huhtikuu 02, 2020, 17:47:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tupakan kasvatuksen kurssi

Aloittaja anttipellonpaa, heinäkuu 30, 2019, 21:48:48 ip

« edellinen - seuraava »

anttipellonpaa


   TUPAKAN KASVATUKSEN KURSSI

Finnish Organic Tobacco Company Oy järjestää tupakan kasvatuksen kurssin lauantaina 14.9.2019
klo 13. Kurssi kestää noin 4 tuntia ja pidempäänkin, jos kysyttävää ja keskusteltavaa riittää. Kurssi pidetään maatilallani Alavudella, 1895 valmistuneessa pohjalaistalossa osoitteessa Annalantie 13 B, 63410 Rantatöysä. Hinta on 100 € osallistujalta, sisältäen arvonlisäveron. Lähetän ilmoittautuville sähköpostilla laskun ja kartan lähialueesta, koska navigaattorit eivät löydä perille, mutta Google Maps kyllä.

Olen tosiaan ainakin vielä Suomen ainoa virallinen tupakankasvattaja ja lisäksi kasvattamani tupakka on sertifioitua luomua.
Kaupan tupakkatuotteiden hinta nousee. Tee siis itse omat tupakkatuotteesi. Jos kasvatat tupakkasi itse, niin vältät kaupan tupakoihin lisätyt ammoniakit ym., sekä lannoite- ja kasvinsuojeluainejäämät, jos kasvatat tupakat luomusysteemillä. Säästät rahaa ja saat itsellesi myös mielenkiintoisen harrastuksen. Tupakan kasvatus omaan käyttöön on täysin laillista. Tupakkatuotteiden käyttöä en toki kannata, koska eihän se missään muodossa terveellistä ole.
Voit myös tehdä tupakan tuottamisesta itsellesi oman bisneksen.
Kurssilaiset saavat kurssiopetuksen lisäksi kirjalliset ohjeet siemenestä tupakkatuotteeksi, sekä Finnish Organic Tobacco Company Oy:n entisen salaisen mällitupakan teko-ohjeen. Käymme läpi tupakan historiaa, oman "tupakkateollisuuteni" alkua ja monia matkan aikana vastaan tulleita koukeroita, sekä siementen idätys ja taimien kasvatus, kasvupaikan valinta, lannoitus, taimien istutus, tupakkakasvin hoito kasvuaikana, tupakan korjuu, lehtien tuleentumisen jatkaminen korjuun jälkeen, lehtien kuivaaminen, lehtien fermentointi, lehtien säilytys, lehtien leikkaaminen, siementuotanto, jatkojalostus kääretupakaksi, pureskeltavaksi mällitupakaksi ja nenänuuskaksi, luomukasvatuksessa huomioitavat asiat, tupakan tuotanto yritystoimintana ja uusi tupakkalaki vuodelta 2016.
Tupakan siemeniä voi ostaa kurssin yhteydessä.
Kurssin suorittamisesta saa todistuksen.

Samalla reissulla voit poiketa vaikka Keskisen Vesan kyläkaupassa, joka on noin 9 kilometrin päässä maatilaltani. Siellä voit jo säästää kurssin hinnan takaisin ennen tupakan kasvattamistakaan... 
Ilmoittautuessasi ilmoita osoitteesi ja puhelinnumerosi:

Antti Pellonpää
anttipellonpaa@hotmail.com
050 567 6006