heinäkuu 12, 2020, 02:46:58 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mahdollinen tunnistaminen?

Aloittaja Triniman, toukokuu 20, 2006, 13:04:33 ip

« edellinen - seuraava »

Triniman

Ostin taannoin pari koristechiliä kukkakaupasta (!!), ne oli aivan kuoleman kielissä ja omistaja sanoi että maksa euro ja vie pois.

Noh, nyt näyttävät paremmilta jo, mutta en tiedä lajista mitään. Osaisko joku mahdollisesti antaa edes osviittaa mikä on kyseessä? Olisin kovin kiitollinen.

Kypsä chili on keltainen, varsinaista makua ei ole nimeksikään mutta chili on melko tulinen. Kokoa chilillä on n. 4 cm.
Aji Inferno

Tieteellinen laji on erittäin luultavasti capsicum annuum, ja pitkälle jalostettu koristekäyttöön. Sikäli sille on lähes mahdotonta antaa mitään sellaista nimeä mitä ravintokäyttöön jalostetut chilit käyttävät.

Voit tietysti aina antaa sille oman nimen, vaikka tyttöystävän nimen. Esimerkiksi jokin "Aji Angelica, capsicum annuum" näyttäisi komealta ruukun kyljessä, eikö vain? :)

No, toivottavasti joku täällä olisi nähnyt samaisen lajikkeen kukkakaupassa, ja muistaisi nimen - itselleni vieras epeli, hän...

Jonne

muistaakseni kun samanlaisen ostin joskus ni nimi oli cheyenne tms

Triniman

Kiitoksia vastauksista!

Oli ihan mukavaa pelastaa pieni chili, nyt se tosiaan voi jo paremmin. Noi makuelämykset ovat tosiaan olleet pienoinen pettymys, mutta saapihan ainakin potkua safkaan noillakin chilin pötiköillä!

Triniman

thietavu - tuosta omasta nimeämisestä: Jos kasvi tuottais isoja, möykkyisiä ja tummia chilejä joissa olis vielä potkua, voisin nimetä chilin "Capsicum annuum "infernalis" - The Lordi chili"..

:twisted:

tim0

luulempa että se on torenog (c.chinense). www.chilimaailma.net : issä on kuvailu ja kuvia siita jos haluat varmistaa sen :wink:

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "tim0"luulempa että se on torenog (c.chinense). www.chilimaailma.net : issä on kuvailu ja kuvia siita jos haluat varmistaa sen :wink:

Eipä taida torenogia saada kukkakaupasta.  :cry:
Kasvutavassa on ehkä hiukan torenogia, mutta eiköhän tuo annuumi kuitenkin ole.
Solanaceae et vitae

JartsaP

Minä taas olen kohtuullisen varma, että torenog se ei ole. Ei näytä chinenseltä minun silmääni, eiköhän se Thietavu ole oikeassa sanoessaan, että jokin annuum.  'Cheyenne' se saattaisi hyvinkin olla.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Triniman"thietavu - tuosta omasta nimeämisestä: Jos kasvi tuottais isoja, möykkyisiä ja tummia chilejä joissa olis vielä potkua, voisin nimetä chilin "Capsicum annuum "infernalis" - The Lordi chili"..

:twisted:


Lordi kyllä tarvitsisi jonkin sortin oman lajikkeensa! Fatalii, pitäisiköhän mieletön (sanan kaikissa merkityksissä) risteytyksesi "Dutch-Haba" uudelleen nimetä Lordiksi? Ei, meinaan, lopu potku kesken - perkeleellinen chili..!!!  :twisted:

Autio