elokuu 01, 2021, 06:28:31 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Turvon ekat viritelmät 2019

Aloittaja Turvo, huhtikuu 26, 2019, 13:30:57 ip

« edellinen - seuraava »

Turvo

Tere!

Tulisen safkan ystävänä ja Ilen viedoiden innoittamana päätin tammikuun puolivälin paikkeilla ottaa kasvatukseen pari ikkunanlautachiliä (vaikka ikkunanlautoja ei ole), joista voisi poimia ruokaan vähän lisäpotkua ja saisi tekemistä tylsiin iltoihin.

Pikatiedustelun ja tilannearvion perusteella tilasin kaksipaikkaisen valmisbubblerin, vesiviljelylannat, sekä 400-wattisen natikan heijastimineen. Kasvatuspaikaksi valikoitui vessan/kodinhoitohoneen nurkka.

Suosituksen perusteella päädyin selailemaan sopivia lajikkeita Fataliin sivuilta. Olin jo päättänyt toisen lajikkeen olevan Aji Fantasy ja toista siis vielä harkitsin. Lopputuloksena ensimmäisessä kirjeessä matkaan lähtivät seuraavat:

Annuum:
- Italiano
- De Arbol
Baccatum:
- Aji Fantasy
- Brazilian Pumpkin
Chinese:
- Charapita
- Hainan Yellow Lantern

sekä C. Flexuosum

Eli lapasesta lähti heti kättelyssä.

Idätysalustaksi valikoitui kivivillakuutiot minikasvarissa lämpömaton päällä. Idätyskasvarin päällä valona K-raudasta Airamin kasvilamppu.

Ensimmäisenä 24.1 - 25.1. (noin neljässä päivässä) itivät Italiano, Brazilian Pumpkin, Aji Fantasy sekä HYL. Noin viikko näiden jälkeen itivät Charapita, sekä De Arbol. Flexu ei ole osoittanut elonmerkkejä.

Kuvia eri vaiheista myöhemmin.
"One can not have enough chili plants"
- Abraham Lincoln

MRgreen


Kojootti

Jotenkin tuo osa "lapasesta lähti" on kovin tutunkuuloinen chiliharrastajien keskuudessa ;D