syyskuu 18, 2019, 22:43:30 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tervehdys

Aloittaja el pimiento, lokakuu 27, 2018, 17:47:28 ip

« edellinen - seuraava »

el pimiento

lokakuu 27, 2018, 17:47:28 ip Viimeisin muokkaus: lokakuu 27, 2018, 17:50:23 ip käyttäjältä el pimiento
Tervehdys kaikille,

olen jonkin verran lueskellut tätä palstaa ja päädyin nyt rekisteröitymään tänne. Kasvatuksen pariin olen tainnut päätyä hyvin erikoista reittiä ja noin 4 kuukautta sitten en tiennyt asiasta yhtään mitään. Kaikki alkoi siitä, kun kuulin, että parvekkeella voi kasvattaa viiniköynnöstä. Selvittelin hieman asiaa ja kesäkuun lopussa tuli haettua yksi taimi kokeeksi. Sitten elokuun aikana aloin miettimään, että kuinka kastelun pystyisi kätevimmin automatisoimaan. Sopivaa vaihtoehtoa etsiessäni löysin tietoa vesiviljelystä ja sen mahdollisuuksista. Tässä vaiheessa tajusin, että pavekkeellahan voi kasvattaa vaikka mitä ja todennäköisesti sisälläkin voisi onnistua.

Kasvatuksen kokeilu kiinnosti sen verran, etten malttanut odottaa seuraavaan kesään vaan päätin tehdä samantien muutamia kokeiluja. Suunnittelin muutamia järjestelmiä, jotka voisivat toimia ja aloitin toteutuksen. 2,5 kuukautta sitten kylvin ensimmäiset siemenet ja yritysten ja erehdysten kautta edistystä on tapahtunut ja tänä viikonloppuna voi korjata ensimmäistä satoa eli ensimmäinen kurkku on kasvanut täysikokoiseksi.

Tällä hetkellä on käytössä kaksi kasvatusympäristöä. Yksi vaatekaappi kahdelle kurkulle ja saunaan rakennettu järjestelmä kahdelle tomaatille ja kahdelle paprikalle. Jos tämä homma nyt alkaa toimimaan, niin ensi kesänä tarkoitus on ottaa parveke hyötykäyttöön.

Huru-ukko

Tervetuloa, mopo lähti käsistä jo aiemmin  ;D :).

karvainen

Näin se monella lähtee ja nälkä kasvaa syödessä, tervetuloa mukaan.