kesäkuu 01, 2020, 19:58:26 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kokeilut ja kasvatukset 2019

Aloittaja miiksuli, joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip Viimeisin muokkaus: joulukuu 10, 2018, 18:13:29 ip käyttäjältä miiksuli
No tässä nyt on vähän kaikenlaista kasvamassa. Osa nähtävästi voi oikein hyvin mutta osalla jotain pientä ongelmaa. Pitää noille jo laittaa isompaa ruukkua tässä kuluvan viikon aikana.  Käytännössä pitkälti neudorffin vihanneslannoitusta ja merilevää.

Tulossa

Aji Mango 1/1
Peach Bhut WM x Jonah 1/2
PI 322717 1/9
PI 315027 1/1
White Hot Lime 2/2

Liian monta tulossa niin pitää nyt valikoida parhaat ja osa vielä odottaa luovutusta. Taimia: Harolds St Barts Green, 7 Pot Pink, PI 260 567 x Duke (keltainen), Bubblegum 7 Pot x Naga Peach


Machu Pichu


C. eximium


Rocoto Puno Amarillo


7 Pot Pink


Smooth White


karvainen

Hyvän näköisiä taimia tulossa, hyvässä kasvussa, kun kelit alkaa olemaan suomessa sopivan lämpimät.

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: karvainen - joulukuu 06, 2018, 16:49:25 ip
Hyvän näköisiä taimia tulossa, hyvässä kasvussa, kun kelit alkaa olemaan suomessa sopivan lämpimät.

Kiitos. Toivotaan että kelit on hyvät.

miiksuli

Toinen peach bleedereistä ehkä näyttäis tekevän ekaa marjaa. Tais hieman liian aikaista olla näille. Tuli aika shokki päälle niin tukehtu kun ei edes tarpeeksi lehtiä. En kerennyt lannoittamaan. Nyt vaan antanut ruhtinaallisesti lannoitusta eikä tietoa kuinka vahvaa. Ensin 15 ml neudorffin vihanneslannoitetta ja sitten vielä 15 ml merileväjauhetta.  Onko nuo nyt 7-9L ruukuissa. Toistaiseksi lehdet ei ole tulisia, vaan hedelmeöittyneet kukat. Marjojen alut maistunut bhuttimaiselta, tulisuuttakin jopa, pippuria.

Näitten peach bleedereiden verhiö todella sulanut noihin marjoihin. Nyt vaan jännitetään mitä näistä tulee :)

miiksuli

joulukuu 10, 2018, 18:16:00 ip #4 Viimeisin muokkaus: joulukuu 10, 2018, 20:45:20 ip käyttäjältä miiksuli
Jep, peach bleederit alkanut satoamaan  8) Bileet pystyyn.  Hyvin toimii tuo uus "500W" COB LED paneeli. Nyt vaan lannotan hieman ruhtinaallisemmin noita jotka näyttää kellastuvan tai tiputtelevan lehtiä. Machu Pichut jostain syystä käpristänyt lehdet. Ei nyt lannoteta niitä ollenkaan vähään aikaan. Muut aikalailla voi erinomaisesti.

Päivitin alkuviestiä siementen/itujen osalta.

Edit. Jätin henkiin tuuheimmat ja matalimmat. Kyl huomaa että on super tulisia nämä BBG7 x Naga Peachit. Kutittaa lehtien alapuolella niin alkaa sormet tuoksuu voimakkaasti kapsaisiinilta.

Kuvassa BBG7 x Naga Peach, PI 260567 x Duke ja uusina tulokkaina PI 315027, Aji Mango, White Hot Limet neliöruukuissa.Rocoto Puno Amarillo, C. eximium, Pink Habanero, Harold Green, 7 Pot Pink


7 Pot Pink


miiksuli

Machu Pichuille iski käpristyminen. Varmaan liian tujua lannoitusta kun vertaa vaikka 7 pot pinkkiin.  Tuoksullisia eroja näillä. Machu Pichut tuoksuu sitruksiselta, Rocotot karvaalta, Harold Green hedelmäiseltä, C. eximium karvaalta, mullalta/maalta.


Harold Greenkin piristy kun vaihdoiin isompaan ruukkuun.


