helmikuu 23, 2020, 07:00:47 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tummia pisteitä lehden pinnalla

Aloittaja Ebbarainen, huhtikuu 28, 2019, 13:32:55 ip

« edellinen - seuraava »

Ebbarainen

Moi!
Olin muutaman päivän pois kotoa ja jätin chilit altakasteluruukuissa länsi-ikkunalle. Nyt yhden apachen alimpien lehtien pinnalla on tummia pisteitä, jotka eivät irtoa hieromallakaan lehteä. Epäilin ensin ripsiäisiä, mutta irtoaisivatko niiden jätökset? Mikähän voisi olla vikana? Voiko johtua epätasaisesta kastelusta tai siitä, että en ole nyt sumutellut taimia suihkepullolla? Lehtien alapinnat ovat siistit ja muut chilit ovat kunnossa. Tuo vioittunut apache oli päässyt kuivahtamaan ja se on samalla altakastelumatolla oreganon kanssa, onko oregano huonoa seuraa chilille?

Huru-ukko

Epäilen lehtien olevan vanhoja ja kasvi ajaa ne alas ottaen samalla lehtivihreän talteen. Epätasainen kastelu tuskin aiheuttaa sitä, eikä myöskään sumuttelu jonka lasken perfetionisten hommaksi. Ei isommat kasvit sitä tarvitse, (ei siitä haittaakaan ole  :D) poislukien pienet taimet jotka ovat kasvaneet esim. minikasvhuoneissa joissa kosteus% on suuri. Kun ne siirretään kuivaan huoneilmaan, (roikuttavat lehtiään) niin menee 2-3 päivää niillä tottua siihen.

Syitä voi olla moniakin, joita ei osaa edes epäillä. Vaikka joku pistiäinen, mutta mistä se olisi sinne tullut. Parasta on nyt seurata jos tilanne muuttu jollain tavalla.