syyskuu 21, 2019, 22:37:54 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Arvostelkaapas näitä.

Aloittaja Jussi_2, toukokuu 24, 2006, 22:18:46 ip

« edellinen - seuraava »

Jussi_2

1: Golden Habanero

2: Fatalii

3: Orange Habanero

4: Red Savina Habanero

Kuvailkaapas jokaisen makua ja tulisuutta. Onko parempaa tuoreena vai jauheena?
Ja jos olisi noista yksi kasvi, minkä niistä kasvattaisit. ?

Takaisin alkuun

Tupakka

Kaikki noista ovat hyvin tulisia, ehkä eniten fatalii ja red savina. Niillä on kuulema kaikilla ominainen chinensen maku(en tiedä itse millainen).

Itse kasvattaisin varmaan fataliita.
Joo.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Jussi_2"1: Golden Habanero

2: Fatalii

3: Orange Habanero

4: Red Savina Habanero

Kuvailkaapas jokaisen makua ja tulisuutta. Onko parempaa tuoreena vai jauheena?
Ja jos olisi noista yksi kasvi, minkä niistä kasvattaisit. ?

Takaisin alkuun


Habaneroilla on yleensä aika samankaltainen maku, erittäin tulinen mutta omalla tavallaan myös pehmeän hedelmäinen, makea, miellyttävä.

Fatalii edustaa toisenlaista c.chinensen maun päätyyppiä. Sen tulisuus on samaa luokkaa kuin haboilla, tai usein korkeampikin, mutta maussa on aggressiivinen, pistävä sävy mikä saa sen tuntumaan sellaisenaan syötynä paljon habaa "pahemmalta". Kaikki ovat erinomaisia jauheena, mutta Fataliita en käyttäisi välttämättä tuoreena. Habat ovat siihenkin mainioita sopivasti annosteltuina.

Jokainen noista on erinomainen kasvatettava, eli riippuu ihan maustasi. Jos aiot säikytellä ystäviäsi, Fataliita parempaa kauhuelämystä on vaikea löytää. Ruoanlaittoon habat ovat ehkä fiksumpi valinta.

Sitten taas... Jos haluat päästä ystävistäsi lopullisesti eroon, ainahan voi kasvattaa Yellow Rocotoa, Goat's Weediä, Datilia ja Puriraa... Siinä neljä chiliä joita ainakin itse PELKÄÄN.  :twisted:

Jussi_2

Mikäs noissa neljässä viimeisessä on niin pelottavaa?  :D
No tarkoitus olisi ihan ruoka käyttöön tehdä, eli varmaan jonkun noista habaneroista kasvattelen sitten.. :) Ja jotain chilirommia olisi kiva tehdä.. :) Mut olisihan sejoskus kiva yllättää kaverikin jollain kunnon myrkyllä.. heheh.. :D Mut eiköhän sellaiseen pääse ku antaa kunnon siivun habaneroakin.. :D

Makee

Lainaus käyttäjältä: "Jussi_2"Mikäs noissa neljässä viimeisessä on niin pelottavaa?  :D
No tarkoitus olisi ihan ruoka käyttöön tehdä, eli varmaan jonkun noista habaneroista kasvattelen sitten.. :) Ja jotain chilirommia olisi kiva tehdä.. :) Mut olisihan sejoskus kiva yllättää kaverikin jollain kunnon myrkyllä.. heheh.. :D Mut eiköhän sellaiseen pääse ku antaa kunnon siivun habaneroakin.. :D


Ainoa oikea vaihtoehto on kasvattaa ne kaikki ;)

Jussi_2

Mitenkäs paljon olette yleensä lisänneet fataliita tai red savinaa tuoreena ruokiin? Jossain päin nettiä luki et niillä ei tarvitsisi kun hipoa ruoka annosta?? mut kuulostaa vähän.......

Pertsa

naga morichista(alias dorset naga)on puhuttu noin...
ite en oo fataliita tai red savinaa(vielä)tuoreena maistanu mutta ainaki red savina menee jauhettuna ihan sellaisenaankin. ruoanlaitossa voin verrata vaikkapa aromisuolaan, mutta suolattomuus tekee siitä moni käyttöisempää.  esim jälkkärit...
Meillä määrää Nainen!

Jussi_2

Ja sit vähän aiheesta poiketen.. löytyykö citymarketeista tai prismasta vaikka mitään tulista chiliä?
Ei tunnu löytyvän kuin vain jotain jalopenoja.. :( ja ennen s-market möi thaichilejä, ne oli ihan jees.. :) mut onko jotain vahvempaa myytävänä? ainakaan tuorepuolelta ei löydy? mut entä purkeissa tai jossain?