C. eximium alkaa muistuttaa joulukuusta. Aivan sama onko valossa/puolivalossa niin kasvaa tällein. No katotaan mihin tämä johtaa :blank:


miiksuli

Tuossa vielä kuva Peach Bleederin ensimmäisestä marjasta. Ei jotenkaan ollenkaan muistuta Bleeding Borg 9:iä. Tommonen kalpean vihreä, muhku, häntä? Vaikea tuosta kuvakulmasta nähdä mutta itseasiassa sojottaa puoliksi ylöspäin. Ei mitenkään kiemurtele kuin muut kukat.


miiksuli

joulukuu 12, 2018, 22:47:53 ip #7 Viimeisin muokkaus: joulukuu 12, 2018, 23:02:23 ip käyttäjältä miiksuli
Smooth White yrittää kovasti...  :o En tiedä miten oli ensimmäisten kahden viikkojen aikana annettu tai kasvualustan koostumusta. Nyt kuitenkin ollu kookos(oma sekoitus) ja oma orgaaninen lannoitus sekoitus. Täysin varmuutta iästä ei ole mutta taitaa olla 5-6 viikkoa vanha.miiksuli

Mjaa. Iski puutostila vilkkaasti noille peach bleedereille kun tuli tuplasti valotehoa lisää. Toisen raa'an marjan söinkin tuossa kun halusin tietää milta maistuu. Oli aika mauton, vihreä, ruohoinen, yllättävän tulinen raa'aksi ja tuoksu hieman bhutilta muttei oikein maistunut siltä.

White Hot Peppers sanoi tuota Little Peach Bleederiksi mutta oli ihan erinäköinen sen kuvissa.  Melkein tekis mieli kutsua tätä Little Candy Bleederiksi. Kiiltävä ja muistuttaa muodoltaan kovan karkin valmistusta.


Puutostila ja elpyminenmiiksuli

tammikuu 01, 2019, 22:28:07 ip #9 Viimeisin muokkaus: tammikuu 01, 2019, 22:32:43 ip käyttäjältä miiksuli
Rocota alkanut levittäytymään. Isommat kaverit blokkaa liikaa valoa. Machu Pichu piristynyt.
Viimeiset uudet tulokkaat. Peach Bhut WM x Jonah, Aji Mango ja alimpana alhaalla White Hot Limet (näitä odottanut innolla).


miiksuli

Pientä päivitystä. Kaikki kyllä kasvaa hyvin ja Rocoto Puno Amarillo kasvaa kuin amppeli. Aji Mango menettänyt suuntavaiston... Machu Picchu machoilee lehtien koolla. Smooth White ihan tuolla vasemmalla kukkiikin jo. Ikää kolmisen kuukautta.


miiksuli

tammikuu 08, 2019, 19:24:46 ip #11 Viimeisin muokkaus: tammikuu 08, 2019, 19:29:48 ip käyttäjältä miiksuli
Ohoo. Toinenkin Peach Bleederi tekee ekaa marjaa. Tää taas näyttää erilaiselta kuin tuon toisen puskan marja. Verhiölehdessäkin halkio mitä ei tuossa toisen chilin marjassa ole.miiksuli

Noh, joku ankanpoikanen sieltä kuitenkin kasvaa. Täytyy nyt kattoo pitääkö nää nyt vielä yksilöidä että jokainen erilaisuus omaan ryhmään.


miiksuli

Kohta pääsee maistelemaan ensimmäistä. Ihan liian söpö väri. Uusimmasta vanhempaan. Toka on tommonen pahka ja uusin en tiedä mikä se on mutta erilainen sekin :)


miiksuli

tammikuu 15, 2019, 22:40:39 ip #14 Viimeisin muokkaus: tammikuu 15, 2019, 23:15:49 ip käyttäjältä miiksuli
Peach Bleeder ekan marjan maistelu. Jämäkkä pikku marja. Aika öljyinen. Terävä hapan kapsaisiinin tuoksu jossa hieman karvasta. Pelottava tuoksu. Hieman hedelmää ja bhuttimaista tuoksahdusta. Tuoksu on mieto mutta todella pakkaantunut.  Maku kukkainen, hedelmäinen, hieman banaaninen ja jälkimaku hivenen parfyymimainen. Ei hapan,  ei suolainen, ei makea. Polte on erittäin vahva ja nopeammin iskee kuin Bhut Jolokia tai Moruga Scorpion ja iskee  melkein täydellä teholla heti. Paljon pahempi kuin Bhut Jolokia keltaisen polte. Maistoin vaan puolikkaan marjan mutta ihan riitti itelle. Ei mikään leikin asia. Mutta maku ja tuoksu oikein hyvä. Pitää kattoa vielä miten noiden toisten marjojen maku ja polte on. Siemenet vaan myös talteen :)miiksuli

