Kirjoittaja Aihe: Biohiili  (Luettu 192 kertaa)

Poissa varjak

  • Zibula
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Biohiili
« : Huhtikuu 10, 2019, 23:25:26 ip »
Aloitan uuden ketjun, koska en löytänyt "biohiili" -hakusanalla mitään valmista. Olen vasta kolmannen vuoden kasvatusaloittelija. Mulla on nyt kasvamassa Pubescenssin Montufaria, Baccatumin Sugar rushia, Chinensen Choco bonnettia, Baccatumin Starfishiä ja Frutescenssin Cabai burungya. Aattelin tänä vuonna kokeilla Carbofexin valmistamaa biohiiltä chileille. Tänä vuonna en aio kokeilla avomaata tai lasitettuparveke (-tai muuta kasvihuoneen tapasta) systeemiä, vaan päätin tuholaisten takia kokeilla noita kasveja monivuotisiksi kämpän sisälle ikkunalle ja keinovaloon.

Ajattelin ladata biohiiltä mun mutsin akvaarion puhdistusvedellä, eli vesi + pohjan imuroitava aine, ja kanankakalla. Nyt kiinnostaiski, että onko jollain kokemusta biohiilestä chilien kanssa (tiiän että se tuote on vähä tälläne hype/mainos -juttu kanssa tällä hetkellä), ja millä tavoin ootte ladannu sitä hiiltä ja missä mittasuhteissa? Ja jos latausta voi tehdä ylimäärin, niin missä suhteessa sitä ladattua hiiltä uskaltaa laittaa kasvualustan sekaan?

Tällä foorumilla ei ole mitään biohiili-aiheista keskustelua ainakaan hakukoneen mukaan, joten tässä ketjussa voisi kaikki puhua muutenkin siihen liittyvistä asioista.

Liityin muuten juuri tälle foorumille, jota olen tosin jo seurannut pitkään, joten moikka vaan kaikille!:)

Poissa miiksuli

  • Thai
  • ***
  • Viestejä: 486
    • Profiili
Vs: Biohiili
« Vastaus #1 : Huhtikuu 16, 2019, 17:54:27 ip »
On nyt eka biohiili kokeilu menossa. Ihan kookoksen sekaan 10-15%. Hyvin on kasvanut :) Mutta en ole tehnyt vertailuja että onko isojakin eroja mutta voi ehkä auttaa stabiloimaan kasvualustaa kun  hiili imee ravinteita itseensä ja vapauttaa ravinteita. Hiilellä on myös korkea pH. Erittäin tulisia chilejä saanut aikaiseksi ja öjyisiä. Makuki ollut ihan hyvä. Ihan orgaanista kuivalannoitetta käyttänyt ja pääosin kotimaista rakkohaurua.