marraskuu 26, 2020, 19:30:02 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Vieläköhän tää onnistuis?

Aloittaja jeQQ, helmikuu 19, 2019, 20:59:09 ip

« edellinen - seuraava »

jeQQHyvältä chilitoverilta saatu lajitelma chilin siemeniä. Nyt on jokaista kuusi kappaletta itämässä. Herbertiltä tilattu heijastin, sekä 150W ESL antamaan valoa. Chilien lisäksi itämässä on vesimelonia, tomaatteja, kurkkuja, paprikaa, maissia yms. :)

Näitä hilejä tuli aikanaan ihan puolitosissaan kasvateltua, oli hydroa, natikkaa ja ties sun mitä. Nämä on tarkoitus alustavasti laittaa multaan, ellei sitten satu vastaan jotain helppoa hydroa joka toimii kasvihuoneessa.

Tälle kaudelle tosiaan tarkoitus pihaan tilata kasvihuone. Viime kesänä muutettiin Vihtiin, hankittiin omakotitalo ja reilu muutama hehtaari landea. Viime kesänä oli chilit suoraan avomaalla tomaattien kera ja satoa tuli ihan kiitettävästi, jäivät ehkä vähälle huomiolle muutto- yms kiireiden takia.

Katsotaan, josko tästä jotain saisi taas väännettyä pihvin päälle.. Morot tutuille!

bluesman

 Hienoa kun vanha veijarikin vielä jaksaa chilejä kasvatella. Ehkei kannata enää rocotoja kylvää mutta muista saat satoa jos kesä olis vähänkään samanlainen kuin edellinen.
Oon sulle varannut yhden Montufarin joten ei sitten puutu rocotokaan.

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: bluesman - helmikuu 19, 2019, 21:13:36 ip
Hienoa kun vanha veijarikin vielä jaksaa chilejä kasvatella. Ehkei kannata enää rocotoja kylvää mutta muista saat satoa jos kesä olis vähänkään samanlainen kuin edellinen.
Oon sulle varannut yhden Montufarin joten ei sitten puutu rocotokaan.

Jooh, ihan omaa laiskuuttani en saanut näitä aikaisemmin. Onne tuossa nyt viikonlopun yli jo hengailleet, koitetaan spurtata tekovalolla hyvään kasvuun. Työelämä vähän ressannut, mutta siitä pääsee tällä viikolla eroon. Ressataan sitten firman hommia vähän enemmän. :)

Ja mahtava homma, että yksi sivussa! En muista mikä se viime rocoto oli(joku hybridi), teki pieniä podeja ja paljon, oli kohtalaisen siistiä hakea maasta suoraan pihvin päälle. 8)

ottulo

Morot!

Onkohan tää joku Chilifoorumin uusi tuleminen, et ole ainoa hiljaiselosta takaisin ilmestynyt tälle kaudelle. Täällä jonkinlaista hiljaiseloa, mutta taimia on taas ja jälleen tavoite parantaa edellisistä kankeasti sujuneista kausista.

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - helmikuu 19, 2019, 21:21:00 ipEn muista mikä se viime rocoto oli(joku hybridi), teki pieniä podeja ja paljon, oli kohtalaisen siistiä hakea maasta suoraan pihvin päälle. 8)


Kuulostaa vähän Mini Rocotolta, mutta lienee niitä muitakin samantapaisia?

jeQQ

Bluesman saattaisi muistaa, joku risteytys ja oliskohan ollut kolmatta polvea. Noh, hyvää oli. ;D

jeQQ

1/24 chiliä itänyt.

Lamppu tuli postissa, mutta eihän mulla ollut ylimääräisiä kiinnikkeitä, millä saisi kattoon roikkumaan. Haen viikonloppuna ja virittelen lampun, laitetaan sitten kuva!

Kasvihuonetta pitäisi myös alkaa pikkuhiljaa varmaan katselemaan.

jeQQLamppu viritelty! Muutama hili lisää itänyt. Lampun alle pääsivät myös vesimelonit, tomaatit, maissit ja paprikat. :)

ottulo

Kovin on tutun näköinen lamppu... oma tosin on "vain" 125 W.  ;D Täällä tuntuvat kasvavan kohisten tuollakin, vaikka vasta ekaa lehteä pukkaavat. Eiköhän sullakin spurtti käy toteen.

