heinäkuu 11, 2020, 11:49:03 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2020

Aloittaja ekonyymi, maaliskuu 06, 2020, 00:13:11 ap

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

maaliskuu 06, 2020, 00:13:11 ap Viimeisin muokkaus: maaliskuu 07, 2020, 22:50:28 ip käyttäjältä ekonyymi
Tsadaa! Vähemmän kausimasennusta tällä kertaa. Multakasvit tekevät paluun pelkän vesiviljelykauden jälkeen. Toivottavasti riittää vietäväksi mökille peltochileiksi ja lahjataimiksi.

c.annuum

  • Hungarian Hot Wax
  • Leek
  • Jalapeno

c.baccatum

  • Aji Amarillo
  • Aji Benito
  • Aji Cristal
  • Sugar Rush

c.chinense

  • Hainan Yellow Lantern
  • Pink Habanero
  • Scotch Bonnet

Tuli vuosia täyteen, niin sain työpaikalta pakollisen lahjan. En kerennyt enkä kehdannut tehdä mitään toivomuksia, niin pukkasivat sellaisen TreGren:n kasvatteluhärdeemin valolla, pumpulla ja kännykkäohjauksella. Ei kauheesti luottoa tuohon laitteeseen, lamppu on niin lähellä, että varmaan bonchia pitäisi kasvattaa. Jalapeno on siitä paketista, nostin muutaman itäneen sieltä kivivillaan ja ovat nyt taimipublerissa. Sen takia ei tiedä tarkemmin mikä Jalapeno se on, mutta jospa se teksi vähän satoa, kun ei aiemmat Jalapenot ole oikein satoihin yltäneet.

ekonyymi

En ehkä osaa oikein käyttääkään vielä TreGreniä, mutta siellä Jalapenossa on sirkkalehdet. Puberissa kaksi sieltä kivivillaan nostettua itäjää:


ekonyymi

Sugar Rush saa kunnian olla ensimmäinen joka on lopullisessa ruukussaan:Se miksi tuolla on kiviä joukossa, niin ei ne edes ole ainoita vierasolioita, pohjalla on jugurttipurkkejä väärinpäin, viemässä tilaa, kun papuset on lopussa eivätkä varmaan riitä kaikkiin virityksiin tällä kertaa. Toisaalta isäntä on sikälis laiska, että näin on hieman vähemmän pesemistä kauden päätteeksi ja toistaalta kivien ansiosta tuuli ei kaada ruukkua niin herkästi. Kaikkea sitä pitää kokeilla. Tämä konffis on toiminut muutaman vuoden aika hyvin.

ekonyymi

Tämmönen löytyi kaverikierrätyksestä:Kasvihuoneessa on hyvät kokemukset publereista, joten jos vain lähtevät kasvamaan, niin saavat mennä sinne (niistä tulee jokseenkin sopivankokoisia siihen kasvariin). Tämän laatikon meinasin laittaa terassille - toinen Jalapeno siihen, ne kun on nyt lähteneet parhaiten kasvamaan.

Kuka on kasvatellut vesiviljelyitä kasvarin ulkopuolella, pitäisikö kiinnittää huomiota johonkin muuhun, kuin että kasvit on hyvä olla paremmin sidottuja ?

ekonyymi

Monellahan on jo podeja tässä kohtaa, mutta mulle Jalapenon nuput on nyt positiivinen yllätys, voisko yhden tai pari jättää ja raksia loput pois, jotta keskittyisi enemmän kasvamaan.


ekonyymi

Kahden vaiheilla kuinka hyvä ulkoilu on nyt, mutta oli kiire saada aurinkoon totuttautumista ainakin joillekin yksilöille. Sugar Rush passiivissa on ollut tuulen ja kylmyyden armoilla, mutta ei ole luovuttanut:

Jalapeno kasvoi kivasti sisällä, mutta kasvihuoneessa se on hieman himmaillut. Ehkä se siitä, kun kelit lämpenee. Ja jos se siinä vaiheessa olisi jo auringon valoon tottunut, niin mikäs sen parempi.


ekonyymi

Ei ole jalapeno kasvanut juurikaan kokoa, mutta hyvin on tottunut aurinkoon ja pukkaa jo podiakin:


ekonyymi

Syysmyrskyt alkoivat (samalla kun kesäloma - onpä kätevää). Lahjataimi, Hungarian Hot Wax, hyppäsi pöydältä halaamaan Surgar Rushia hydrossa.

Hainan ei lähtenyt parhaiten itämään, mutta on tykännyt isosta ruukustaan ja alkukesän lämpimistä.