kesäkuu 06, 2020, 10:38:06 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilimaustetut kurpitsansiemenet - vapise Taffel & Estre

Aloittaja Masse, maaliskuu 01, 2006, 23:54:53 ip

« edellinen - seuraava »

Masse

Kaikille on varmasti tiedossa, että kaupoista ei saa mitään kunnollista chilillä maustettua pikkusuolaista. Kaikki nämä chilinutsit ja vastaavat eivät ansaitse käyttää sanaa "chili" tuotteensa mainostamisessa. Ei hätää, parempaa saa tehtyä itsekin. Palstalla on jo eräs kurpitsansiemenresepti, mutta tämä on paljon simppelimpi.

Tarvikkeet ja ainekset:

-Kannellinen kattila tai vastaava
-Leveä lasta/vastaava
-Öljyä (täyssynteettinen tosimiehille..)
-Kurpitsansiemeniä
-Chilijauhetta
-Suolaa

Kuumenna öljyä kattilassa (levy vaikkapa nelosella) ja lisää hiukan suolaa ja sikana chilijauhetta. Nakkaa perään kourallinen kurpitsansiemeniä ja pyöräyttele lastalla pari kertaa. Kiireesti kansi päälle, nämä nimittäin poksahtelevat. Paahda siemeniä muutamia minuutteja, välillä kannen alta lastalla sörkkien. Ota kattila pois levyltä. Nostele tuotteet talouspaperin päälle ylimääräisen öljyn poistamiseksi, painele päällipuolelta paperilla. Kaavi kulhoon ja lisää suolaa, jos siltä tuntuu. Nauti. Halpaa, terveellistä ja taatusti potkivaa.

Aji Inferno

Kuulostaa hyvältä... :) Tyhmä kysymys, mutta: myydäänkö kurpitsansiemeniä ihan erikseen, vai pitääko itse nylkeä ja pahoinpidellä kurpitsoja? ;)

Masse

Myydään erikseen. Itse ostin Punnitse ja Säästä-kaupasta, mutta Turuus olen  vastaavia nähnyt myös Citymarketissa.

Toki kurpitsojen nylkemisestä ja pahoinpitelystä irtoaa aina Tosimies(tm)-pisteitä, aivan kuten moottoriöjyssä paahtamisestakin.. ;)

svalli

Onko noi simenet kuivia? Onko niissa suolaa?

Olen kayttanyt tuoreita kurpitsasta ulos kaivettuja siemenia ja niita pitaa paahtaa uunissa, etta niista saisi kosteuden pois ja lopputulos olisi rapea.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Masse

Kuivia ovat. Suolaa niissä ei ainakaan silmämääräisesti näy olevan, mutta maun perusteella vastaan: kyllä on. Mikä on sinänsä outoa, kun luulin ostavani "luomua". Tätä tukee myös se, että isoon satsiin siemeniä en laittanut kuin ½ tl suolaa ja sitä olikin jo sitten riittävästi...

Jassu

Onko tarkoitus että öljyä on ihan tilkka vaan pohjalla vai laitetaanko sitä litratolkulla ?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Masse

No siis... pieni lätäkkö? Perstuntumalla. Laita mielummin liian vähän kuin liikaa, se on veemäistä kun siemenäässit valuu öljyä.

Patrick313

Lainaus käyttäjältä: "Masse"Itse ostin Punnitse ja Säästä-kaupasta, mutta Turuus olen  vastaavia nähnyt myös Citymarketissa.


Sorry, but what is Säästä-kaupasta,?? I see everyone mention it here but have no idea what it is....

Sauli Särkkä

Nämä botit ovat näemmä viisastuneet jo poimimaan joitain pätkiä viesteistä. Ooooo...tekoälyä.


-Sale
Sauli Särkkä

#002