maaliskuu 01, 2021, 11:19:04 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rocotot 2021

Aloittaja MRgreen, joulukuu 10, 2020, 20:42:07 ip

« edellinen - seuraava »

MRgreen

tammikuu 09, 2021, 16:50:34 ip #20 Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2021, 16:57:40 ip käyttäjältä MRgreen
Tänään juuri kattelin että ovat aika pieniä kun vertaa kahden vuoden takaiseen tilanteeseen, kuva siis 4.1.2019

https://photos.app.goo.gl/7R1TrHFHhXYiVKom9

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: MRgreen - tammikuu 09, 2021, 16:50:34 ipTänään juuri kattelin että ovat aika pieniä kun vertaa kahden vuoden takaiseen tilanteeseen, kuva siis 4.1.2019

https://photos.app.goo.gl/7R1TrHFHhXYiVKom9
Korkeampi kosteus silloin? Huomannut että se tekee taimista nopeasti pöyheitä. Hyvä tuosta tulee kuitenkin :)

MRgreen

Ei auta, oli laitettava lisää tulille. Lautalle menivät perustavarana Hainan Yellow Lantern, Aji Cristal
ja eka villini c. galapagoense. Katsotaan josko saisi sen kukkimaan saatika tekemään marjaa. Ensinmainitut menevät Trofast-NFT:hen.Aji E.O.T.A. nousee jo!


MRgreen

Ekat neemit suihkuteltu kasveille.Virittelin myös joutessani kasvariin kuplamuovit valmiiksi. Laitoin lautalle lisää siemeniä itämään, Moruga Scorpion jauhetta varten ja puolitosissaan kokeiluun physalis peruviana eli ananaskirsikka, joka perunan ja tomaatin lailla kuuluu koisokasvien heimoon. Ekalla kaudellani 2016 jonkinlainen yksilö oli kasvamassa mutta yhtään marjaa en muista siitä saaneeni. Josko nyt tulisi muutos asiaan, mene ja tiedä.

Alkutalven tuimat pakkaspäivät ovat jo antaneet pientä esimakua tulevasta kun aurinko on paistanut ja lämmittänyt puutarhurin mieltä  ^-^

MRgreen

Hei vaan hei, tapahtumalokiin kirjaus.

Ajatus oli kuukausi sitten odotella kuukausi ja tarkistaa sitten kasvua.
Tilannetta 3.1. ja 3.2. Muutama kasvi tippunut valikoimasta ja neljä muualle menevää jätetty pois kuvasta. Älkää välittäkö väristä..Kasvu on ollut ihan kohtalaista, kuplamuovilla vuorattu terassi toki saisi olla lämpimämpi. Kyllähän lämmönlähteitä on, ei vaan kehtaa lämmittää  ::)  Valoa onneksi piisaa ja viimeisin lanta-annostus oli jo reippaammanpuoleinen ja enimmälti typpipitoinen.

Kaatuneet, haavoittuneet ja/tai hyljätyt syystä että..

Lemon Drop
Moruga Scorpion
Cuzco Manzano Amarillo
Hainan Yellow Lantern
Aji Cristal
Ananaskirsikka
Villi gala
Aji E.O.T.A.

Tämä vuosi on ensimmäinen kun varta vasten idätin rocoton NFT:hen. Vähän hirvittää
mutta osasin jo jotakin aavistaa. Vasemmalta oikealle 30.12.-3.2.Päivä pitenee!

MRgreen

Käsittämätöntä kyllä, vaikuttaa siltä että kasvarikausi on alkanut. Ulkona pakkasta oli kymmenisen astetta, tosin aamulla kahdeksan aikaan n. 7. Kuitenkin, yölämpötila kasvien tasalla oli 15 astetta. Tähän on syypää nestekaasukäyttöinen infrapunalämmitin ja pientä alalämpöä antava lämpömatto termarilla.VP-Luxin tehokkaat ledit lämmittävät päivällä sen verran paljon ettei muuta lämmitystä tarvita. Ja aurinkoisena päivänä lämpöä tietenkin jo piisaa, sen verran näin helmikuussakin suora auringonpaiste vaikuttaa. Päivä päivältä aurinko kiipeää korkeammalle taloyhtiön autokatoksen takaa paistamaan.

