marraskuu 30, 2020, 06:17:03 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Vieläköhän tää onnistuis?

Aloittaja jeQQ, helmikuu 19, 2019, 20:59:09 ip

« edellinen - seuraava »

jeQQ

Ei onnaa ei, pakkaselle meni yöllä ja kasvit jätin ulos siinä uskossa ettei yöpakkasia tulisi. Alustavasti molemmat reaperit, yksi paprika ja pari tomaattia kuollut.

Perkele.

Chilivaari

Helsingissä pakkasta? Ei pitänyt olla ainakaan ilmatieteen laitoksen tilaston mukaan, mutta ainahan on noita "alavilla mailla hallanvaara"-seutuja.
Lehtien roikuttaminen ei vielä tarkoita kuolemaa, voivat ne virkistyäkin, kunhan juuret saavat lämpöä.


Taimia löytyy toreilta ja puutarhamyymälöistä, ellei täällä tehty vetoomus tuota tulosta.


jeQQ

Ei myö oo kohta vuoteen asuttu Helsingissä, Vihdissä nykyinen majapaikka ja tosiaan pakkasta oli ollut tyyliin vielä -4, vaikka ei ennuste moista näyttänyt..

Toivotaan että vähän virkoaisi. Muuten täytynee kyllä muutama vielä jostain hankkia. Jokohan uskaltaisi viritellä loppusijoitusastiat noille eläville.. :)

Chilivaari

Totta se näyttää olevan. Harvinaisen kylmää seutua teillä siellä Vihdissä. Meillä oli virallisesti 6 astetta lämpimämpää, vaikka ollaan aika paljon pohjoisemmassa. Täällä harjun laella on usein vielä muutaman asteen lämpimämpää kuin tuo virallinen lukema. Ei olla alavilla mailla.

Chilivaari

toukokuu 10, 2019, 13:33:15 ip #24 Viimeisin muokkaus: toukokuu 10, 2019, 13:36:28 ip käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: jeQQ - toukokuu 09, 2019, 16:18:45 ip... kasvit jätin ulos siinä uskossa ettei yöpakkasia tulisi....
Perkele.

Horjutan uskoasi.
Perinnetieto kertoo, ja tätä toistetaan puutarhasivuilla usein: Vasta 10. kesäkuuta yöpakkaset ovat ohi ja arat kasvit voi viedä ulos näillä leveysasteilla.


Olen tuosta hiukan lipsunut ja istuttanut toukokuun viimeisinä päivinä tomaatit, kurpitsat ja kurkut ulos pysyvästi, jos on ollut lämmintä. Silloinkin olen jättänyt varataimia sisään ja varannut hallaharsoa mahdollisten yöpakkasten varalle. Chilejä olen pitänyt hieman kestävämpinä ja istuttanut ehkä viikon aikaisemmin, jos niitä ulkona olen kasvattanut.

jeQQ

Noh, nyt ovat kasvarissa ilman pakkasvahteja tai muita, katsotaan kuinka käy! :D

jeQQ


Chilivaari

Nyt oli meilläkin.
Kesä tulee vasta kesäkuussa, jos silloinkaan.

jeQQ

Voi Suami. :D

Noh, tällä kertaa ei ollut selkeitä pakkasvaurioita. Myös yksi noista vahinkoa ottaneista paprikoista näyttäisi puskevan uutta kasvua kasvupisteistä, Californioissa vielä hiinä ja hiinä lähtevätkö.

Pitäisi kärräillä kasvariin loput sorat ja alkaa viritellä kasvualustoja, nyt pienimmän kanssa sairasvahtina, joten ihan hirveästi ei saa puuhailtua.

Kyä se tästä, jossitä nyt pihvin päälle saisi kesän aikana jotain siliä, niin passaisi aika hyvin jo. Viime kesän satoa oli jo turhankin paljon, kun ei jaksanut alkaa säilömään. Tämän vuoden ylimääräiset voisi kuivatella ja vääntää jauheeksi.

Pitäisi varmaan hankkia muuten jonkinsortin savustin, on tullut tänä vuonna aloitettua harrastuskalastaminen. Yksi hauki fileoitiin, ei huono mutta aika perus vaalea kala - mauton ja kokoonsa nähden vähälihainen, savustettuna voisi toimia paremmin. 8)

jeQQ

Duunailin pohjan loppuun. Mitään pysyvää en tehnyt, jos haluaa siirtää kasvaria tai muutoin muuttaa ratkaisuja. Kasvatuspöydiksi valikoituivat lihalaatikot, joita löytyi tiluksilta paljon kun muutettiin - toimivat myös hiton hyvin polttopuusäiliöinä talvella. 8)

Osa kasveista saanut loppusijoitusastiat, saviruukut loppuivat kesken ja lihalaatikotkin. Täytyy hakea lisää ruukkuja tai kympin ämpäreitä tjsp. Nakataan kuva tulemaan, kun saatu siirrot tehtyä.

