heinäkuu 05, 2020, 06:42:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kojootin Kausi -19, nyt myös kuvia...

Aloittaja Kojootti, marraskuu 27, 2018, 00:33:15 ap

« edellinen - seuraava »

Kojootti

marraskuu 27, 2018, 00:33:15 ap Viimeisin muokkaus: maaliskuu 02, 2019, 16:32:21 ip käyttäjältä Kojootti
Juuh, eli viime kausi tuli harjoiteltua kirvasotaa ja lopulta kävi kuten usein, pienet ja sitkeät vei voiton... Lopulta ei voinut kuin kantaa suurimman osan rehuista ulos syyspakkaseen. Henkiin ei tainnut jäädä kuin Naga Morich joka terhakkaasti puskee jo uutta kasvua ja Orange Habanero, tämän kanssa on kyllä vielä epävarmaa kun näyttää hiukan huonolta...

Noh, tulevan kauden pohjustaminen on lähtenyt jo parin Rocoton voimin pari viikkoa taaksepäin, Riesen Gelb, Rocoto Brown ja Guatemala Orange on kasvamassa Zengrowin liruttimessa.

Tänään kylvin vähän reippaammin Rocotoja 20 paikkaiseen boxiin...Locato, Peru Cusco, Rio Huallago, Montufar, Pisac Amarillo, Peru Rojo, De La Selva Oxapampa, Pico Mucho, Surquillo, Machu Picchu Amarillo, Pisac Rojo, De La Selva Amarillo Lima, Puno Amarillo, Puno Blanco, San Pedro Orange, Amarillo Arequipa, Puno Pica Orange, Cuzco Manzano Amarillo, Cuello Rojo Ollantaynambo, Pisac Orange.

Siemeniä on tullut useammasta suunnasta, Jeweltä toki näistä Rocotoista valtaosa.

Ja se mopo :o sen karkaamisen tiesin jo aloittaessani... >:D 30 neliötä Akiron kasvaria, yksi pikkuinen ~4 neliön kunnostettava halpiskehikko ja terassi joka olisi tarkoitus laajentaa noin 10 neliöön ja lasittaa... Lisäksi kissojen katettu ulkoilutarha autotallin päässä muovitetaan osittain jos itävyys sattuu olemaan oikein hyvä ::) Vesiviljely on tarkoituksena valtaosin koska varmaankin ensi kesänkin joutuu rahaa raapimaan matkatöissä...

Kojootti

De la selva Oxapampaa lukuunottamatta kaikki itäneet. Naga todennäköisesti kuoli, yksi kissa teki siitä selvän...

Kojootti

Machu pichu amarillo siirtyi Zengrowiin kun toinen Rocoto brown kuoli siitä, oli kitulias muutenkin.

Kojootti

tammikuu 05, 2019, 13:28:53 ip #3 Viimeisin muokkaus: tammikuu 23, 2019, 20:03:44 ip käyttäjältä Kojootti
Joulupukki toi Ikean Växerin, sehän piti heti tukkia täyteen >:D

27.12 kylvettyä:
Chinense:
Naga morichi
Aji Limo
Citron
HYL
Kongo yellow
Orange Habanero "Calita"(nämä tuli kerättyä kauppataimen podeista joten on vähän ?)
Moruga Scorpion
Pimenta Diomar
7pot Primo x Purple Bhut
Carolina reaper x Clavo red
Pink Habanero

Baccatum:
Inca red drop(vanhoja siemeniä, saa nähdä itääkö)
Trepadeira Werner
Aji Fantasy
Brazilian pumpkin
Aji Mango
Starfish orange
Bishop hat (kerätty omista podeista, mahdollisuus risteymiin on)
El oro de ecuador (sama huomautus kuin edellä)

Pubescens:
De la selva Oxapampa
Pisac amarillo
Locato
Rocoto Pineapple
San pedro rojo
Orange ollantaytambo

Sitten uuden vuoden aluksi laitettiin tyttären tilaamat siemenet itämään, tilasi Fataliin fantastic four paketin ja vähän muitakin... Nämä menee tyttären kaupunkiasuntoon erinäisiin vesiviljelylaitteisiin, fantasya jos tulee ylimääräisiä taimia niin otan johonkin nurkkaan tai tumppaan äidin ja sisarusten kasvareihin  ::)

3.1
Fantastic four:
Aji fantasy sparkly white
Peach fantasy
Fatalii gourmet aji fantasy
Cream fantasy

Ne muut:
Oda pepper
Jalapeno Matte
Barra do ribeiro
Purple Ufo

Aikaisemmat Rocotokylvöt tein Nelson Gardenin taimilaatikon mukana tulleisiin turvenappeihin, sen jälkeen kaikki on kylvetty kivivillaan.