Kaasulla lämmitettäessä täytyy huolehtia palamisen puhtaudesta. Asia tuntuu olevan kunnossa, liekki on kauniin sininen.

miiksuli

Herää kyllä kateus kun pääset alottelee helmikuun alusta kasvarissa :) Rocotot muutenkin viihtyy alhaisemmassa lämpötilassa.

MRgreen

Kasvariin on nyt viritelty kuplamuovit joka seinälle ja lämpö pysyy hyvin sisällä. Kasvit ovat olleet kuitenkin öisin sisällä kun niitä pysyy vielä hyvin kantamaan edestakaisin. Lämmitysenergiaakin säästyy. Maaliskuun alussa kelit saattavat olla kyllä jo sellaiset että saavat jäädä yöksikin.Tuntuu jälleen siltä että rocotot kasvavat hitaasti. Olen luultavasti koulinut taimet liian aikaisin isompiin ruukkuihin joten myös juurien kasvu on vienyt voimia vihermassan lisääntymiseltä. Haaroittuminenkin kestää aina kovin kauan mutta sen päästyä alulle kasvuvauhtia piisaa.

Laitoin kaiken järjen vastaisesti Pink Icicle-runkotomaatin ja kasvihuonekurkun samanlaiseen Trofast-NFT:n kuin Amarillo Arequipan. Chili-Ilen kanavalta voi käydä vakoilemassa kasvuvauhtia.MRgreen

helmikuu 28, 2021, 08:46:47 ap #28 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2021, 12:58:02 ip käyttäjältä MRgreen
Rehut ovat jo viettäneet ensimmäisiä öitä kasvihuoneessa. Reilun viikon aikana tapahtunut muutos kasvussa ja lehtivihreän värissä on ollut toivotunlainen. Mikään ei vedä vertoja luonnonvalolle, keinovaloja en ole enää käyttänyt. Varsinkin rocotot ovat saaneet tummaa syvyyttä lehtipukuunsa ja ovat hyvinvoivia. Muutama päivä sitten annoin tujut lannat joten kasvu kiihtyy nyt aurinkoisilla keleillä. Nyt olen antanut kasveille Genesis Formula-kolmikomponenttilannoitteita. Yaran lantoihin siirryn varmaan kun viritän Blumatit.
Siirsin rocoto Macchu Pichun bubleriin kasvamaan kokoa ja kirimään muita kiinni. Saa nähdä jätänkö siihen vai laitanko takaisin kookokseen. NFT:ssä oleva Amarillo Arequipa osoittaa kyllä ettei ole järkeä..

Tomaatti Pink Icicle ja kasvihuonekurkku ovat hyvässä kasvussa ja nekin ovat jääneet kasvihuoneen asukeiksi yhdessä chilien kanssa. Termostaatti on säädetty 20:een asteeseen joten ei niillekään kylmä tule. Lämmitän infrapunalla termostaattikytkennällä ja välillä nestekaasulla, yritän optimoida lämmöt niin että päivällä pyrin pitämään lämmöt n.30:ssä ja öisin sitten siinä 15-20 asteen välillä niin kasvit pärjäilevät mukavasti. Valoisan ajaksi irrotan kuplamuovit etelälappeelta niin kasvit saavat hyvin luonnonvaloa. Näillä keleillä kelpaa, toivottavasti tulee lämmin kevät.

Kuoli kurkku kouliessa, kohtasi kalma kurjaa
Siispä siirtyi sorea, paikalleen pulisemahan
Niinpä siis rocoto Macchu Pichu pääsee kasvihuoneen päätyyn ja vieruskaveri parvekkeelle.