helmikuu 22, 2020, 18:38:52 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ripsiäisten ja kirvojen kasvattelua parvekkeella - Tulipuun neljäs kausi 2018

Aloittaja Tulipuu, maaliskuu 11, 2018, 13:32:51 ip

« edellinen - seuraava »

Tulipuu

maaliskuu 11, 2018, 13:32:51 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 11, 2018, 14:19:14 ip käyttäjältä Tulipuu
Idätetyt ja itäneet:

AFX (Aji Fantasy x luultavasti punainen haba tai CGN21500)
(PHxCGN21500) x joku (Risteymän risteymä)
PH x CGN 21500 (?)
Mini Rocoto (2017 kuoli)
PI 439416 (Väärät siemenet viime vuonna?)
Chi bac
7Froxa x joku
7Froxa
SLYS x joku (Frontera Sweet?)
Pun hab x Frontera Sweet (pyöreä valkoinen ruukku)
Frontera Sweet
Pink Habanero x Suippis
Aji Cristal x CAP 1444
Lemon Drop x (Aji Fantasy x CAP 1444)
Punainen habanero
Cajamarca
PH x Suippis
Punainen Mieto
Mahdollisesti Cabai Burung Ungu
Keltainen jättiläisrocoto

Muut:
Avocado
Pari klementiiniä (vai tyrnejä jopa?)
Viikuna
Basilika
Lehtipersilja

Itämässä:

Pink Habanero (tumma keraaminen ruukku)

Tulipuu
Kaikki kasvit. Alemmassa kuvassa näkyy tyngäksi leikattu Chi bac (se chinensen kukkia tekevä bacca), joka oli jouluun asti parvekkeella, mutta alkoi kasvaa päästyään sisälle lämpimään.
Chi bac taimi. Kasvi tekee pieniä baccatumin makuisia podeja, joissa on vähän huonosti itäviä siemeniä. Kolme kasvia teki ihan hyvän sadon ja itämäänkin laitoin ainakin kymmenen siementä, mutta lopputuloksena oli yksi kasvi. Kaadoin tosin osan kuivatuista siemenistä pitkin kylppärin lattioita muiden siementen kanssa.
CGN 21500 x Punainen habanero harjoittelee kukkimista. Talvetettu kasvi teki yhden sormenpään kokoisen punaisen podin viime vuonna.


AFX kasvaa ja kukkii kuin bacca, mutta podeissa on jotain chinensemäistä.

Etsi kirva.
Tämän kauden teema on tuholaiset. Tuholaisten kasvualustana toimivat chilit.
Olen idätellyt kasveja pitkin talvea marraskuusta alkaen. Viime viikolla havahduin tutkailemaan vauhdilla kasvavia taimia ja löysin aikamoisen kirvafarmin. Pienessä kahden lehtiparin taimessa saattoi olla kymmenkunta kirvaa. Olen nyt suihkutellut kasvit kaksi kertaa mäntysuopaliuoksella, mutta yksittäisiä kirvoja löytyy yhä. Ripsiäisiä en ole löytänyt vielä, mutta eivätköhän nekin jostain sikiä ennen vappua.

Youtubekanava poistui, kun yritin selvittää mikä syö puhelimen akkua. Googlen haun mukaan useampi kuin yksi googlen tili saattaa syödä androidin akkua. Ei auttanut akunkulutukseen. Videot ovat kyllä vielä koneella, jos joku niitä kaipaa.

Chilijamppa

Ettei vaan kirvat ja ripsiäiset hyppää uusiin taimiin talvetetuista kasveista, koska oikein muuta selitystä en keksi talven keskellä moiselle ilmiölle.

Tulipuu

Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - maaliskuu 11, 2018, 14:04:00 ip
Ettei vaan kirvat ja ripsiäiset hyppää uusiin taimiin talvetetuista kasveista, koska oikein muuta selitystä en keksi talven keskellä moiselle ilmiölle.


Loppukesästä idätetyissä Lemon Drop x (Aji Fantasy x CAP 1444)-taimissa noita molempia oli syksyllä (jäi muuten kasvatuslistalta pois)

Chilijamppa

Lainaus käyttäjältä: Tulipuu - maaliskuu 11, 2018, 14:18:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - maaliskuu 11, 2018, 14:04:00 ip
Ettei vaan kirvat ja ripsiäiset hyppää uusiin taimiin talvetetuista kasveista, koska oikein muuta selitystä en keksi talven keskellä moiselle ilmiölle.


Loppukesästä idätetyissä Lemon Drop x (Aji Fantasy x CAP 1444)-taimissa noita molempia oli syksyllä (jäi muuten kasvatuslistalta pois)


Itse pidän useamman kuukauden tauon chilinkasvatuksesta kauden lopuksi, että uusiin taimiin ei tule tuholaista sitten ja hyvin on toiminut.

MRgreen


TulipuuChilit kävivät lauantaina ensimmäistä kertaa ulkoilemassa. Nelisen tuntia ne siellä nököttivät. Eilen yritin samaa mutta jouduin kantamaan kasvit sisään, kun taivas veti pilveen. Viimevuotiset palovammat ovat vielä takaraivossa.Koska chilit alkoivat tehdä uusia kasvupisteitä jo nuorina, päätin latvoa ne. Vaikka latvominen ei ihan aina toimi, on se kuitenkin osoittautunut varmaksi tavaksi saada lisää satoa. Viimevuotinen kääpiölombardo teki kokoonsa nähden tosi hyvän sadon. Keskimmäisen kuvan löysähkö PI 439416 on kasvattanut itselleen vajaassa viikossa mukavan paksun rungon, kuten myös alimman kuvan 7Roxa.


Tulipuu

Koska pari viikkoa parvekkeella viettäneet testichilit ovat yhä hengissä, siirsin loputkin chilit parvekkeelle tänään. Kissan vesikuppikaan ei jaksa enää jäätyä. Ensi yön pakkasia en pelkää, mutta Su - Ma luvattu pilvinen sää hieman arveluttaa. Ensi viikko näyttää kuitenkin jo lämpöisemmältä kuin viime kesä.

Minä yritin tänä talvena talvettaa chilit parvekkeella. Osalla talvetuista chileistä oli vielä maaliskuussa ihan hyvän näköiset juuret, mutta tyhmänä menin kastelemaan niitä ja mädätin ne lopullisesti. Uskoisin, että talvettaminen parvekkeella voisi olla mahdollista, jos juuret saisi pidettyä kuivana. Otin vielä osan talvetetuista talteen, leikkelin juuret ja työnsin kaikki samaan ventipottiin kesää odottelemaan. En kyllä jaksa uskoa, että ne tuosta mihinkään virkoavat.

Tulipuu
8:00 ja 10:00


8:00 ja 10:00

Nämä kaksi ovat viettäneet parvekkeella jo kaksi viikkoa. Kasvuakin on tullut.

Tulipuu


Kovin eri tahtiin kasvavat chilit taas kerran. Keskimmäisen kuvan ämpärichilit protestoivat ruukun vaihdon jälkeen kaksi viikkoa ilman kasvua ja ovat ottaneet kunnon spurtin vasta helteiden ja täyskastelun myötä.


Talvetettu risteymän kummajainen kukkii.


Kun multaa ja kasvimateriaalia kierrättää, nousee ruukuista edellisvuotisten chilien siemenistä itäneitä taimia.