Niistä Rocotoista siirrettiin Locatoa (pieni ja kitulias taimi), Machu pichu amarilloa(Zengrowiin siirretty) ja De la selva oxapampaa(ei itänyt) lukuunottamatta kaikki villakuutioihin NFT järjestelmään.

Kojootti

tammikuu 23, 2019, 19:34:41 ip #4 Viimeisin muokkaus: tammikuu 23, 2019, 20:04:03 ip käyttäjältä Kojootti
Aiemmin NFT:en siirtyi tuo kitulias Locato joka näyttäisi hiukka piristyneen vaikka selvästi on takamatkalla kasvussa.

Tänään hain Tokmannilta alesta tilaamani Orthexin 35 litraiset harmaat säilytyslaatikot kannella (bublereita varten). Pettymyksekseni ovat läpikuultavia, saapa nähdä miten levää kertyy natikan alla  ???

Bublereihin siirtyi tänään Chinenseistä Aji Limo, HYL, Kongo Yellow ja Carolina Reaper x Clavo Red. Baccoja siirtyi Aji Fantasy, Aji Mango, El oro de Ecuador ja Trepadeira Werner. NFT:en sitten kaksi De la selva oxapampaa

Itämättä jäi Pimenta Diomar ja Inca red drop.

Taitaa ajattaa huomenna Ouluun "Ilen kauppaan" asioille, pakko kohta tuosta Växeristä loputkin saada pois...

Kojootti

maaliskuu 02, 2019, 15:58:56 ip #5 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:42:16 ip käyttäjältä Kojootti
Tämähän vähän jäänyt huonolle huomiolle...

NFT:n Rocotot sai vähän vesuria kun alkoi kasvusto olla sen verran villiä, kukkanuppuja jo näkyvissä vaikka näyttää vähän lannoitus hakevan suuntia... Ja siitäkös sitten jo vähän varjoon jääneet lehdet ja kasvit suivaantui...Noh, fantastic four paketin Fantasyt on siirretty bubleriin poislukien Peach fantasy joka siirtyi dripperiin Cheiro roxan tilalle kun näytti väliin nuupahtavan tuossa bublerissa

Ebbitekeleeseen meni Brazilian pumpkin, Pink haba, Bishop hat ja toinen Aji limo.


Akvaarion vettä syömässä yhdenlaisessa vesiviljelmässä Orange haba, Naga Morichi, HYL, Kongo yellow, 7pot primo x Purple bhut jolokia ja Citron.

Zengrowia tukkii Carolina reaper x Clavo red, Pink haba, Cheiro roxa, Rocoto pineapple, Rocoto brown ja yksi sairaalloinen Locato.

Dripperissä kasvaa Riesen gelb, Macchu pichu amarillo, Guatemala orange ja aiemmin mainittu Peach fantasy. Rocotot oli aiemmin Zengrowissa niin siirsin tähän samaa tekniikkaa käyttävään tekeleeseen.

Kojootti

Aeimmin viime viikolla laitoin siskolta saadut Charapitan siemenet (3kpl) ja pari taivaanvanhaa C. Galapagoensin siementä itämään ja tänään Annuumit laitettu samaan ikean växeriin. Nuo Galapagoensit ei ole itäneet mulla vielä yksikään joten ei ole suuria odotuksia nytkään.

