joulukuu 05, 2020, 04:51:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


ALi 2020

Aloittaja ALi, tammikuu 11, 2020, 12:49:20 ip

« edellinen - seuraava »

ALi

tammikuu 11, 2020, 12:49:20 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 09, 2020, 11:56:01 ap käyttäjältä ALi
Jäi vuoden 2019 päiväkirja pitämättä. Eipä siinä, pidetään tänä vuonna.

Tästä lähdetään:

Vähän pienemmällä poltteella tämä vuosi. Tulettomia lajikkeita on kolme.

[EDIT Jaa......vuoden kun oli pois niin foorumi taitaa olla melkein kuollut. Harmi. Itse pidän tämäntyyppisistä "perinteisistä" foorumeista. Fecebook, Twitter, yms. postausvirtapaska ei meikäläistä kiinnosta. No, voihan näitä sillejä onneksi kasvattaa ihan ilman internetyhteyttäkin vallan mainiosti.]

Chilivaari

Älä nyt ihmeessä luovuta. Auta sinä omalla esimerkilläsi pitämään foorumi vireänä. Minä yritän vastailla aloittelijoiden kysymyksiin.

Vaan vanha vika: Kuva ei näy.
Tästä on vaikka kuinka monta kirjoitusta täällä eri puolilla, mutta yhtään järkevää, nykyoloihin sopivaa en tähän hätään löytänyt.
Kuvasi ovat Googlen hallussa. Voi olla, että niillä ei ole julkiseen näyttöön oikeutta, ovat siis yksityisiä, mutta todennäköisemmin valintaprosessi on mennyt vikaan.

Noin yksinkertaistaen kuvaa pitää klikata hiiren kakkospainikkeella kunnes se avautuu aivan yksin ilman mitään tekstejä (yleensä kolmannella uudelleenklikkauksella). Silloin siitä voi kopioida osoitteen, joka näkyy muillekin.

ottulo

Kyllä näitä luetaan, ja koetetaan vastaillakin. Pidä siis ihmeessä päiväkirjaa jos vain intoa on. Pitäisi itsekin miettiä tämän vuoden kasvatteluja jossakin vaiheessa, on enää yksi rocotonranka jäljellä.

ALi

Lähtee järki näiden kuvien (ja G:n) kanssa.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: ALi - tammikuu 14, 2020, 18:04:05 ipLähtee järki näiden kuvien (ja G:n) kanssa.

Ainakin aloitusviestin kuva nyt näkyy, joten kyllä se siitä. Pidätkös tuossa minikasvarissa kantta päällä, vai ovatko noin avoimesti kuin kuvassa? Onko sulla ollut noiden turvenappien kanssa mitään ongelmia vai onko sujunut homeetta ja muutenkin hyvin? Mulla on vähän vaihtelevia kokemuksia niistä, yleensä lähinnä homeongelmaa. Pidän minikasvaria suljettuna ja käyn kerran-pari päivässä kurkistelemassa jolloin ilma vaihtuu, liekö se siitä kiinni. En tosin pidä pohjalla ylimääräistä vettä, vaan laitan vain sen verran kuin kastellessa napit imevät itseensä.

ALi

En pidä kantta ja vettä kaadan pohjalle päivittäin. Lämpimässä yli +25 paikassa noissa on tähän asti itänyt nopeasti ja hometta tulee vasta viimeisiin itämättömiin köntteihin.

ALi

helmikuu 09, 2020, 09:29:29 ap #6 Viimeisin muokkaus: helmikuu 09, 2020, 11:55:17 ap käyttäjältä ALi

Siemenistä 11/17 iti. Jos ennen toukokuun alkua ovat yli 30cm pitkiä niin saattaa niistä jotain satoa saada.

ALi


Vähän honteloita taimia...Liian vähän valoa...Ehkä vappuna kasvihuoneeseen.

ALi


Tuli pestyä kasvihuone mäntysuovalla ja siirrettyä kasvinalut sinne. Kaikki lässähti mullan pintaan makaamaan vuorokaudeksi mutta nyt alkavat piristyä. Valopetrolilämmitin käryää ikävästi mutta pitää lämmön yli kymmenessä asteessa.