kesäkuu 15, 2021, 19:49:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Reetan kasvattelut 2019

Aloittaja Rähinä-Reetta, tammikuu 03, 2019, 17:31:57 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Turhaanpa minä sinua varoittelin, mutta ehkä joku muu oppi jotakin hyrräpunkeista ja kirvoista.
Oransseja on eri asteisia ja nopeuksia myös.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - kesäkuu 12, 2019, 13:50:14 ip
Turhaanpa minä sinua varoittelin, mutta ehkä joku muu oppi jotakin hyrräpunkeista ja kirvoista.
Oransseja on eri asteisia ja nopeuksia myös.


Ihan hyvä varmasti että tuli tarkennusta tuohon kun menin niitä nopeiksi kehumaan, eivät kuitenkaan tosiaan ihan hyrräpunkin tasoa nopeita ole. Mitä itse ajattelin, niin eivät myöskään ole talvehtineita vihannespunkkeja mitkä kaiketi myös ovat oranssinpunaisia ja varsin hitaita.

Rähinä-Reetta

16.6. Olen saattanut hiukan parantaa tapojani. Ennen aika useinkin suihkuttelin chilien kasvustoja ajatellen sen auttavan jossain määrin ötökkäongelmiin ja että kasvit saattaisivat pitää siitä. Tällä kaudella en ole suihkutellut kasvustoja juuri lainkaan ja chilit tuntuvat kasvavan paremmin ja terveemmin kuin ehkä koskaan. Joten onko parempi ettei liikoja suihkuttele, ehkä. Tai ehkä lämmöt ovat olleet tasaisemmat ja alkukesä parempi muutenkin säiden suhteen. Ehkä molempia.

Mummo tuli kyselemään mistä sitä epsom-suolaa olin tilannut aiemmin ja laitettiin sitten uusi, 15 kilon tilaus vetämään (niin ei ihan heti lopu varastosta).  ;D

Rähinä-Reetta

18.6. Laittelin eilen isommille annuumeille sekä Sugar Rush Orangelle hiukan kalkkia kasvualustaan. Jouduin taas heittämään menemään yhden isomman paprikanraakileen ruskean laikun vuoksi joten arvelen että kastelun ja kalsiuminsaannin kanssa on ollut ongelmaa. Aika hankalia ovat. Ison raakileen pois heittäminen on tympeää.
Sugar Rush Orange taas on pudotellut joitakin isompia lehtiään. Lehtien alapinnan tarkastelu ei paljastanut ötököitä, mutta lehtisuonissa näytti olevan jotain vaurioita joten taaskin epäilen että kastelussa on ollut jotain epätasapainoa. Lehdet ensin kellastuvat, veltostuvat ja putoavat jättäen pienen tyngän varteen, niinkuin lehtiruodissakin olisi jokin vauriokohta. Samassa laatikossa oleva toinen taimi taas voi ihan hyvin eikä ole pudotellut lehtiään.

Rähinä-Reetta

20.6.


Yleiskuvaa Juhannuksen korvilta.


HBL:n laatikossa toinen kasvi voisi hyvällä tuurilla olla HBL, mutta toinen onkin sitten tämän näköinen. Muistuttaa hitusen jotakin Nagaa ja lisänä tuollainen purppuran väri varsissa, raakileissa ja lienee häivähdys kukissakin. Mikähän voisi olla vai onko ihan sekarotuinen jokin.

Rähinä-Reetta

20.6. Muutama paahteisen päivän kuva lisää:


Sugar Rush Orange


Aji Charapita (pöydällä kasvava ruukkuversio)


Jamy


Alma Paprika

Vähän laiska nykyään kuvaamaan chilejä, tahtovat vieläpä piilotella hankalasti puskissaan.

Rähinä-Reetta

24.6. Itselle muistiin, että laitoin tänään epsom-suolat chileille, 1 rkl /kasvi.
Alkaa näyttää myöskin siltä, että mäntysuovat on myös laitettava kunhan sattuu sopiva vähemmän aurinkoinen sää, ehkäpä torstaina. Löysin ensimmäiset vihannespunkit ja laskin ensitöikseni suihkusuuttimella vettä kasvustoon.