Tomaatit sun muut vielä uupuvat, ja noi sun melonit saa vähän kadehtimaan. Viime vuonna yritin "kotikylällä" kasvatetuista mut kaupasta ostetuista meloneista saada omia taimia, mutta eihän ne enää loppukesällä mihinkään kasvaneet huonolla hoidolla, ja tuskin olisivat talveakaan selvinneet.

Minkälaista kasvihuonetta olet miettinyt? Ihan valmispakettia vai tee-se-itse -mallia? Mullakin alkais olla kiinnostusta siihen, tilaa kun on, mutta finanssipuoli ja kaikki ratkaisut/päätökset tekemättä sijoittelun sun muun suhteen.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - helmikuu 19, 2019, 23:33:23 ip
Bluesman saattaisi muistaa, joku risteytys ja oliskohan ollut kolmatta polvea. Noh, hyvää oli. ;D


Saattoi olla Ultra pube. Hyvänmakuisia mutta pieniä. Onneksi tuotti vähän.

jeQQ

Jooh, tosi snadeja pubeja olivat, vähän kirsikkaa isompia.

Pihalla tuli muuten myös mukavasti marjasatoa, niistä tehtiin viiniä. Luumuja tuli vähän, kriikunoita sitäkin vähemmän ja päin persettä hoidetut omppupuut tuotti pelkkää harmia nurmikolle ja miljoonasti amppareita.

Me tilataan ihan valmis kasvari, pitäisi vaan miettiä minkä kokoinen. Navetassa olis kyllä tollasia ikivanhoja talon / navetan laseja jonkinverran, mutta ne menee varmaan hyväntekeväisyyteen / myyntiin kevään tullessa. Olis aika paljon kaikkea krääsää, mitkä lähtee romarille / nettikirppiksille tarjolle. Muunmuassa kolme vanhaa tukkirekeä, noita ikkunoita, semivanhoja(just niitä rumia) ovia, isoa pupu(kana?)häkkiä yms.

Rouva myös haluaa kesäksi kanoja pihaan ja navetan rampin alla olevaan huonetilaan tullaan tekemään navetta. Viime kesänä rakenneltiin siihe uusi ovi.

Sit pitäis vetää navettaan uudet maasähköt, purkaa vanhan saunan sisus ja rakentaa vierasmaja, tilata hormeille slammaus, vähän fiksailla piharakennuksia, pyöritellä ja merkittävästi kasvattaa firman liiketoimintaa, duunailla autoprokkiksia, kasvattaa lapsia ja chilejä. Puuhaa piisaa, mutta onneksi on oma rauha. 8)

jaolsten

Tykkään ja arvostan! Tää päivyri on erityisseurannassa!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - helmikuu 24, 2019, 02:24:58 ap
Tykkään ja arvostan! Tää päivyri on erityisseurannassa!

No kiitos! Toivottavasti saadaan jotain erityistä aikaiseksi. :D

Täytyy harkita muuten timelapsin tekemistä, kunhan joku noista nostaisi kypäränsä. Onko joku tehnyy, suosituksia kuvan intervallille?

ottulo

Foorumilta löytyy jos jonkinlaista juttua ihan haulla, mut nämä nyt ainakin kannattanee kurkata. Toki on laitteistot ehkä vaihtuneet matkan varrella jne, mut periaate sama ja osin softatkin.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11160.0
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13975.0


Ehkä tärkein on miettiä mitä siinä haluaa nähdä tapahtuvan ja kuinka nopeasti. Kasvua saattaa saada kuvattua päivän lapsella vähän, lehtien liikettä valon mukaan paremmin. Päiviä kestävä kasvun kuvaaminen ei sitten enää kovin usein vaadi räpsyjä. Oletetaan lopullisen videon olevan vaikkapa 30 fps, jolloin tunti sekunnissa -tahti vaatisi kuvan kahden minuutin välein. Tuossa saisi yhdestä päivästä lyhyen pätkän, mutta monta päivää kuvattaessa tulisi ehkä puuduttavan pitkä video ja kasvu kyllä näkyisi vähän, mutta hitaasti. Pidempään seurantaan kokeilisin itse vaikkapa 3 tuntia sekunnissa eli kuvan joka 6. minuutti. Siinä luulisi päivän kasvun jo näkyvän selvästi, mutta ei vielä liian nopeasti, ja saisi viikonkin kasvun ympättyä alle minuutin pätkään.

Parempi kai liikaa kuvia kuin liian vähän... Aina voi nostaa fps:n suuremmaksi, eli nopeuttaa videota, jos on turhan hidas!

jeQQ

Täytynee perehtyä tohon timelapseen vielä.