Pakkasvaurioita kärsinyt paprika on elossa ja yksi californialaisistakin saattaa näyttää jotain elonmerkkejä!

jeQQ

Jotain pientä elonkipinää näyttäis kahdessa kalifornialaisessa olevan. Jäävät kyllä auttamatta jälkeen, mutta ehkä kesä on hyvä.

Suurin osa siirretty:


jeQQ

Kuvasaastetta väliin. Pikkuhiljaa tuntuisivat kasvit asettuvan paikoilleen. Rocotot selkeästi parhaiten spurtanneet. Ekat kypsät tomaatit saatu, jäivät kyllä mikrotomaateiksi ja muutenkin noi puskat jostain syystä ihan sairaan pieniä? Ja vieläpä jokainen niistä, ovat samasta satsista istutettuja - tuntuisi muutenkin tuo yksi kasvavan täysin puskamaisesti maata pitkin.

Kasvimaa saatu valmiiksi ja istuteltu sinne jotain, en tiedä kun on rouvan hommia. Perunamaasta en jaksanut käydä ottamassa kuvaa, kun reitti sinne on kasvanut umpeen. :)

jeQQ

Ihan hyvin onnistui kausi, paljon taas opittu ensi vuotta ajatellen:

-Aikaisemmin kasvit itämään
-Muista siirtää taimet isompiin ruukkuihin
-Traktoriin kyntöaura(saa tarjota 1 - 3 siipistä zetkan perään jos halvalla sais) => Perunamaa merkittävästi suuremmaksi
-Tomaattien kanssa tarkkuutta, nyt saatiin satoa vain kaupan siemenistä ja niistä tuli noita perkeleen mikrotomaatteja aivan sikana
-Maissit ehdottomasti ulos
-Kurkkua lisää
-Leikkaa omenapuita vielä lisää(Mulla olisi muuten parin omenapuun kaadetut oksat tuolla edelleen polttamatta / silppuamatta, jos jotain kiinnostaa). Takapihalta saattaa myös kaatua yksi omenapuu, mutta saatan siitäkin rungon säästellä omiin sorvauksiin(kunhan saan puutyöhuoneen tyhjäksi)

Vielä on satoa puskissa ja kohtalaisen tuorettakin, toivotaan pitkää ja lämmintä syksyä. Kypsytellään loput sitten sisällä ja taikuroidaan ylimääräisistä sitten joululahjaksi jotain bonsai chilin tynkiä. Vesimelonille muuten ehdoton peukku kotikasvatukseen, makeita ja mahtavia mullukoita! Itse en syö, mutta muksuille kelpasi.

Koitan vielä tonkia ja laitella muutaman kuvatuksen jossain vaiheessa. :)

jeQQ

Jojou, pitäisi varmaan aloitella uutta kautta. Viime kaudesta oppineena voidaan tehdä joitain parannuksia.

Tämän hetken ongelma on se, että mitään ei ole laitettu itämään ja lomareissu tulossa helmikuun lopussa - viime lomareissulla kuoli karkeasti 50% kylvöistä.

Mistähän saisi ostettua helpoiten muutaman hyvän chilin, paprikan, tomaatin ja kurkun taimenen? PK-seudulta vielä sais olla.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - tammikuu 28, 2020, 18:23:23 ipMistähän saisi ostettua helpoiten muutaman hyvän chilin, paprikan, tomaatin ja kurkun taimenen? PK-seudulta vielä sais olla.
Tori on ainakin Tampereella paras paikka, kunhan ilmat lämpenevät. Sieltä saa isoja, hyväkuntoisia taimia. Lajikkeista ei aina ole tietoa tai ainakaan isoa valikoimaa.
Puutarhamyymälät jonkun ison marketin kyljessä ovat myös varmoja paikkoja. Jostakin syystä minun kokemukseni mukaan niistä saa useammin pöpöjä mukaan, kun torilla on ollut terveitä ja tuoreita taimia.
Eiköhän tännekin ilmesty kevään mittaan ilmoituksia ylijäämätaimista.

jeQQ

Jeps. Yksi Aji Cristal ja jokunen paprika elossa. Tomaatteja jokunen tulossa, mutta aika huonoa erää taisi olla siemenet - kitukasvuisen oloisia.

Muutoin on kylvetty jossun ja mitä maahan ja sisälle esikasvatukseen. Vesimelonia tulossa tänäkin vuonna. 8)