syyskuu 22, 2019, 14:56:08 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


MorugaReaper 2019

Aloittaja MorugaReaper, marraskuu 03, 2018, 15:34:01 ip

« edellinen - seuraava »

MorugaReaper


Kasvihuoneessa olevat chilit kasvavat hyvin IWS-systeemeissä. C.baccatumeissa on jo paljon raakileita. C.chinenset kukkivat.
Aioin huputtaa 18 m² kaarikasvarin, mutta olin leikannut siitä päädyn isoon kasvariin väliaikaiseksi suojaksi päätyyn. :-[  Piti tilata uusi päällysmuovi, tulee ensiviikolla.
Sisällä Aji Amarilloissa vielä paljon syötävää, tahnaakin on tehty pakkaseen. Sisällä myöskin Aji Fantasyissäkin on jo kypsää satoa paljon ja satoja kukkia. :)
Kaikki pääsevät kaarikasvariin kunhan päällysmuovi saapuu.
30 m² kasvarin länsipäässä C.chinenset.

Ja itäpäässä lankkulattian päällä C.baccatumit

Aji Golden podittaa. Pian pääsee maistelemaan.

Näitä vilisee kasvarissa kymmenittäin, isoja ja pieniä. Kasvattajan kavereita.

MorugaReaper

Kahden tuullisen päivän jälkeen sain vihdoinkin huputettua 18 m² kaarikasvarin. Alkoi sataa kun sain hupun päälle. Onneksi niin, sillä sain sisäpuolella vedettyä helmat putken alle ja pistettyä ankkurointipiikit reiästä muovin  läpi ja paksun betonilaatat piikien päälle. Pysyy varmasti. :right: 20 isoa / paksua betonilaattaa pitänee kehikon paikallaan. ;)
Huomenna viellä kulmien lenkeistä veto maahan, niin kaikki varmistukset on tehty. :thumbup:
Pohjakankaan imuroinnin jälkeen alkaa ankara purkitus 3.6 litraisita ruukuista 25 litraisiin ja vienti kaarikasvariin.  :)

MorugaReaper

kesäkuu 27, 2019, 08:50:35 ap #62 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2019, 08:53:51 ap käyttäjältä MorugaReaper
Kausi on hyvässä vauhdissa. IWS:t pelittävät todella hyvin. Jo etukäteen arvioin C.baccatum:n täyttävän oman puoliskonsa 30 m³ kasvarista toteutuu hyvällä vauhdilla. Se että kasvatuskautta on vielä n. 4kk jänittää jotta mahtuuko itse sekaan. ;D C.chinenset omalla puolellaan voivat hyvin. 7Pot Burgundy on täynnä raakileita ja kukkia, Aji Panca Lima:t myös.
Yaran Ferticare Hydro ja Liva Calsinit näyttävät taas voimansa. Kaikki chilit jaksavat kasvaa, kukkia ja podittaa jatkuvasti. :thumbup:Kasvatustilat 2019. Ensimmäinen kausi kun talossa sisällä ei ole yhtään kasvia. :oAji AngeloAji Amarillo. Kestosuosikki.


Aji Pacay. Kurvikkaita podeja.


Aji Fanatsy. Satoa heti alaoksilta alkaen.

MorugaReaper

Tähän asti olen syönyt sisällä kypsyneitä Aji Amarilloja ja Aji Fantasyjä. Ne loppuivat, mutta onneksi kasvarista alkaa saamaan kypsiä C.baccatum:eja.Tulee hieno maku smothieen ultratulisen sosekuution tuodessa tulisuuden.

Ensimmäiset kypsät kasvarin baccatum-IWS:stä. Aji Golden, Aji Norteno, Aji habanero ja Aji Benito. Nam. ;)

MorugaReaper

Heipparallaa tännekin. Kesä on mennyt hienosti: 3 viikkoa välimerellä purjehtimassa vidoinkin ja chilejä kypsyy ennätystahtiin. Tämän kauden tuotantokuningatar on Aji Amarillo. Talven sadon lisäksi IWS:ssä tullut paljon lisää. Nyt jo kaikkineen 8 kg herkkua. Muutkin C.baccatum:t podittavat erinomaisesti. C.chinenset alkavat vasta nyt tekemään oikeankokoisia podeja. Eipä ole voinut opettaa kimalaisia ja kukkakärpäsiä hedelmöimättä chilien kukkia kun on liian kylmää. :-[  Mutta minkäs voi. Mutta onneksi pienetkin ovat tulisia. ;)


Talvella podittaneet Aji Amarillot leikkasin lähes tapeiksi ja istutin 25 litraisiin ruukkuihin kookokseen. Ovat taas metrin mittaisia. Pitää piakkoin kantaa sisään ja koittaa toista satoa samana vuonna.
Saa nähdä kuinka siinä äijän käy. :P


Tänä kautena soseutan kaikki C.chinenset pakasteeseen. Ovat parhaiten käytettävissä tarvittaessa. Chilijääpaloja on jo 132. Syksyllä saisi olla yli 500.
Samaa paskaa, eri päivä.

MorugaReaper


Satoa tulee kokoajan lisää. C.baccatumeja pistän joka aamu smothieen paljon. Sen lisäksi jonkun tulisen C.chinensen.
Jos kypsyy liikaa, soseutan chilijääpaloiksi pakkaseen.
IWS-systeemi toimii hyvin myös C.baccatumeilla. Kukkia ja raakileita syntyy päivittäin lisää ja syötävää tulee tasaiseen tahtiin. :)


Yksi Aji Amarillo neljästä. Kaikki täynnä satoa. :thumbup:Aji Panca tekee 30 cm pitkiä podeja. :exclam:Aji Guyanassa raakileita. Kaikki kypsät on syöty. ;)Samoin Aji Nortenossa. Kypsät syödään heti. ^-^
Samaa paskaa, eri päivä.

MorugaReaper

Podeja vaan kypsyy. ja raakileita on vielä paljon. Tämän sunnuntai-aamun vaatimatonta satoa ;)


10 litran ämpärillinen Aji Pancaa. Kuivuriin.


500 g herkkua eli Bonda Ma Jackuesta. Sosekuutioiksi pakkaseen.


600 g FC Jigsaw. Taattua tykkitavaraa. Sosekuutioiksi pakkaseen.


Morugaa punaista ja chocolatea 600 g. Parasta tulisuutta. Sosekuutioiksi pakkaseen.


Ja uusi tuttavuus, Butlah Mustard. 600 g . Myöskin sosekuutioiksi pakkaseen.
Samaa paskaa, eri päivä.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: MorugaReaper - tänään kello 11:40:25Podeja vaan kypsyy. ja raakileita on vielä paljon. Tämän sunnuntai-aamun vaatimatonta satoa ;)


10 litran ämpärillinen Aji Pancaa. Kuivuriin.
OHO!
Sinulla tosiaan satoaa. Minulla ei parvekkeella tule kuin muutamia.
Kuivurin lisäksi suosittelisin mietoa etikkasäilöntää. On nimittäin niin  hyviä makumuistoja lähes vuosikymmenen takaa, että ajattelin kokeilla tuota uudestaan:
http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/herkkua-leivalla-ja-kalan-kanssa.html
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi