lokakuu 25, 2020, 12:36:40 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2019

Aloittaja ekonyymi, heinäkuu 23, 2019, 11:57:29 ap

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

On sitä polkaistu jotain käyntiin 2019 kunniaksikin. Nyt ei kehtaa idätyslistaa esitellä, kun mennään aika vaatimattomalla setillä. Hainania sain nyt kuitenkin tälle kaudelle laitettua.

Lomakastelut mahdollisesti meni vähän pieleen, Hainan riiputtelee lehtiään, vaihdoin loman jälkeen publerin liemen. Lemondrop myös tiputteli lehtiään, lapposin passiivista liemet ulos ja uudet tilalle. Ohje kesäkastelijalle oli, että jatkaa vedellä jos liemet loppuu ja melko varma oli että loppuvat, joten siksikin nämä liemenvaihdot. Olisivatko siitä vedestä ottaneet itseensä vai ylitäytöstä, itse olen aina koittanut antaa niiden mieluummin pikkuisen kuivahtaa kuin ylitäyttää.Hainan.
Murupi ja Lemon Drop passiiveissaan.


ekonyymi

Hohhoijaa. Hainan publer ja Lemon passiivi eivät selvinneet - kompostiin vaan..

Toinen Murupi kasvihuoneessa haiskahteli myös pahalle. Liemi siis haiskahti. Olin jo aivan varma, että nyt meni yksi lisää. Siinä oli kuitenkin muutama kypsä podi, joten ajattelin koittaa tekohengittää sitä jonkin aikaa. Lapposin liemet pois passiiviruukusta ja laitoin tuoretta tilalle. Muutaman päivän jälkeen toisin lappoamisen, jopa niin, että pistin puhdasta vettä tilalle ja ravistelin hieman ja lapposin sen pois välissä. Sitten vasta uutta lientä tilalle. Nyt kun tuo proceduuri on toistettu useampaan kertaan, ei se pois lapottu neste enää tuoksukaan pahalle. Ei ollenkaan pahalle. Mitä ihmettä ? Eikö se ollutkaan juurimätää ? Se kuitenkin käyttäytyi kuten juurimädässä, vaikka lientä oli ihan hyvin, niin riiputteli lehtiään. Tuoreella liemellä on voinut paremmin. Enpä nyt ainakaan heti leikkele sitä kompostiin.bluesman

 Hyvin homman selvitit. Useimmiten hydroissa paha haju tarkoittaa sitä että mädättäjäbakteerit ovat hommissa. Kasvi voi huonosti kun juuristo ei pelaa. Veden vaihto ja juuriston pesu sekä toimimattomien juurien poisto usein riittää. Vettä voi vaihtaa hyvinkin tiuhaan; kolme-neljä kertaa päivässä ei ole liiottelua. Mukaan voi lisätä vetyperoksidia 10-20ml/litra vettä. (HUOM! Varovaisuutta vetyperoksidin kanssa. On erittäin ikävää joutuessaan iholle tai silmiin). Apteekeista saa valmiiksi lantrattua liuosta. Jos saat tilanteen hallintaan ilman H2O2-litkua niin sen parempi.
Jos sulla porottaa aurinko suoraan passiivipyttyihin niin lämmön noustessa yli +40C alkaa juuristo kärsiä ja lopulta kuolee pois. Ruukulle
jonkinlainen aurinkosuoja helpottaa kasvin oloa.
Hyvännäköisiä rehuja ja kun podejakin näyttää olevan niin hyvinhän sulla menee. Et kai vaan ole käynyt Bluesfarmilla vakoilemassa?

ekonyymi

Nyt en minä mieltäni pahoittanut, vaan tulin oikein iloiselle mielelle, kun kasvi tuntuu jäävän henkiin. Sen mitä olen lueskellut näistä juurimätä tapauksista, niin monet ovat kirjoittaneet miten taistelu on menetetty vaikka mitä tekisi. Nyt innolla kypsytellään isoimpia podeja siementen toivossa, ensimmäisissä pienemmissä podeissa ei niitä ollut, mutta kohtuu vihaisia olivat kyllä.

Kyllähän sitä tuli yhdistyksen miitillä käytyä vakoilemassa. Kiitoksia kun jaksoit meitä viihdyttää.

ekonyymi

Murupi on siis hengissä ja podeja on tulossa kasvien kokoon nähden ihan hyvänlaisesti. Pieniä toki ovat ja kasvarissa on vasta pari kypsän oloista saatu leikeltyä talteen.


Useimmat murupin podit on aika tavallisen näköisiäSitten jokunen, joka on päättänyt kasvaa perinteisemmän habaneron muotoiseksi.Monissa podeissa näyttää siltä, että kukan jäänteet ovat kuristaneet podin keskeltä !!

ekonyymi

Kausi on aika penkin alla, mutta pieni satokuva kuitenkin. Aiemmin mätä-oireita myös pukannut Murupi-passiivi, joka huuhteluiden avulla tai niistä huolimatta jäi henkiin. Nyt satoa jo ihan toistasataa grammaa.


bluesman

 Hienoa. Et luovuttanut. Moni olisi.
Nyt olet kokemusta rikkaampi.
 Murupin sato näyttää pieneltä mutta alappa popsia niitä palko tai kaksi kerrallaan niin ehkä ymmärrät ettei näitä nälkäänsä syödä.  Tuo määrä riittää pitkälle kevääseen, onhan sulla toki muitakin lajikkeita?

ekonyymi

Hmm. Eipä ollut mitään ilmoituksiä päällä, miksiköhän, täytyypä korjata asia.

En luovuttanut en..  Murupia on tullut lisää ja kannoin isomman passiiviyksilön autotalliin. Se ei yllättäen ole tiputellut lehtiä ollenkaan, niinkuin yleensä kaikki autotalliin kannetut tekevät heti ja jatkavat tiputtelua siitä eteenpäin. Ja kun se on nyt pari päivää totutellut talliin, laitoin huvikseen sille oman lampun ja ajastimen, niin saa vähän (lisä)valoa. Nyt on jo yksi satsi kuivattu talteen, sekä muutamia salsoja ja etikkasuolakurkkuja maustettu.

Lisäksi keräilin sadon Cream Fantasystä. Selkäkin oireili viikonloppuna ja lunta tuli niskaan, niin en jaksanut sitä ruveta sisään raahaamaan. Menihän siinä paljon raakileita haaskuuseen, mutta hyvin tuota satoa jäi käyttöönkin. Tässä ehkä puolet jäljellä olleista kypsistä:

Sitten oli pari hassua kasvariin kiinnikasvanutta Podia: