heinäkuu 14, 2020, 02:59:57 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilisuolakurkut - Aji Fantasy

Aloittaja ekonyymi, lokakuu 05, 2018, 11:58:37 ap

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

Kun kävin chilifesteillä vuonna 2014, oli siellä yksi panimo chilioluineen mukana. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin kyseistä tuotetta maistmaan. Silloin tarjolla oli muistaakseni Habanerolla maustettu Ale ja vaaleampi Aji Fantasy olut. Nuo oli maultaan aivan mahtavia. Myöhemmin kun festeillä on ollut enemmänkin tarjontaa, mikään tuote ei ole päässyt samalle tasolle.

Tänä vuonna omat chilituotteet on painottuneet suolakurkkuihin. Omia kurkuista ja chilejä. Yleensä teen suolakurkut siten, että kiehautan etikka-suolavesiseoksen nopeasti chiliviipaleiden ja muiden mausteiden kera (esim hunajaa ja mustaviinimarjan lehtiä kokeiltu).

Tuntuu, että chilisuolakurkuissa pääsee aika lähelle chilin omaa makua, nytkin tässä lounaalla, purkkihernekeitosta tulee gurmeeta Fataliilla maustetulla suolakurkulla. Tein myös Aji Fantasysta satsin suolakurkkua, mutta en saanut siihen toivomaani makua. Siitä tulee mieto kiva polte läpi, oikein hyvä sisäänheittotuote chiliin tutustuville tutuille. Kuitenkaan Aji Fantasyn ominainen maku, joka tuossa 2014 oluessa oli niin hienosti, ei tule samalla tavalla läpi. Mahtaisikohan chilin lehdet korjata asian, kuten olutkeskustelussa http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=18037.0 vihjataan. Onko kokemuksia ?

ekonyymi

Nyt voin itse vastata, että kokeilu tehty - ei ainakaan vielä tullut toivottua efektiä. Kokeilu tosin tuli silloin loppusyksystä ja lehdet oli lähellä parasta-enne-päiväänsä. Varmaan tulee kokeiltua uudestaankin.

bluesman

 Seuraavaksi suosittelen oikeiden suolakurkkujen valmistusta. Tarkoittaa siis hapattamalla l. maitohappokäymisellä tehtyjä ns. venäläisiä suolakurkkuja. Onnistuessaan peittoaa etikkakurkut 12-0.