tammikuu 19, 2019, 11:30:10 ap #15 Viimeisin muokkaus: tammikuu 19, 2019, 12:29:04 ip käyttäjältä miiksuli
Eilen illalla maistelin tuosta puoliksi kuivuneen toisen puoliskon. Ai, että kun tulista. Nyt maku oli enemmän happamampi ja parfyymimaisempi. Polte tuli aavistuksen hitaammin, polte tuntu useamman tunnin ajan mahassa ikävältä. Ei kauheasti leviä tai levinnyt toistaiseksi polte suussa (aika pieni pala loppujen lopuksi) mutta polte on terävä/pippurinen. Tällä saa jäätävän mahapoltteen. Menin nukkumaan ja vaihdoin kylkeä niin johan alko polttelemaan uudestaan ja unta ei saanut heti >:D

PI x Duke keltainen pukkaa kohta ekaa kukkaakin. Onko silläkin korkeintaan kaksi kuukautta ikää. Se on kuitenkin ollu etäämmällä isoista valoista. Aika hyvin näyttää lannotus toimivan kun tuntuu olevan kiire näillä satoamaan. Machu Picchullakin näkyy jo ekat nuput noin kolmen kuukauden iässä. Smooth White kukkii kivasti muttei satoa vielä kolmen kuukauden iässä. Muut kaverit ei vielä ole aloittaneet kukintaa. Machu Pichusta sen verran vielä että kasvaa tukevasti. Kasvun perusteella on jo suoikkini. Toivottavasti makukin on hyvä.

Kuvia Smooth Whitesta, Rocoto Puno Amarillosta, BBG7  x Naga Peachista, 7 Pot Pinkistä ja Peach Bleederin pahkainen marja. Rocoton latvoin jo kun alko rehottaa liikaa eri suuntiin. "Too soon baby".


miiksuli

tammikuu 27, 2019, 22:34:47 ip #16 Viimeisin muokkaus: tammikuu 27, 2019, 22:36:25 ip käyttäjältä miiksuli
Nyt on hyvin ruskettunut verhiö. Jotain matoja kun kiemurtelee joka suuntaan. Alkanut satoamaankin paremmin Peach Bleederit. No kohta alkaa tulla valosaa niin uskaltaa aukasta verhotkin niin ei naapurit liikaa järkyty ja soita heti poliiseja tarkistamaan kasvatuksia  >:D Odotan myös innolla että tuo monsteri podi alkais kohta kypsymään kun ei ole kasvanut enempää mutta väri alkanut hieman muuttua. Hieman huolestuttaa sen syönti...  :fire::fire::fire: Muutkin chilit nyt kasvaa ihan hyvin ja melkein kaikissa nuppuja / kukkia. Ihan pikkusia vielä on Peach Bhut WM x Jonah, White Hot Lime ja Aji Mango joka nyt kasvaa vaisusti. Liika kastelin C. eximiumia niin toinen niistä kuolla kupsahti.


miiksuli

Ei ihan vielä. Varmaan viikko ja sit pääsee maistelemaan. Vaikuttaa todella öljyiseltä jo nyttten päältä katsottuna. Jonkin verran violettia roisketta tullut pintaan.


miiksuli

Kypsää kaveria. Pitää vielä perjantaihin asti odotella. Ei viitti keskellä työviikkoa maistella kun tarvii hyvän ajan naatiskeluun ^-^miiksuli

PI260567 x Duke  on jotenkin erilainen. PI kukka mutta niiaa, kukat ei välttämättä aukea vaan jää isoineen terälehtineen tuollein repsottamaan. Marjat kasvaa ylöspäin.