huhtikuu 02, 2020, 19:39:25 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lannoitelaskuri reseptiä vastaan

Aloittaja JLe, tammikuu 20, 2020, 08:21:07 ap

« edellinen - seuraava »

JLe

Julkaisin juuri blogissani uuden lannoitelaskurin joka laskee reseptiä vastaan annostuksen omavalintaisista lannoitteista, omaan vesimäärään.

Reseptillä tarkoitetaan tässä tapauksessa ravinne arvoja esim. typpi 200, fosfori 50, kalium 300, kalsium 150mg/l jne.

Laskuri tekee osuman valitusti joko kaliumiin tai fosforiin. Jos osuma halutaan fosforiin, usein kaliumkin osuu nappiin. Kolmantena perässä tulee typpi. Jos käytössä on NPK lannoite ja tämän lisäksi kalsiumnitraatti ja kaliumnitraatti, osuma tulee typelle, fosforille ja kaliumille.
Eli Hydrolla, Krista K:lla ja Calcinitilla osumat tulevat helposti melko moneen reseptiin.
Muut arvot jotka eivät osu reseptiin, näytetään punaisella (yli tai ali ja kuinka paljon).

Valmiita reseptejä laskurista löytyy muutamia, mutta niitä voi kirjailla lisää. Eli jos haluaa tavoitella jotain tiettyjä lukuja NPK sektorilla, niin niitä vastaan voi kokeilla hakea osumaa.
Reseptiikkaosiossa myös omat annostelulaskurit markkinoilta poistuneelle Nutriforten 1+2 lannoittelle ja Fataliin Finest sarjalle.

Omat lannoitteet voi lisätä lannoitteet sivulle, jos niitä ei sielä vielä ole. Kaikkiin osioihin lannoitteet löytää pudotusvalikosta, eli eipä tarvitse paljoa kirjailla.
Laskurin laskemaa annostelua voi sitten vielä tuunata lisälannoitteilla, jos haluaa esim. nostaa kalsiumia, magnesiumia, rikkiä, rautaa...

Yksityiskohtaisempi käytönopaste blogissa, josta löytää myös latauslinkit (Google Drive).
https://www.chilitunari.fi/2020/01/ravinnelaskuri-eri-lannoitemixeille.html