elokuu 11, 2020, 22:44:39 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Toimivat kookoskuituravinteet chilinkasvatukseen

Aloittaja Chilijamppa, elokuu 01, 2018, 10:34:03 ap

« edellinen - seuraava »

Chilijamppa

elokuu 01, 2018, 10:34:03 ap Viimeisin muokkaus: elokuu 01, 2018, 11:20:07 ap käyttäjältä Chilijamppa
Laitetaan tälläinen tietopaketti toimivista kookoskuituravinteista chilinkasvatuksen kannalta ihan yhteen paikkaan kerättynä ja tänne voi sitten itse kukin pistää omat toimivat ravinteet, mutta mielellään sellaisia joita on testattu enemmän kuin yksi kausi ja jotka toimii hyvin nimenomaan kasvatuksessa/sadon tuotannossa samanaikaisesti, eli koko kasvin elinkaaren ajan:

-Floramicro/floramato(arvosana erinomainen) Ghe combolle tietysti hiottu hyvin toimiva vaihe vaiheelta lannoitusohjelma, mutta jos kasveja on useampi kuin muutama niin melkoisen kallista tavaraa käyttää, joten itsellä loppuu tämän aineen osto jatkossa.

-B'cuzz coco a+b(arvosana tässä vaiheessa hyvä, arvosana saattaa muuttua ylöspäin vielä tämän kauden aikana ja mielestäni nyt se paras/halvin vaihtoehto tällä hetkellä nimenomaan kookoskuituun sopivaksi markkinoiduista) ja B'cuzz olen myös hionut oman suhteellisen toimivan lannoiteohjelman vaihe vaiheelta kasvatukseen muutaman kasvatuskauden perusteella. B'cuzz on siitä kiva käyttää, kun kumpaakin a+b osaa pistetään tasan samanverran veden sekaan, eli aika idiootti varmaa kamaa mielestäni.

Plantopia

Mä herättelen tätä ketjua nyt vähän henkiin kun en uuttakaan viitsi aloittaa. Olen tässä nyt ekaa kesää kasvatellut kookoksessa, ja kiinnostaisi tietää miten suuri ero käytännössä noiden kookoslannoitteiden tai flora mato/micro hyöyty on suhteessa puutarhan kesään? Onko niissä siis jotain, mitä pk:sta puuttuu? Olen itse toistaiseksi lannoitellut kookostakin puutarhan kesällä, mutta mietin pitäisikö vaihtaa esim. just floramicro/mato -yhdistelmään?

Ihan kokeeksi laitoin tänä vuonna yhden Lemon dropin multaan ja toisen kookokseen. Nyt molemmat taimet ovat 2kk vanhoja ja hyvin ovat kasvaneet, mutta kookoksessa kasvu ei ole ollut yhtään sen parempaa (joskaan ei huonompaakaan) kuin mullassa. Lehdet ovat ehkä aavistuksen verran jopa suuremmat mullassa kasvaneessa, muuten taimien koko on täsmälleen sama. Mietin, voisiko varsinainen kookoslannoite saada lopullisen sadon jopa paremmaksi kuin mullassa?  :)