elokuu 01, 2021, 06:59:22 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


1. dokumentoitu kausi

Aloittaja FNG-, helmikuu 23, 2019, 16:11:08 ip

« edellinen - seuraava »

FNG-

Tervehdys,

Lähes 8 vuotta on tullut foorumia seurattua ja kenties nyt on hyvä hetki kirjoittaa ensimmäinen julkinen viesti. Chilejä on kasvateltu kymmenisen vuotta, joskus hiukka aktiivisemmin ja toisinaan ei lainkaan. Viimeiset paremmat kasvatukset tapahtuivat 2015 kesällä, kun vanhassa asunnossa satoa tuli kuin itsellään 15m2 kokoisen lasitetun parvekkeen turvin. Tämän jälkeen muutimme kantakaupunkiin ja lasitetusta parvekkeesta huolimatta vallitseva asumistilojen puute aiheutti harrastuksen jäämisen. Nyt on kaupunki jätetty sikseen, palattu kohti pohjoista - juuri ja juuri kehäteiden ulkopuolelle ja taas olisi tilaa niin sisällä kuin omalla pihallakin.

Vuoden vaihde meni pirullisessa kiireessä, tekosyy tai ei, niin en saanut mitään laitettua itämään. 8.2.2019 otin itseäni niskasta kiinni ja kaivelin erinäisistä laatikoista siemeniä ja valitsin 12 pussukkaa, joista kustakin 2 siementä.

Itäminen tapahtuu talouspaperin päälle, josta kaverit siirretään turpeeseen.

Arpajaisissa onnelliset voittajat olivat:

Pubescens
Surquillo Rojo
Pisac Orange
Giant Rocoto

Baccatum
Lemon Drop
Aji Cristal   
Aji Norteno
Aji Verde

Chinese
Tasmanian Habanero
White Bullet Habanero
Trinidad Douglah

Annuum
Chilaca
Poblano


17.2.2019
1. Pisac Orange näytti sirkkalehtensä ja pääsi toteuttamaan itseään LED keinovalojen alle.

20.2.2019
1. & 2. Aji Cristal tekee seuraa Pisac Orangelle.

20.2.2019
1. Aji Norterno tekee seuraa ylläoleville

23.2.2019
Giant Rocoto (2kpl)
Aji Norterno (1kpl)
Poblano (1kpl)

8kpl yhteensä sirkkalehdillä nauttii siis nyt elämästään turpeessa, teltassa, ledivalojen alla. Mitään kuvia niistä nyt tuntuu olevan turha tässä vaiheessa napsia, mutta lisäillään näitä kuitenkin tarinan edetessä.

Mitä sitten jatkossa? Pihaa olisi nyt sen verran, että jonkin pienen kasvihuoneen tai edes katoksen sinne pystyisi viritellä. Todennäköisesti vedän koko kauden turpeen voimin, joka on jo ennestään vanha tuttu. Ehkä tutustutaan joidenkin kohdalla myös kasvusammaleeseen, joka tuntuu olevan myös kehuttu alusta. Hydrokikkailuja ei tänä vuonna nähdä, vaikka ne vähän mieltä jo kuumottelevatkin.

Kirjoitustyylini on hyvin pitkälle tarinanomaista tajunnanvirtaa, joten teksteistä on odotettavissa pitkähköjä - toki kaikki on suhteellista.

Tarkoituksena olisi luoda chilien kasvusta myös tarkka tietokanta, josta loisi scriptillä interaktiiviset visualisoinnit kuvineen. Katsotaan kesän edetessä, kuinka tämäkin prosessi etenee ja kuinka sen saisi tuotua yleiseen jakeluun nähtäville.

Tervetuloa mukaan seuraamaan!