Siika

heh mielenkiintoista katsoa nuita kuvia,varsinkin kun laitoin omani kasvariin samana päivänä kuin sinä,omat juuri ehkä kenties tms alkaa kukkiin,no suomi on pitkä maa ja lämpötilat on mitä on...
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Siika - kesäkuu 24, 2019, 20:37:48 ip
heh mielenkiintoista katsoa nuita kuvia,varsinkin kun laitoin omani kasvariin samana päivänä kuin sinä,omat juuri ehkä kenties tms alkaa kukkiin,no suomi on pitkä maa ja lämpötilat on mitä on...


Kyllähän eri kasvillisuusvyöhykkeet vaikuttaa pakosti, minulla pionikin kukkii ihan eri aikaan kuin pohjoisempana asuvalla ystävälläni.

Rähinä-Reetta

27.6. Pilvinen/ sateinen päivä, tuossa jo selasin päiväkirjamerkintöjäni että minkäslaista seosta olinkaan tehnyt mäntysuovalla ja neem-öljyllä. (Hyvä mutta lyhyt muisti, tai onko enää hyväkään tiedä sitä.) Suunnittelen tekeväni tänään ruiskutuksen.
Resepti on näemmä ollut mäntysuovalle n. 3% vahvuus ja neemiä 5ml/l. Onkohan minulla neemiäkään tarpeeksi, toivotaan...

Rähinä-Reetta

heinäkuu 02, 2019, 08:12:08 ap #50 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 02, 2019, 08:15:37 ap käyttäjältä Rähinä-Reetta
2.7. No enpä ole yhäkään saanut mitään ruiskutuksia aikaiseksi, mikä on aika poikkeuksellista. Melko hyvin ovat kuitenkin sitkuttaneet tähän saakka, jonkun vesisuihkauksen olen antanut joskus jos on alkanu ötökkäpelko hiipiä ajatuksiin.
Ensimmäiset Fresnot grillailtiin tuorejuustokyydillä tuossa viime lauantaina. Olivat aika äkkisen tulisia, mies varsinkin kun ei heti hoksannut haukata jotain muuta perään kärvisteli hetken poltteiden kanssa. Harjoituksen puutetta varmaankin.Niin, luulen että kasvihuoneen hyvä puhdistus ennen kautta on omiaan torjumaan haittaötököitä ennakolta, kai sitä viljelyhygieniaksikin kutsutaan. Olen lopuksi tehnyt suihkupulloon toluliuoksen ja sumutellut sillä vähän nurkkia. Mene ja tiedä mutta mitään hirveitä vihannespunkkiasioita ei ole päässyt tapahtumaan aikoihin.

Rähinä-Reetta

6.7. Vihannespunkkeja! Ei epäilystäkään, ei tarvinnut edes luuppia, pahana olivat ruukku- Aji Charapitan kimpussa. Sieltähän ne sitten ilmaantuivat viimein. 10 tunnin työpäivän jälkeen tein ratkaisuni ja päädyin Spruzit -liuokseen. Oli tehokas ukonhatuilla aiemmin kesällä, niihin tulee niitä mustia ötyjä, jonkinsortin kirvoja varmaankin ovat?

Työputkessa pääsivät yksi päivä kuluneella viikolla pahasti kuivahtamaan varsinkin isot paprikat ja hetihän oli taas pari laikkuvioituksen saanutta raakiletta (joko kuivahtamisesta tai auringosta mene ja tiedä). Laitoin eilen sitten Neudorffin Tomaatti - Mansikka lannosta kasteluveteen. Epsom suolaa ei ihan vielä kaiketi kannata laittaa uudelleen, kerran kuussa ajattelin sitä käyttää.

Yritin eilen tarjotella ylimääräisiä Fresnojani pientä korvausta vastaan, mutteivät kelvanneet.  :D

Rähinä-Reetta

12.7. Uusintaspruzitus pian tehtävä kaiketi, vai miten se olikaan sen aineen kanssa, täytyy tarkistaa.

Eilen illalla tuntui omituiselta kun kasvihuoneessa oli lämmin ja kesäinen tuntu. Vähän ollut inspiraatio hukassa viimeajat. Kypsyykö tuolla edes mikään näillä säillä. Unohdin jonkun kastelunkin ja senhän tietää mikä siitä seuraa. Jopa Jamystakin meni muutama ruskealäikkäinen raakile roskiin, iso ronkkana se onkin että sikäli en ihmettele.

