syyskuu 29, 2020, 06:09:32 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Miten lannoittaa?

Aloittaja Pasteija, toukokuu 01, 2006, 20:41:48 ip

« edellinen - seuraava »

Pasteija

Pitäisikö ruveta lannoittamaan, kun ihan normaalit paprikat ovat 15-20cm pituisia? Jos pitää niin millä pitäisi lannoittaa? Ja jos olisi vielä joku yleinen lannoite, koska asun alle 20000 hengen kaupungissa. Että tämmöistä.
Kyllä näin on.

Nike

Kyllä varmaan kannattaisi. Itse olen luonnonmukaisten aineiden kannalla. Yksi helppo tapa on ruukun vaihdon yhteydessä laittaa ruukun pohjalle kanankakkaa,annostusohjeet ovat yleensä pussissa. Näin se ei haise. Luonnonmukaisissa lannotteissa on se etu, että kasvi pystyy itse säätelemään kuinka paljon voimaa se niistä ottaa; kemiallisissa lannotteissa aineet ovat taas niin puhtaissa muodoissa,että kasvilla ei ole vaihtoehtoa,se on ikäänkuin pakkosyöttöä.
Kanankakassa on myös se hyvä puoli,että sen ravinnearvot ovat sopusuhtaisessa asetelmassa,joillekin kukille suunnatut RuukunVoimat ym. taas sisältävät lähinnä juuri kukille suunnattuja vähemmän tasapainoisia yhdistelmiä.
Niin,ja ehkä chilien kanssa on aina hyvä pitää vähän turvaväliä siihen enimmäisannokseen;semmoinen 50-75% on suht turvallinen määrä.
Mummoni viljelyohje:"Juuret tulevat multaan."

Aji Inferno

Normaalissa hiekkapitoisessa kukkamullassa tai peruslannoitetussa turpeessa ei lannoitus ole yleensä niin hirveän tarkkaa - tai aina edes välttämätöntä. Substralista porukalla on kehnoja kokemuksia, mutta kokeilen paraikaa ihan uteliaisuudesta kahta "bio-lannoitetta" chileilleni. Vielä ei voi sanoa tuloksista mitään. Mutta kaiken kaikkiaan, chileillä "liian vähän" on tässä parempi kuin "liikaa"...

Näyttäisi myös siltä ettei ainakaan Kekkilän peruslannoitettu tumma puutarhaturve sovi sellaisenaan kovin hyvin chilipaprikoille. En ole jaksanut selvittää mikä sen koostumuksessa oikein mättää, mutta ehkä muut foorumilaiset osaavat sen kertoa. Itse taidankin siirtyä taas takaisin sinne mistä aikanaan aloitin, eli ihan rehelliseen multaan jonka seassa on kuohkeuttajana kevytsoraa ja kenties vähän jotain muutakin, mitä sitten keksinkin. Ei ideaalinen ratkaisu, mutta ainakin se tuotti aina satoja!

Vesiviljelyyn panostaminen olisi toinen vaihtoehto, sillä se vasta satoa tuottaakin.

Nike

Joo, K.I.S.S on monesti hyvä lähestymistapa (Keep It Simple Stupid) :)

Ja hyvä bändi  :twisted:
Mummoni viljelyohje:"Juuret tulevat multaan."

calm

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Näyttäisi myös siltä ettei ainakaan Kekkilän peruslannoitettu tumma puutarhaturve sovi sellaisenaan kovin hyvin chilipaprikoille. En ole jaksanut selvittää mikä sen koostumuksessa oikein mättää, mutta ehkä muut foorumilaiset osaavat sen kertoa.

Hassu havainto, kun aika moni on kuitenkin tullut päinvastaiseen tulokseen. Myös itselläni kasvit rupesivat kasvamaan kunnolla, kun siirryin puutarhaturpeen käyttöön kukka/kesto/kaktusmullista ja kevytsorasta. Toki siinä vaiheessa kasvatuskokemusta vasta alkoi olla muutenkin sen verran, että aloittelijamokat osasi suunnilleen väistää, mutta silti..

annesurfs

Chilit ja lannoite - onko niin, että varastolannoitetta voisi kuitenkin ruukkuun laittaa?  Entä pitääkö joskus lannoitekastella?

Olen kasvattanut ekaa kertaa chilejä siemenistä (laitoin vasta huhtikuussa, eli liian myöhään kaiketi!) ja nyt olisi aika vaihtaa taas isompaan ruukkuun.  

Olisi kiva tietää varmaksi, voiko / pitääkö sinne jotain laittaa....

:O)