huhtikuu 02, 2020, 18:28:51 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kastelinko liikaa ?

Aloittaja Chilihuahua, joulukuu 27, 2018, 12:22:57 ip

« edellinen - seuraava »

Chilihuahua

Moi taas.
Noniin, uusi projektini on ihan kohtuu kivasti alkanut. Aji Beniton 1.12. istutettu taimi on jo n. 9cm korkuinen. Ja muiden koot vaihtelevat aikalailla.
Mutta nyt joihinkin on tullut lehtiin pieniä kellertäviä laikkuja. EI tarkkarajaisia.
Luin infernochili.net :n kasvatusohjeesta että: "Nuoret taimet kuolevat erittäin herkästi vedenpuutteeseen. Älä päästä multaa tai muuta kasvualustaa missään tapauksessa hetkeksikään kuivumaan!"

Ja näin olen yrittänyt toimia. Joka päivä olen antanut pienen lirauksen vettä niille. tuo minun multa on aika hyvin läpäisevää ja tuntuu kuivalta.
Tämmöistä tällä kertaa  :) ??? :-[

MorugaReaper

Oletko lannoittanut mitenkään vielä? Tuonkokoiset tarvitsevat hieman laimeata lannoitusta jo alussa. Starttilannoitetta on jossain myynnissä.

Chilihuahua

Olen joo. Puutarhan kesää olen käyttänyt. aika mietona sekotuksena.

MorugaReaper

Hmmm, nuo keltaiset laikut vaikuttavat magneesiumin puutteesta. Kokeile lisätä lannoitusta tai lisää hieman epsom-suolaa kasteluveteen.

Chilihuahua

Lisätään tähän vielä se, että olen kastellut niitä JOKA PÄIVÄ.. luulen, että ehkä liikaa ? tiedä sitten..

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Chilihuahua - joulukuu 27, 2018, 12:22:57 ipJoka päivä olen antanut pienen lirauksen vettä niille. tuo minun multa on aika hyvin läpäisevää ja tuntuu kuivalta. :-[

Kaktusmultaa?
Se vaatii tuhdimman lannoituksen ja enemmän kastelua.
Oikeastaan pitäisi jo istuttaa oikeaan multaan (tai kookoskuituun), kun ensimmäiset viikot ovat takana.

sorrii

"Pikkutaimet kuolevat herkästi vedenpuutteeseen" tarkoittanee oikeesti pieniä sirkkataimia. Kun lehtipareja on enempi ja multaa/tai jotain pari desiä, niin ei ne heti kuole vaikka kuivuu vähän.

Mun ratkaisuni oli jo vuosia sitten, että istuttelen kaikki "multakasvit" kokoskuituun ja ruukun pohjalle pari senttiä hydrosoraa. Silloin ne kestää vaikka olisi aluslautasella kokoajan vähän vettä. Oli elämäntapa silloin sellainen että olin viikoittain pois kotoa 4 päivää... Kooskokuidussa ylipäänsä, ei tule juurimätää kovinkaan helposti. Toki se myös kuivuu multaa nopeammin, jos ei kastele! Ja ravinteita täytyy lisätä veteen aina.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`