Päivätyöt lopetettu viime viikolla. Laittakaahan viestiä, jos kaipaatte apua konttorien, toimitilojen yms siivoukseen tai sitten erikoispesuihin. Tällä hetkellä pesussa törkeen paskaset veneenpenkit, mutta kuskinpenkki alkais olla jo siisti. 8) Tehään me oikeestaan mitä vaan, kunhan asiasta sovitaan. Itse asiaan takaisin:

Melkein kaikki chilit ovat itäneet. California reaperistakin taisin yhden hännän nähdä, näitä olisi pakko edes yksi saada. ESL posottaa 09 - 24 välillä. Rubrista itänyt vain yksi. Avomaankurkut itäneet kaikki, rouvan paprikat, tomaatit, maissit yms kaikki itäneet. Tässä vielä kuva :)


jeQQ

huhtikuu 21, 2019, 11:00:44 ap #14 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 23, 2019, 14:03:39 ip käyttäjältä jeQQ
Lomalla käyty, pihaa siivoiltu ynnä muuta jännää.

Chileistä elossa seitsemän kappaletta. Aikaisemmin istutetut paprikat voivat merkittävästi paremmin.

Kasvihuone tilattu tänään, josko noi seittämän nyt tuosta kasvaisi vielä vähän ja jaksaisivat sitten kasvarissa tehdä jotain satoakin. Laitellaan kuvia joskus myöhemmin. 8)


Pihalta löytyikin muuten kyllä kaikennäköstä paskaa. Lähes kokonainen Taunus, mopon runkoja, satakunta "maatunutta" peltiämpäriä, maitotonkkaa yms yms jne - ohhoh. Noh, romukuorma täysi ja aikalailla saatiin romuja hyvin pois.

MRgreen


ottulo

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - huhtikuu 21, 2019, 11:00:44 ap
Kasvihuone tilattu tänään --


Kade... ei vaan kalvon osto suunnitteilla ja runko itse vääntäen, halvempia neliöitä vaikka toki rajatumpi käyttö.


Lainaus käyttäjältä: jeQQ - huhtikuu 21, 2019, 11:00:44 apPihalta löytyikin muuten kyllä kaikennäköstä paskaa.


Valitettavan tutulta kuulostaa; tontin kulmalla on pikku metsä, joka on uskomattoman täynnä kaikenlaista lasipulloista ja peltiromusta ties mihin. Näyttäisi maanneen siellä ehkä vuosikymmeniä... Melkein tekisi mieli laittaa tuvan edellinen omistaja siivoamaan, mutta kun on naapuri, saattaisi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin hyötyä.

jeQQ

Joo, kossupulloja löyty satamäärin.

Kasvari olikin näköjään pienempi kuin mitä muistin tilanneeni, noh ei se mitään. Oikea ongelma on se, että toimittivat 2 x runkoa ja ei laseja! Aspa kiinni vkl, myymälän aspa 'ruuhkautunut väliaikaisesti' ja puheposti tukossa, eli soittopyyntökään ei rekisteröitynyt. Semmosta. :)

Noh, yksi autoista myyty(2 jäljellä vielä) ja maanantaina pitäs sopia Zetorista kaupat 8)

jeQQ

Lasit saatu, kyseessä olikin hybridikasvari enkä mä sellasta tienny / muistanut. Kennolasit, joiden piti olla katossa ovat nyt seinässä - noh, onpahan vähän näkösuojaa tielle. :D Huomenna vähän soraa pohjalle ja sitten lihalaatikoista pöydät ja kasvatusastiat. 8)

Vielä kun noi silit jaksais vähän isommiks kasvaa ja kelit parantua, nyt on vielä yöpakkasta tulossa. :/

jeQQ

Sain mä sen läjättyä! Vähän ohi ohjeen, mut iha jees näkösuojan antaa noi kennot tielle päin. Automaaginen ikkunanavaaja vielä virittämättä, tänään lämmöt kolmevitosessa, mukava lämmittelypaikka! Otin mä pari kuvaakin:Yksi hyvänkokoinen kurkkukin tulilla. Kohta pitäis pihan kasvimaa laitella kuosiin. :) Niinjoo, selvinneet lajikkeet:

-Sugar rush x 2
-Aji cristal x 3
-California reaper x 2

Ihan hyvät lajikkeet siis selvisivät! Sit on vielä kaks tosi hyvin kasvanutta, aikaisemmin istutettua, paprikaa.