heinäkuu 04, 2020, 02:43:24 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilit taivasalle paljaalteen vs kasvari

Aloittaja wh, kesäkuu 18, 2019, 14:32:52 ip

« edellinen - seuraava »

wh

kesäkuu 18, 2019, 14:32:52 ip Viimeisin muokkaus: kesäkuu 18, 2019, 14:36:39 ip käyttäjältä wh
Itselläni on kasvihuone johon paistaa aurinko käytännössä auringon noususta sinne klo 10.00 asti. Tämän jälkeen seuraava paiste tulee n klo 16.30 ja jatkuu n klo 18.30 asti. Sitten tässä vaiheessa kesää vielä n tunnin verran tuossa 22 aikaan. En voi sijoittaa koko kasvihuonetta siihen aurinkoisimpaan kohtaan koska se ei ole ihan virallisesti enää asunnon maita, mutta pari puskaa siihen voisi siirtää kun matkaa ei ole kuin 3 metriä.

Onko sama antaa olla noiden tuolla kasvarissa, vai kannattaako siirtää (carolina reaper ja jallu) ämpärissä suoraan aurinkoon johon paistaa sitten käytännössä n 20h/päivästä aurinko. Jallu ja Reaper on tällä hetkellä n 30cm korkuisia ja olleet ilman harsoja kasvarissa auringossa 2,5 viikkoa. Tarkoitus on että siirtäisin ne sitten yöksi takaisin kasvariin. Kasvihuoneessa maijailee 3kpl Aji Cristallia mutta ne tuntuu kasvavan tuossa tällä hetkellä erityisen hyvin, mutta jallu ja reaper tulee selvästi jäljessä.

Onko tuossa mitään erityistä hyötyä / haittaa tehdä näin, tuholaiset toki voi syödä?


wh

Tein testin ja kummatkin tykkäsi erinomaisen hyvin. Varsinkin Carolina reaper alko puskemaan podin alkua ihan urakalla.

Huru-ukko

Minkä testin teit ja mistä ne kumpikin tykkäsi erinomaisen hyvin ?.

Näin nyt kuumilla keleillä ne kasvaa ulkonakin ruukuissa hyvin, mutta kun kylmenee niin silloin kasvihuone voittaa 6-0. Syksyä kohden kelit kylmenee ja kasvit on isoja joten viimeistään silloin ne pitäisi jättää kasvihuoneeseen.

Itase istutin muutamaa ruukkuchiliä lukuunottamatta kaikki (jallut ja pubet) suoraan kasvihuoneeseen multaan. Pääsee helpommalla kun kastelutarve on vähäinen, vajaan viikon välein kun pistää keinusadettajalla kuution vettä sisälle niin sillä selviää.

wh

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 21, 2019, 14:03:02 ip
Minkä testin teit ja mistä ne kumpikin tykkäsi erinomaisen hyvin ?.


Siirsin Jallun ja Carolinan pois kasvarista heti aamuauringon jälkeen keskelle pihaa, johon paistaa aurinko n 8h pidempään. Reaperi alko puskemaan heti kukkaa ensimmäisenä päivänä.