Tälle kaudelle C. Annuum:

Hot tomato
Burundi pepper
Baby red
Oda pepper
Jalapeno Tam
Ancho poblano (suosikkini viime kaudelta miedoista)
Bendigo (aika peruspaprika mutta kysyntää tuntui olevan miedoillekin viime kesänä...)
Choco bell
Jalapeno Matte
Firecracker
Jalapeno (viime kesän purkkiherkku, siemenet Tomatoedenin valikoimista)
King of North (peruspaprikaa yleisön pyynnöstä)
Yolo Wonder (kuten yllä)

Lisäksi tuli laitettua kahteen bubleriin VPluxilta kaupanpäällisenä tullutta B'cuzz Silic Boostia, saapa nähdä huomaako vaikutusta :o


Kojootti

Annuumit on kaikki itäneet ja kauniimman osapuolen tomaattifarmikin alkoi kasvaa pelottavaa vauhtia... Zengrowista siirtelin isompiin Orthex-drippereihin Carolina reaper x Clavo redin, Pink haban, Cheiro roxan ja Rocoto Brownin. Akvaariolaatikosta samanlaiseen Orthexiin siirtyi Naga morich, Hainan yellow lantern, Kongo yellow ja Citron.

Bublereista siirtelin sitten akvaarion päälle Coyote zan white, Aji fantasy sparkly white(näyttää kylläkin kuolevan...) ja Fatalii gourmet Aji fantasy. Nämä siksi kun tuossa laatikossa näkyy juuristo kehittyvän vauhdilla ja noissa bublereissa kehitys on kyseisillä yksilöillä ollut huonompaa.

Bubleriin tuli tilalle Cream fantasy, Peach fantasy ja Scotch bonnet, taimet tuli siskolta ylimääräisinä.

Zengrowiin meni Charapitaa, Pimenta Diomar(myöhäisherännäinen siemen, olin jo heittää roskiin itämättömänä) ja hullutuskokeiluna myöskin Pitahaya(Hylocereus undatus), saapa nähdä miten kaktuskasvi menestyy vesiviljelyssä  ;D

Kojootti

maaliskuu 24, 2019, 23:06:47 ip #8 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:45:14 ip käyttäjältä Kojootti
Annuumit muutti pesuhuoneeseen NFT laatikkoon, sinne kolmas natikka käyttöön.Noista oli joitakin kaksoiskappaleita, niitä laittelin multaan jatkamaan.

Itämään vielä epäonninen Jalapeno Matte (onnistuin telomaan siirtäessä) ja Goronong joka tuli tyttären vesiviljelypaketin tilauksen yhteydessä. Niin ja muutamat tomaatit, Muddy waters ja P20 blue joita ajattelin vesiviljelyssä testata. 

Lienee lähellä se mopon karkaaminen kun nyt on 1,5kW edestä kasvivaloja käytössä...

Kojootti

huhtikuu 24, 2019, 00:02:16 ap #9 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:57:42 ip käyttäjältä Kojootti
Jahhas, tämäkin otettava ajan tasalle...


Kasvari lyötiin pätkiksi ja kannettiin pois tieltä, ihan vähän haittasi ettei maa ollut vielä sulanut kaikkialta jalkojen ympäriltä...Ja tässä varsinainen syy, tehdään perustusta alle ettei olisi niin ahdasta. Viime vuonna olosuhteiden pakosta pystytettiin ilman perustuksia maahan upotettuna (lue: rehut meinasi täyttää viimeiset asuintilatkin ;D )


Välivaiheista ei kuvia ole, osin siksi että viimeiset muuraukset tehtiin liki pimeässä (ja sen kyllä huomaa...) Kuvassa mukana vesiviljelykourujen protoversiot. Ja Jämtlannin hirveä harmikoira Moona ;)


22x125mm kuusilautaa, pääty 2x5" lankun jämäpalasta, tulee epoksipinnoitus. Resoksi tulossa 60l muovitynnyri, muuten tarkemmat speksit elää...Kissojen häkin päätyyn muovista "minikasvari" kun näyttää taas tuota rehustoa riittävän  :) Kissat ei kyllä oikein arvostaneet tuulessa lepattavaa muovia :P


Annuumifarmissa kasvua havaittavissa (ja nuppuja...), muutama tomaattikin siellä on seassa. Ja pienimpänä Goronong...


Rocotosektori onkin sitten karannut lapasesta, eipähän tarvitse verhoja >:D Kiire alkaa taas tulla kasvarilla...


