kesäkuu 03, 2020, 05:33:54 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rincen paluu 10 vuoden jälkeen - 2020

Aloittaja Rince, toukokuu 08, 2020, 12:56:31 ip

« edellinen - seuraava »

Rince

Viime yönä ei ollut yhtä kylmä, noin +2 alimmillaan, ja kurkut voivat mainiosti. Tuo kasvarin lämpömittari ei ole siellä kurkkujen juurella, vaan noin metrin korkeudella.


Ai miksi kasvarissa on yöllä kylmempi kuin "ulkona"? Tuo ulkomittari on talon räystään alla, joten siinä on hieman lämpimämpää, varsinkin jos on kirkas yö (hallan vaara). Kasvarin lasikatto päästää lämmön säteilemään avaruuteen.

Rince

Vihdoinkin on Jalapenon lisäksi toinen chili ryhtynyt kukkimaan, selvä baccatum:


Inkiväärikin on salakavalasti lähtenyt kasvamaan, alku on niin purkin reunassa että se on jäänyt huomaamatta:


Kurkku kukkii, tarvitsee kohta enemmän kuin 0,4 litraa multaa  ;D


Kokeilin kaupan yrttien lisäämistä juurruttamalla, ainakin basilika (kuvassa) ja minttu juurtuvat hyvin vedessä:

Korianteri taas ei vedessä suostu olemaan ollenkaan, mutta luin voisi onnistua tökkäämällä suoraan multaan:


Sisäkasvarissa alkaa olla täyttä, onneksi kaikki paitsi chilit saavat jo olla ulkona ympäri vuorokauden:


Tein tällä viikolla mielestäni hyvän ostoksen: 464 wattia, 41600 lumenia, hinta 5 euroa. Eli neljä tällaista 2x 58W loisteputkivalaisinta putkineen:

Ajattelin noita ensisijassa autotallin valaistukseen, mutta voisi noiden valossa jotain kasvattaakin.

Rince

Rakensin kasvihuoneeseen istutuspenkin kaupan viljelylaatikoista (joita yleensä myydään "lavakaulus" nimellä). Tajusin ettei niistä ole pakko tehdä sellaisia tylsiä suorakaiteen muotoisia laatikoita, vaan usemman laatikon voi yhdistää yhdeksi isoksi. Tähän 240x180 cm kasvariin tarvitsin kolme pientä (80x60 cm) ja kaksi isoa (120x80 cm) laatikkoa, ja muutama pala jäi yli. Ainoastaan tuo yksi pala tuossa käytävän päässä vaati vähän askartelua, lyhensin sitä ja väänsin vähän "saranoita". Sitten vaan täyttämään mullalla.