heinäkuu 15, 2020, 21:49:27 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Moniongelmainen Aji Cristal

Aloittaja AM, huhtikuu 09, 2006, 21:59:24 ip

« edellinen - seuraava »

AM

Ensimmäinen kasvatuskausi menossa, ja kaikki mennyt hyvin... tähän asti. Olen antanut yhden Aji Cristalin tehdä nuppuja suht. pienestä koostaan huolimatta, malttamaton saamaan satoa siis :D  Nyt sitten kasveja tutkailtuani huomasin tämän kyseisen kasvin puskevan juuriaan jo ruukun pohjasta läpi. Ruukku pitäisi tietysti nyt vaihtaa, mutta miten käy kukinnalle moisen shokin jälkeen? Kannattaa varmaankin vaihtaa mahd. pian jokatapauksessa?

Toinen huolenaihe on aluslautaselta löytyneet n. 1mm pituiset vikkelät toukat. Mitään muuta damagea kasveista en löytänyt (hivenen kellastuneita alalehtiä lukuunottamatta -uskon johtuvan liiallisesta kastelusta). Ilmeisesti kuitenkin näistäkin pitäisi huolestua.. Nyt kysynkin teiltä kokeneemmilta ja viisaammilta neuvoja myös toukkien hävittämistoimenpiteisiin.. Vielä elää pieni toivonkipinä siitä, että olisi olemassa myös "harmittomia" öttiäisiä, ja nämä mielellään sellaisia.  :D Mutta koska edellinen kuitenkin kai vaan toiveajattelua, myrkytänkö puskan nyt mäntysuovalla? Ja kannattaako käsitellä kaikki lähellä olevan kasvit samalla kertaa, vai vain ne, joista noita ällötyksiä löytyy?

Kauhea määrä kysymyksiä, toivottavasti myös jokunen vastaus :lol:

Aji Inferno

Aji Cristal on muiden baccatumien tapaan aikamoisen elinvoimainen kaveri, eli tuskin se suuresti pahastuu ruukunvaihdoista tai myrkytyksistäkään. Tosin, ellei ruukku ole aivan mikroskooppinen, ei sen vaihdolla välitöntä kiirettä ole. Moni meistä on "harhaoppisesti" kasvattanut erittäin komeita ja satoisia chilikasveja ns. aivan liian pienissä ruukuissa (jopa 13..15 cm) ja tavallisessa kukkamullassa. Ruukun koolla on toki vaikutusta lopputulokseen (liian isokin on pahasta!), mutta mikään kriittinen tekijä se ei chilien kohdalla ole.

Toukista on paha mennä sanomaan mitään; voivat olla harmittomia, voivat olla muutakin. Luultavimmin ehkä lähinnä esteettinen harmi, ja mikäli niistä kehittyisi ikäviä siivekkäitä, silloin jonkinlainen ennaltaehkäisevä operaatio voisi olla paikallaan.

Tupakka

Jos (digi)kameraa löytyy niin voisit pari kuvaa napsia. Vaikka en itsekään ole kuin vasta ensimmäisen kauden kasvattaja, niin kyllä kuvista voisi ainakin joku osata jotain.
Joo.

AM

Löytyy kamera, mutta siitä ei juuri ole hyötyä. Liian huono & vanha, en saa otettua riittävän tarkkaa kuvaa :(  Ruukun päätin nyt vaihtaa huomenna, kävi miten kävi, ehkä pahimmat ötökkäpesäkkeet tuhoutuvat siinä sitten samalla.. ainakin hetkeksi.

Jonne

kaverit joista kannattaa huolestuu löytyy osotteesta http://jleskinen.net/index.php?p=otomap  ..luehan ripsiäinen ja kato kuvat läpi.. jos tunnistat ni sit on jo kiire, jos et ni ei pitäs olla mitää hätää :)

Nike

Ja vaikka muutama kukka putoaisikin,niin se varmasti tekee moninverroin lisää samantien päästyään isompaan ruukkuun. Mutta toukat ei kyllä kuulosta hyvältä; toisaalta,kyllähän noiden "tavallisten" hedelmäkärpästenkin toukat asuvat mullassa... niihin auttaa mullan kuivahtaminen.
Mummoni viljelyohje:"Juuret tulevat multaan."