Tomaattiosasto helppo muistaa kastella aina kahvia keitellessä ::)


Zengrowissa Charapitat ja Diomar porskuttaa, nuokin "raakki"rocotot ovat keksineet lähteä lopulta kasvuun lopulta. Siellä välissä pilkistää vesiviljelyssä asuva pitaya...


Veljeni kävi pääsiäisenä ja sain hänelle vähemmäksi joitakin taimia, tai itse asiassa lähinnä siksi että hänellä oli paha kirva- ja harsosääski-invaasio verottanut taimistoa.


Huru-ukko

Kuvat ei näy, Grome käytössä.

Huomaavainen veli, toi kirvapopulaation sinullekkin.

Kojootti

Joo, google rikkoo linkkejä... Pitää korjata tilanne kunhan keksin miten...

saok

Tinypic toiminut kaikenlaisilla foorumeilla hyvin. Näppärästi saa oikean kokoiset kuvatkin.

Kojootti

huhtikuu 26, 2019, 20:59:04 ip #13 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 21:05:53 ip käyttäjältä Kojootti
Siirryin flickr.com käyttäjäksi, jokohan nämä toimisi...

Löysin jonkun kuvan viime kesän kasvarin rakennusvaiheesta ja alkumetreiltä kasvatuksen suhteen

Kojootti

Rocotot muutti kasvariin kun sain nuo laatikkoviritykset tehdyksi. Dripperit ja ensimmäiset multaviljelytomaatit on myös kasvarissa, iso lämmitin pitää huolen ettei (ei ainakaan pitäisi) pakkanen vaivaa.


Turvo

Lainaus käyttäjältä: saok - huhtikuu 25, 2019, 22:07:17 ip
Tinypic toiminut kaikenlaisilla foorumeilla hyvin. Näppärästi saa oikean kokoiset kuvatkin.


Puhelin sai syövän heti kun kirjoitin tinypicin osoitteen.
"One can not have enough chili plants"
- Abraham Lincoln

Kojootti

Jahas, yrittäisköhän vähän ottaa kiinni... Kaikkee on touhuttu paitsi kirjoitettu ylös :P Tänään vaihdettu sellaiset 250l vesiä noihin vesiviljelmiin, huomiselle jäi vielä bublerit.


Ahdasta taitaa tulla, taas... Hämärässä kuvattu kännyllä, laatu siksi heikko


Tuollaisen viritin viime viikonloppuna, siihen meni Rocoto Pineapple ja Locaton rääpäle. 60l muovitynnyri katkaistuna, kansiosaan porattu reikiä ja pyöräytetty ruukuksi päälle, pikku vesipumppu nostaa vettä ruukun pinnalle hydrosoraan alaosan toimiessa resona. Taustalla olevassa hätäapukasvarissa näkyy bublerilaatikot.


Rio Huallago(muistaakseni) puskee podia ihan kivasti


Kukkii hyvin muutkin Rocotot

Annuumeissa on tulossa satoa vauhdilla ainakin Ancho Poblanosta, Baby Redistä ja Oda pepperistä. Ja tietenkin peruspaprikat. Yksi Jalapeno näyttää aika metkalta, lehdet ovat pitkiä ja kapeita, selvästi poikkeava verrattuna toiseen taimeen joka oli saman pussin siemenistä, olisikohan joku risteymä...

Kojootti

Jahhas, kausi paketoitu ja kasvari tyhjennetty... Ei näköjään oikein löydä aikaa kirjoitella ja päivitellä kun reissuhommissa viikot pyörii poissa nurkista.

Satoa tuli varsin kivasti, viimeisessä tyhjennyksessäkin vielä useampi ämpärillinen, ja ensi kesälle pyhä lupaus vähentää lajien ja kasvien määrää koska kasvutila loppui armotta. Suurin pettymys oli Baccatumit, niiden osalta jäi sato pieneksi kun jäivät kasvussa jalkoihin.

Muista rehuista mainittavin on ananaskirsikka, satoa tuli paljon mutta ei sitä ylimääräiseksi jäänyt kun olivat sen verran suunmyötäisiä ^-^

Kirvoja ei ollut yhtään koko kesänä mutta vihannespunkin kanssa sai tehdä tuttavuutta. Niiden uhrina meni yksi kurkku mutta Biotukselta tuli apu, petopunkit hävitti nuo "ruton punkit" pariin viikkoon.