elokuu 01, 2021, 07:39:03 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ensimmäisen kasvihuoneen hankinta

Aloittaja Jame, tammikuu 18, 2020, 09:37:27 ap

« edellinen - seuraava »

Jame

Vaimo yllätti minut syntymäpäivän johdosta ja lupasi ostaa minulle kasvihuoneen ensi kesän kasvatuksia varten. Sinällään olen kyllä saanut ihan riittämiin satoa ilmankin. Viime kauden sato oli n. 16 kg ja podeja runsas 1500. Rocotoista tuli yli 13 kg, joten ne viihtyivät hyvin räystään lipan alla amppeleissa, mutta HYL:iä lukuun ottamatta chinensistä saatu sato oli umpisurkea. Tähän varmaan olisi kasvarista iso apu.

Heittäkää nyt kokeneemmat jotain vinkkiä. Vaikka vaimo homman kustantaakin, niin laitetaan nyt itse kasvihuoneen budjetiksi vaikka joku 600-700 €. Perustukset sitten tehdään "pitkästä tavarasta" eli käytännössä varmaan betonilaatoista ja painekyllästetystä. Lasi vai muovi? Kirkas vai opakki? Kaarimalli vai harjakattoinen? Onko kokemusta teräsrunkoisista vs. alumiinihäkkyrä. Suomesta vai ulkomailta?
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Huru-ukko

Minulla on itse tehty pitkästä tavarsta 24 neliön kasvari. Kaksinkertainen EVA-kalvo, kalvojen välissä on olisko 18 mm rima. Tuolla butjetillasi sen rakentaa helposti.

Viime vuonna ostin samankokoisen tunneli kasvarin Tanskasta, maksoi joku 250 + rahti.

En pidä itse sitä onnistuneena ostona, vaikka oli kyllä laadukas, huipputuote hintaansa nähden. Molemmilla sivuilla 5 kpl puolellaan tuuletusikkunat tarrateipeillä toteutettu.
Niitä pitäisi olla aamulla ja illalla säätämässä miinuksena.

Automaattituuletus on hintansa arvoinen.

Jame

Kyllä se itse kasvari hankitaan valmiina. Perustukset varmaan leca-harkoista niin saa vähän lisäkorkeutta jollekin 2,1m kasvarille.

Sisälle joutuu kuitenkin askartelemaan ripustustelineitä, hyllyjä jne. että saa lisää kasvatusalaa.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.


Kojootti

Lasi vai muovi kysymykseen ehdotan että muovi, UV-suojattu kennolevy. Muutaman vuoden on meillä ollut tuo Akiron 30 neliöinen Nuoli 6mm kennolevyllä ja vielä en ole keksinyt miksi lasi olisi parempi materiaalina. Lunta tuo malli kestää luvatusti hyvin ja se oli yksi tärkeimmistä kriteereistä kun asutaan yhdellä suomen lumisimmista alueista.

Automaattituuletus on ehdoton varuste ja se kannattaa vaikka vähän ylimitoittaa, meilläkin on vain kaksi automaattikattoluukkua mikä on osoittautunut auttamatta liian vähäiseksi.