Joitain annuumeja kypsynyt ja muutama ensimmäinen Aji Charapita.

Rähinä-Reetta

13.7.

Kerättiin ensimmäiset kypsät Almat. Ovat aika hyviä siivutettuina ja pannulla käytettyinä aamupalamunakkaan kanssa.

Rähinä-Reetta

heinäkuu 15, 2019, 14:13:48 ip #54 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 15, 2019, 14:16:07 ip käyttäjältä Rähinä-Reetta
15.7. Muutama kuva ei-enää-niin-kamalan-tilavasta kasvihuoneesta:


Alma Paprikat ja Fresno


Nocturne


Habanero Caribbean Red ja Ei-HBL


Sugar Rush Orange


Fresno, Aji Fantasy, Aji Cristal


Pimiento NaranjaEilen tein uusinta Spruzituksen ja varsinkin pahemmin punkittunut pöytä- Aji Charapita näyttää hiukan paremmalta jo.

Rähinä-Reetta

21.7. Lämpimät säät ovat palanneet! Itselle muistiin, että laittelin tänään toisen satsin epsom suolaa, 1 rkl/ kasvi. Vähän rasittaa kun lapsi tahtoo Särkänniemeen ja täytyy siis näinollen jättää chilit helteellä pariksi päiväksi. Ehkä vaari (=appi) voi auttaa ja käydä kastelemassa. Chilit ja niiden kanssa kiinni oleminen! Eipä suunnitella kovin pitkiä reissuja ennen lokakuuta.  :D

Vähän taas jälkijunassa heränneenä päästin joitain annuumeja ylikypsymään jättämällä ne liian pitkäksi aikaa puskiin. Jatkosadon kypsyminen huolettaa hieman, mutta jospa nämä kesäisemmät säät saisivat aikaan jotain.

Rähinä-Reetta

heinäkuu 27, 2019, 21:52:34 ip #56 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 27, 2019, 21:56:44 ip käyttäjältä Rähinä-Reetta
27.7. Muutama iltakuva kasvihuoneelta. Aloin ajattelemaan jo latvomistakin, joten ainakin nämä kuvat ovat "ennen".
Habanero Caribbean Red


Aji Cristal


Ruukku- Aji Charapita


Jamy keskellä

Veikeänvärisiä kuvia, mutta eipähän ole aina samanlaisia...  :D Ei ehkä ollut paras kameravalinta tähän hetkeen, mutten nyt jaksanut piitata sen enempää.

Chilivaari

Veikeänvärisiä tosiaan, mutta minusta hienoja. Ilta-aurinko on tuon väristä, kamera kertoo kenties totuuden, eikä yritä oikaista sitä normaaliksi.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 27, 2019, 22:42:14 ip
Veikeänvärisiä tosiaan, mutta minusta hienoja. Ilta-aurinko on tuon väristä, kamera kertoo kenties totuuden, eikä yritä oikaista sitä normaaliksi.


Kiitos.  :) Pidän kyllä ilta-auringosta kesällä, se tekee kaikesta niin vehreää ja taianomaista.  ^-^

Rähinä-Reetta

heinäkuu 28, 2019, 09:46:38 ap #59 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 28, 2019, 12:20:24 ip käyttäjältä Rähinä-Reetta
28.7. Viimeinen pakollinen yleis-otos, ennenkuin alkaa sakset heilua. Harmi kun joutuu puuttumaan heidän kasvuunsa.**
Muutama tunti vierähti lämpöisessä kasvarissa saksien. Jätin jotkut paprikakasvit vielä saksimatta, pelkään että muuttuvat aurinko-aroiksi jos kovin paljastuvat. Samaten Numex Piñatan jätin vielä koskematta, se on ollut hiukan heikossa hapessa joko ylikastelun tai lannoitevajarin tai molempien vuoksi, odottelen josko elpyisi hiukan ensin.