Makee

Lainaus käyttäjältä: "Jussi_2"Ja sit vähän aiheesta poiketen.. löytyykö citymarketeista tai prismasta vaikka mitään tulista chiliä?
Ei tunnu löytyvän kuin vain jotain jalopenoja.. :( ja ennen s-market möi thaichilejä, ne oli ihan jees.. :) mut onko jotain vahvempaa myytävänä? ainakaan tuorepuolelta ei löydy? mut entä purkeissa tai jossain?


Kyllä aika usein isoissa prismoissa (onko niitä pieniäkin?) ja stockmannilta löytyy niitä punaisia habaneroja joista jotain tuntumaa saa :)

Jussi_2

Löytyykö ne tuoreosastolta vai??
Ja onko niissä edes tulisuutta tarpeeksi?  :twisted:

Makee

Tuoreosastolta juu muiten vihannesten seasta :P Ne vaihtelee vaan tulisuudeltaan todella paljon, joten ei oikeen tiedä mitä odottaa. Itse kun viimeks ostin niitä habaneroja niin eivät olleet kyllä yhtään niin tulisia kun pitäis olla

Zombie

Lainaus käyttäjältä: "Makee"Tuoreosastolta juu muiten vihannesten seasta :P Ne vaihtelee vaan tulisuudeltaan todella paljon, joten ei oikeen tiedä mitä odottaa. Itse kun viimeks ostin niitä habaneroja niin eivät olleet kyllä yhtään niin tulisia kun pitäis olla


Ostin prismasta dutch chili-mix pakkauksen ja se oranssi pieni habanero oli jopa syötävän oloinen. Kyllähän se oli tulinen, mutta olin odottanut siltä PALJON enemmän kylläkin... tosin olisihan se varmasti poltellut, jos olisin se kokonaan suuhun heittänyt :lol:  (onneksi leikkasin vain siitä maistiaispalasen). Yllättävän huonokuntoisia  oli Prisman habanerot pakkauksissaan. Olisin varmaankin muuten ostanut niitä, mutta ne olivat alkaneet jo vähän mennä jo piloille. Voisivat kaupoissa kiinnittää vähän enemmän huomiota tuonne tuoreosastolle tulevaisuudessa  :(

Juho

Prisman chililajitelmat oli aika hanurista, Citymarketin irtohabat paljon tuoreempia ja tulisempia.

Jussi_2

Löytyi vihdoinkin citymarketista red habanero pakkaus.. :) kenya / Category 1? onko hyviä, pitäis kohta lähteä ruokaa niillä maustamaan.. ja mites noi vihreät rawitit? niitäkin oli tullu. ja vihreitä habaneroja? Vastailkaahan.. :)

Jussi_2

aah, menin ottamaan puoli habaneroa kerralla suuhun, eka maistu ihan paprikalle.. :) sit tosi viiveellä kyllä iski polttoa.. :) aah, onneksi en ennättänyt siemenosasta haukata.. :)
nami nam...

Jore

Onnekkaita ovat etelän barbaarit.  8)

Täällä pohojosessa ei olla kaupoissa kuultukkaan habaneroista  :?
Jalapeno = Pelaan jo

Jussi_2

Onnekkaita ovat joo.. mut onnekas olin minäkin sillä löysin tämän kyseisen habaneron savonlinnasta.. :)

Jore

Lainaus käyttäjältä: "Jussi_2"löysin tämän kyseisen habaneron savonlinnasta.. :)


Niin?
Sehän on edelleen samaa etelää?  :)
Jalapeno = Pelaan jo

Jussi_2

Niin no miten sen nyt ottaa.. :)
Mulla toi etelä keäsitys, käsittää vaan tota espoo helsinki vantaa, tampere, hyvinkää  ym alueita.. :D Pistin yhden kokonaisen habaneron ruokaan, jäi jotenkin pettymykseksi, ei polttavaa ollut, mut hikeä rupes hieman puskemaan, peittyi tosi hyvin ruuan makuun.. :) Mutta raakana kyllä makua löytyy mut ei tos kastikkeessa.. vai peittyykö yleensä miten hyvin maku..?

Jussi_2

Niin kertokaahan joku, green rawit? ja green habanero? Mitä eroa on red rawittiin? ja red habaneroon?

habanerossa luki kenya.