lokakuu 21, 2020, 22:04:01 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


DiscoKain kausi -19

Aloittaja DiscoKai, marraskuu 20, 2018, 13:44:36 ip

« edellinen - seuraava »

DiscoKai

Kasvari pesty sisältä ja ulkoa. Olisi kauhea himo siirtää kasvit kasvariin heti, nyt kun iso Arska paistaa.
Sääennusteen mukaan viime yönä olisi pitänyt olla +3, mutta oli -3. Chilin kasvatuksessa merkittävä lämpötilaero. Maanantai-tiistai yönä pitäisi olla +5

Huomenna siirrän kasvit kasvariin ja samalla vedän sähköt. Ihan vaan jos tulee hallaa. Onneksi saatavilla sähkötehoa 32A. Saattaa riittää tiukassakin paikassa. Tosin lämmittimiä on vain 2.4 kw edestä.

DiscoKai

Melkein kaikki chilit kasvarissa. Muutama pitää vielä ruukuttaa ja sitten nekin pääsevät kasvariin.

Ensimmäiset taimet päässeet uuteen kotiin. Oli pakko antaa pois. Tila tulee loppumaan.

DiscoKai

toukokuu 01, 2019, 14:25:31 ip #22 Viimeisin muokkaus: toukokuu 01, 2019, 14:27:33 ip käyttäjältä DiscoKai
Neljää kasvia lukuunottamatta kaikki siirretty kasvariin. Kuten huomaatte puolet kasvarista on vaimolle, ainakin näytösluonteisesti nyt.

https://1drv.ms/u/s!AuDVl0ggCCrQhp5Lll6Ifi6UoFZlAw

https://1drv.ms/u/s!AuDVl0ggCCrQhp5MMN_KbPua8uNnrA

Niin muuten. Olettehan samaa mieltä, ettei lämmityskustannuksia voi laskea harrastuksen kokonaishintaan.

MRgreen

Ei lasketa ei. Mullakin tohottaa infrapuna ja patteri yhteensä 2,5 kW yöaikaan 14 tunnin ajan. Kuluja ei nyt lasketa.

Chilivaari

Eipä niitä montaa yötä tarvita, mutta nyt taitaa loppuviikolla tulla päivisinkin lämmittimen tarvetta. Päivällä +2, yöllä -2 sanoi minulle yksi ennuste perjantaille.

DiscoKai

Oikein olet Vaari säätiedotuksia katsellut. Pe-la yöllä meillä oli -3.4 astetta ja käytännössä lämmittimet ovat olleet päällä 24/7. Päivisin vain puolella teholla

DiscoKai

Ei näköjään ole tullut kirjailtua tapahtumia. Kaiken kaikkiaan kausi sujui mainiosti.
Ei pieniä öttiäisiä, mutta hiiren pirulaiset. Juuri kun sato alkoi olla valmis niin hiirien hyökkäys alkoi. Yhdessä yössä puskista syötiin pieniä reikiä chileihin tai irroitettiin koko podi.
Illalla n. klo 19 kävin kasvarilla ja ongelmia ei ollut, mutta seutaavana päivänä maassa oli 3/4 sankoa podeja ja kaikissa reikiä jne.

Alkoi hiirisota. Kasvariin kaksi hiirenloukkua. Seuraavana aamuna muutama kymmenen podia maassa ja yhdesssä loukussa hiiri.
Illalla samaten muutama kymmenen podia maassa ja molemmissa loukuissa hiiri. Aamulla uudestaan katsomaan ja vain toisessa hiiri, muttei maassa podeja.
Koirien ruokaisat nappulat tuntuvat olevan hyvä syötti. Maistuvat paremmin kuin chilit.

Kokonaisuutena sato oli mainio. Työkavereille ja tuttaville jaettu paljon chiliä.

Kauden ainoa suurempi takaisku oli yhden jauhetun chilipurkin pilaantuminen. Olin laittanut kannen huonosti kiinni ja 2½ dl jauhetta homehtui syksyn kosteilla keleillä.

Yhden asian opin kaudesta. Tuliset chilit eivät ole minua varten. Käyttämällä 8/10 tai miedompia, voi laittaa enemmä ja saa makua lisää. Aji Fantasy ja Mango jatkoon