Kirjoittaja Aihe: Chilien kasvuhäiriöt  (Luettu 2509 kertaa)

Poissa Madsen

 • Zibula
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Chilien kasvuhäiriöt
« : Syyskuu 01, 2018, 11:25:42 ap »
Aloitin Chilien kasvatuksen viime talvena mullassa. Ja koko homma toimi kesään asti todella hyvin kasvua tapahtui kukkimiseen asti. Kukituksen aikana, oikeastaan aivan lopussa tapahtui jotain todella kummallista. Pölyttyneitä kukkia oli todella paljon lajikkeista riippumatta. Jo alkavia chilin podeja näkyi mukavasti. Kunnes kasvit alkoivat nuukahtamaan ja pudottamaan lehtiä ja podeja. Chilit sai samaa lannoitetta ja multa oli kosteaa. Tästä takapakista en ollut vielä huolissaan. Vaan kaiken tämän jälkeen alkanut lehtien käpristyminen. Lehti varsien "puutuminen" eli varret alkoi ikään kuin suomuilemaan. Sen jälkeen kasvu kärjet kuolivat ja uusien kasvupisteiden tilalle tuli pahkoja rykelminä. Aloitin pelastus toimenpiteet siirtämällä kasveja ebb&flow:In ja bubleriin. Chineset tykkäsi heti ebbistä ja aloitti hurjan kasvun. Bubleriin siirretytkin alkoivat näyttämään elonmerkkejä. Nyt tilanne muuttui taas uusia pahkoja alkoi muodostumaan... Prkl! Ph:n olen katsonut kuntoon. Ec on mitattu. Apuna käytin chilitunarin laskuria. Ravinteina puutarhan kesä ja calmag. Voiko siis olla että kyseessä on jo liian pitkälle edennyt ongelma? Kaikki tämä alkoi siis kukituksen lopusta tähän päivään. Ja minkään ei olis pitänyt radikaalisti muuttua.

Poissa Chilivaari

 • FG Jigsaw
 • *****
 • Viestejä: 5818
  • Profiili
  • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Chilien kasvuhäiriöt
« Vastaus #1 : Syyskuu 01, 2018, 11:51:59 ap »
Oireet ovat kyllä sen laatuisia, että en niistä voi tunnistaa oikeastaan mitään. Seuraava on siis pelkkää arvailua.
Nuukahtaminen voisi johtua auringon paisteesta, varsinkin jos se osuus suoraan ruukkuun. Musta ruukku saattaa kuumentua kättä polttavaksi ja juuret paistuvat. Itselleni on käynyt keväisin näin. Pahvi tai styroksi ruukun ja lasin välissä auttaa ongelmaan.
Kärkien kuoleminen ja "pahkat" taas viittaavat tuhohyönteisiin tai kasvitautiin. Kaikkia tuholaisia ei näe kuin suurennuslasilla ja ne ovat melkein aina lehtien alapinnoilla.[size=78%]Muutama kuva voisi hieman selkeyttää vaurioita. Kielen termit kun ovat meillä kaikilla hieman eri sisältöisiä.[/size]
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa Madsen

 • Zibula
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Chilien kasvuhäiriöt
« Vastaus #2 : Syyskuu 01, 2018, 16:12:30 ip »
Moi,
Kiitos pikaisesta vastauksesta. Auringon paiste on kyllä pois suljettu. Kuumimpien helteiden aikana kasvit oli suht hyvässä kunnossa. Tuholaiset voisivat olla vaihtoehto. Pienen pieniä lentäjiä on näkynyt muutamia. Olin itse taittumassa lannoitus ongelmiin mutta kyllä on suurennuslasin alla tarkkailussa. Yritin laittaa laimeammat litkut josko kyseessä olisi ylilannoitus. Bublerissa oleva kasvi on kasvattanut erittäin hyvät juuret mullasta siirtämisen jälkeen. Ja alkuun uutta kasvua alkoi tapahtua. Mutta taas takapakki ja samat ongelmat alkoivat uudestaan.