heinäkuu 13, 2020, 19:48:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ensimmäinen chili kasvatus.

Aloittaja Patrik, maaliskuu 30, 2006, 23:11:33 ip

« edellinen - seuraava »

Patrik

Joo eli nyt taimet on jo n.5cm ja lajikkeina PI-441551 ja kaupan chili. Multana toimii 2/3kukkamultaa ja 1/3lecasoraa. Valaistusta ei auringon valon lisäksi ole. Tuulettimina on kaks tiekonenn tuuletinta, joita pidän n.6h päivässä päällä. Riittääköhän vai pitäiskö pitää koko ajan? Millonkoha olisi odotettavissa ensimmäiset maistiaset? Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä ja neuvoista, koska olen vähän alottelija tällä alalla.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Patrik"Joo eli nyt taimet on jo n.5cm ja lajikkeina PI-441551 ja kaupan chili. Multana toimii 2/3kukkamultaa ja 1/3lecasoraa. Valaistusta ei auringon valon lisäksi ole. Tuulettimina on kaks tiekonenn tuuletinta, joita pidän n.6h päivässä päällä. Riittääköhän vai pitäiskö pitää koko ajan? Millonkoha olisi odotettavissa ensimmäiset maistiaset? Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä ja neuvoista, koska olen vähän alottelija tällä alalla.


Anna pikkuisillesi valoa ja muista kastella tarpeeksi, siinä tärkeimmät säännöt. Uittaa ei kannata, mutta katso päivittäin etteivät lehdet nahistu tai riipu... Tässäkin tosin on parempi liian vähän kuin liian paljon vettä etenkin aikuisilla kasveilla, kesäaikana. Ennen veden lisäämistä onkin viisasta katsoa paljonko vettä etenkin altakasteluruukussa oikeasti on. Joskus liikaa vettä aiheuttaa samat ongelmat kuin liian vähän vettä...

Tuulettimista ei ole haittaa, vaikka olisivat koko ajan päällä...

Maistiaisia voit odottaa, lajeista riippuen, siinä kesän ja loppusyksyn välimaastossa. Kaupan chilit ovat, arvelen, melko aikaisia - ja 441551 näyttäisi sekin olevan aika varhainen lajike. Eli iloa kesäksi on luvassa! :)

Patrik

Semmonen kysymys vielä, että onko halogeenin valosta mitään iloa noille chileille? Tiedän että energiansäästölamppu olisi hyvä, mutta se ei nyt oikeen "sisustuksen" kannalta sovi kuvaan.

On ollut meinaa niin harmaata tässä parina viime päivänä, että aattelin kasvien tarvitsevan vähän lisävaloa, vai?

Makee

Halogeeneistäkin taitaa enemmänkin haittaa kun hyötyä olla :P kärventävät poloiset

Patrik

Lainaus käyttäjältä: "Makee"Halogeeneistäkin taitaa enemmänkin haittaa kun hyötyä olla :P kärventävät poloiset

No matkaa on lampun ja kasvin välillä n.40cm, joten eipä ne taida pahemmin kärventyä.

Makee

No mutta siis kun sitä pidetään noin kaukana -> valoteho mitä se kasvi saa on todella pieni. Voi sitä siinä kyllä pitää, eli ei se noin korkeella haittaakaan tee

Kanto

mihin suuntaan ikkunat ovat eli paljonko se saa aurinkon valoa?

Patrik

Lainaus käyttäjältä: "Kanto"mihin suuntaan ikkunat ovat ei paljonko se saa aurinkon valoa?

Kyllähän se auringon valoa sais jos nyt aurinko vaan paistais. Taitaa ikkuna olla lounaaseen.

hande

Lienee hieman typerä kysymys, mutta kysytään silti. Elikkä riittäkö tuo päivänvalo chileille vaikka aurinko ei paistaisikaan. Haen tässä lähinnä sitä, että jos aurinko on pilvessä esim. koko päivän niin kannattaako antaa chileille sillä aikaa loisteputkivaloa?

Kanto

Kllä ne kestävät vaikka ei aurinkoa näkyisikään.