mama ja 7Pot Burgundy. >:D >:D >:D
Lämminsavustuksessa on nyt kaksi hirvenpaistia ja possun niskaa. Bradleyn digitaalinen savugeneraattori ohjaa myös kaapin lämpöä tarkasti.


Olen hyvin tarkka lihan ja kasvisten kanssa. En brassaile kahdella sähkösavustimella, vaan on käytännön pakko. Lisäpointti on kun molemmat ovat melkein aina käytössä samaan aikaan. ::)
En sentään itse syö paljon lihaa, vaan kaverit kantavat savustukseen monenlaista riistaa. Saanpahan minäkin korvauksena lihaa tai savustuskiekkoja savustimeeni. :thumbup:

MorugaReaper

Leikkasin nurmikkoa pihalla ja huomasin postiauton menevän ohi. Alkoivat sormet kihelmöidä hemmetisti joko, joko nyt. :o  Olihan se Jewen fullpull/täyssatsi rocotosiemeniä sisältävä kirjekuori postilaatikossa.  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nyt pitäisi pitää nuo kihelmöivät sormet erossa noista siemenpusseista vielä ainakin kuukauden. Voi tätä odottamisen tuskaa.... ::) ::) ::)
Pahus tuota pönttöä hartioiden välissä. Heti alkoi ankarat suunnitelmat mikä kasvaa missä systeemissä ja mihin ihmeeseen kaikki taas mahtuu.  :o :o :o
Lääkkeet ..... :o

MRgreen

Kylläpä kuulostaa tutulta. Jewen pussukkaa minäkin odottelen.

MorugaReaper

lokakuu 16, 2018, 10:03:39 ap #123 Viimeisin muokkaus: lokakuu 16, 2018, 13:06:59 ip käyttäjältä MorugaReaper

Aloitin viimeisen kasvarin(Akiron IWS:t) tyhjennyskeräyksen. Aluksi aioin kerätä myös täysikokoiset raakileet, mutta parin puskan jälkeen
mieli muuttui. Puoliraakoja ja raakoja on vielä tuhottomasti. :o  Jospa vielä antaisi kypsyä vielä loppuviikon ja sitten tyhjentäisi kasvihuoneen.
Ensiviikolla viilenee ja yöt ovat silloin jo lähellä nolla. Alkaa lämmityksellä tulemaan liikaa hintaa. :thumbdown:


Kerättyä tuli 2 purkkia Carolina Reapereitä, 1 Naga Morichia, 1 7Pot Apocalypseä, 1 Sepia Serpentiä ja 1 Big Black Mamaa. :fire: :fire: :fire:
Soseeksi menivät jääpalamuottiin: Carolina reaper 32 koloa ja Naga Morich / 7Pot Apocalypse 50/50 28 koloa.
Pakasteessa on nyt 282 kpl chilijääkuutioita tämänpäiväiset mukana. >:D  Tämän takia pistin Sepia Serpentin ja Big Black Maman kuivuriin. ::)
Ja toiseekseen Sepia Serpentiä ei ollut sellaisenaan kuivattuna yhtään, vaan kaikki tähänastiset on savustettu ennen kuvatusta. :-[

MorugaReaper

Aamupalan jälkeen menin katsomaan sisällä olevia Hainan Yellow Lantereja, 30 kypsää löytyi taas. :thumbup:  Silputin ne aaumuhärän aikana kuvurii.
Sitten aloitin viimeisen kasvarin tyhjennysen. Katkoin nejästä Nagalah Beastista oksat ja keräsin kaikki kypsät ja isot raakileet. 1.5 kiloa irtosi viellä satoa.
Lisäksi keräsin 600 g kypsää Big Black Mamaa. :fire: :fire: :fire:


Kaikki kypsät ovat nyt kuivurissa. :right:


Loppu lähestyy....MRgreen


MorugaReaper

Niinpä on, mutta 20 chiliä pitää vielä poistaa IWS-järjestelmästä ja putsata syteemit sekä kasvari niin sitten voi sanoa kauden päättyneen. Tapahtunee lähipäivinä. :-\
Muut projektit haittavat vielä. :-\


Toivottavasti kuitenkin saan tehtyä ennen pubekylvöä.... ::)

MorugaReaper

Oma auto odottaa varaosaa Saksasta, enkä voi ajaa. :-\  Naapuri onneksi lainasi aamulla autoaan, jotta pääsin käymään kaupoissa.  :thumbup: :thumbup: :thumbup:


Loppukeräys jatkuu kasvarissa. Oli aika sekainen viidakko Big Black Mamassa, mutta sain ne katkottua ja vietyä kompostiin.
podeja oli vielä mukavasti, peräti 800 g piileskeli oksistossa. :fire: :fire: :fire:  Nyt pilkkomaan nuo kuivuriin. :right:MorugaReaper

lokakuu 21, 2018, 11:55:34 ap #128 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2018, 15:47:22 ip käyttäjältä MorugaReaper
Viimeinenkin kasvari tyhjeni cileistä. Satoa tuli vielä hieman: 800 g Carolina Reaper, 500 g naga Morich, 500g FG Jigsaw, 300 g Sepia Serpent ja 300 g 7Pot Burgundy.
Oksat ja rungot pienensin uloskantokokoisiksi. Huomenna vihermassa silputetaan kompostiin. Lattialle pudonneet kerään jätepussiin ja vien roskikseen.


Kausi 2018 oli suht tyydyttävä chilien osalta kaiken muun mennessä päin helvettiä. :'( :'(
Kokonaissatoa en ole punninut moneen vuoteen, joten siitä voi heittää vain karkean arvion (n. 80 kg). Mutta tarpeeksi ehkä kuitenkin tuli.
Chilijääkuutioita 343 kpl eli n. 5.9 Kg pakasteessa. Loput sadosta kuivattu, joista osa kylmäsavustettu.
Tuosta sadosta on jo syöty n.25 kg, joten tiukkaa tekee. >:D :exclam: 


IWS-systeemi ja Yaran lannoitteet mykistivät tuotollaan. Tuplatuotto verrattuna kookokseen. Joten ensi kaudeksi täytyy tilata lisää IWS-laitteita. (Tilaongelmia talossa tiedossa.) :o :o


Joten, Over and Out season 2018. I don't miss you. :wrong: