toukokuu 16, 2024, 12:20:15 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


huippu kebabliha resepti!

Aloittaja Pertsa, kesäkuu 27, 2006, 20:58:33 ip

« edellinen - seuraava »

Pertsa

kuuluu näin:

Ainekset:

1kg naudan jauhelihaa
25g (n. 2 rkl) suolaa
20g (vajaa 2 rkl) mustapippurirouhetta
tilkka oliiviöljyä

Sekoita mausteet oliiviöljyyn niin että muodostuu paksu tahna. Yhdistä maustetahna huolellisesti sauvasekoittimella jauhelihaan. Muotoile massasta tiukka makkaratangon paksuinen ja muotoinen pötkö, varmista että ilmakuplat poistuvat massasta kokonaan.

Kääri pötkö tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia, ja nosta sen jälkeen uunista vetäytymään vielä puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä pitkittäin ohuita lastuja terävällä veitsellä. Lastut voit vielä levittää leivinpaperin päälle uunipellille ja käyttää grillivastuksen alla kuumassa uunissa nopeasti saamassa väriä pintaan.

Sauvasekoittimen tai monitoimikoneen käyttäminen taikinan sekoittamiseen on oleellista, että massa jauhaantuu tarpeeksi hienoksi eikä jää murekemaiseksi. Tosin jos jaksat sitä käsin vaivata kunnolla niin pääset kyllä samaan lopputulokseen. Tuli tajuttoman hyvää..et tule pettymään.

olkaatten hyvät!
Meillä määrää Nainen!

Espelt

Intohimoisena kebabin ystävänä tuota on pakko kokeilla. Tuohon reseptiin on myös pakko lisätä hieman Fataliin savu speciaalirouhetta.
Kiitoksia reseptistä! :wink:
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

luppis

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Tuli tajuttoman hyvää..et tule pettymään.


Yhdyn täysin tohon edelliseen. Muutaman kerran olen kokeillut tuota.

Suola kannattaa korvata aromisuolalla IMO.

Ja toinen asia, laittakaa sitä foliota niin paljon ja tiukkaan, ettei nestettä pääse valumaan pois. Tuo on koko lihan valmistuksen kriittisin kohta :D

Ja jos se liha on tiiviinä siellä uunissa ollut, saa niitä lastuja helposti vaikkapa juustohöylällä 8)

Jassu

Toimiskohan tuo kokoonpuristaminen paremmin jos vuoraisi "lihamureke-vuoan" foliolla, laittaisi lihat sinne ja painelisi sen äärettömän tiiviiksi. Sitten vaan folio päälle niin hyvin kuin saa...
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Sahkolaite

kattelin kerran kun pikkuveli pyöritteli sellaista 500g pötkylää uuniin ja varoituksista huolimatta päästi nesteet pois sieltä. Sitä ei leikannut kuin moottorisahalla..
Puutarhurin multaiset kädet.

Amd

kebbeä on tehty meidän taloudessa ekan kerran jo pari vuotta sitten, kyllä voi jauheliha maistua hyvältä  8)

Sahkolaite

Sain tuossa ensimmäisen, noin 600gramman makkaran valmiiksi. Ai että oli hyvää, siis se osa minkä maistoin. Ei enää karvakäsikebabia tänne, tulee halvemmaksi ja paremmaksi.

Vielä kun oppisi kyseisiä tekemään grillissä, täytyy varmaan töissä kuulustella kreikkalaista vahvistusta asiasta.
Puutarhurin multaiset kädet.

JaGho

Tuota on kyllä pakko kokeilla!
Kunnon chilikastikkeen ja ranskalaisten kera. (:
Chill maan!

Juho

Hyvää oli!  Kiitokset Pertsalle reseptistä, lisää tälläisiä!

Jassu

Kai tätä on pakko kokeilla, mutta odotan siihen asti että Fassen jauhelähetys saapuu, pakkohan tuohon on chiliä saada sekaan ! :D

Itse olen aina mieltänyt kebabin lammaspohjaiseksi herkuksi, mutta toki naudanlihastakin pätevää tavaraa saa.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Tupakka

Jos en siihenmennessä ole itse tätä tehnyt, niin voinko odottaa pääseväni maistamaan Vaasassa sitten tätä kun tulen "käymään"?
Joo.

bassino

Joskus vuosi pari sitten tuli testattua vastaavaa reseptiä ja eihän se tosiaankaan kauaksi kotimaisten kepsuloiden döner-kebabista jäänyt. Itseasiassa parempaa kuin useimmat niistä.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Sauli Särkkä

Tänään tuli sitten väännettyä 700g edestä kebabia, juuri uunista sen nostin. Kokemuksia raportoidaan illan mittaan.

EDIT: Ei se ihan karvakebabille maistunut, mutta riittävän lähelle se meni ja hyvää tuli! Mausteina oli mustapippuri, aromisuola, chili ja hieman grillimaustetta. Tuon kun vielä nakkaisi grillivartaaseen hitaasti pyörimään sopivasti pakattuna ja marinoituna...


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Rolle R

Suurena kebabin ystävänä tämä on kyllä pakko kokeilla, tosin varmaan hieman pienemmällä annoksella, ettei synny jupinaa perheenjäsenten suunnalta.
Jos esimerkiksi döneriä lähtisin tekemään niin olisiko kenelläkään antaa vinkkejä sopivista kastikkeista salaatin ja lihan päälle? Mitään kovin tulista en nyt ole hakemassa, lähinnä hyväksitodettuja mietoja sooseja (ja sellaisia mitä nyt marketista saisi). Hyvät kastikkeet ovat puolet kunnollisesta kebabista, toinen puoli on sitten itse liha. Kebabin vihreä osa saa olla vaikka pajun kuorta kunhan muu on kunnossa :wink: .

luppis

Lainaus käyttäjältä: "Rolle R"Suurena kebabin ystävänä tämä on kyllä pakko kokeilla, tosin varmaan hieman pienemmällä annoksella, ettei synny jupinaa perheenjäsenten suunnalta.
Jos esimerkiksi döneriä lähtisin tekemään niin olisiko kenelläkään antaa vinkkejä sopivista kastikkeista salaatin ja lihan päälle? Mitään kovin tulista en nyt ole hakemassa, lähinnä hyväksitodettuja mietoja sooseja (ja sellaisia mitä nyt marketista saisi). Hyvät kastikkeet ovat puolet kunnollisesta kebabista, toinen puoli on sitten itse liha. Kebabin vihreä osa saa olla vaikka pajun kuorta kunhan muu on kunnossa :wink: .


Itse olen parhaat kastikkeet saanut sekoittamalla valkosipuli tomaattimurskan ja vahvan tacokastikkeen. Sinne sitten chilit joukkoon, tehosekottimella päälle ja jääkaappiin vetäytymään.

Rolle R

Tänään aamulla suuntasin kulkuni Lielahden Cittariin josta mukaani tarttui 800g naudan paistijauhelihaa. Ohjeiden mukainen määrä pippuria ja suolaa tuntui aika hurjalta, joten määriä pudotettiin sopivasti alaspäin. Siltikin valmis tuotos maistui hieman liian pippuriselta pelkiltään, lisukkeiden kanssa todella hyvää :D  (hyvää se pelkiltäänkin siis on, jälkimaussa hieman liikaa pippuria IMHO).
Kolminkertaisesta foliosta huolimatta hieman nestettä oli valunut kulhon pohjalle, tästä huolimatta liha mukavan pehmeää ja hyvin siivuuntuvaa. Leipänä kokeilussa toimi pirkan pitaleivät ja kastikkeina valkosipulikermaviilisysteemi ja sekalaisista aineista koottu luppiksen ehdotteleman kaltainen viritys.
Vaikka tätä kokeilua voi pitää vähintäänkin onnistuneena ja herkuttelu jatkuu myös huomenna, saatan jatkossakin tarjota rahojani tamperelaisille kebabbiloille, lähinnä siksi että silloin kun kebabia todella tarvitsisi on harvemmin viittä tuntia aikaa valmistella syömistä :wink: .

EDIT: niin, ja kiitokset toki myös Pertsalle reseptistä, todistetusti toimii  8) .




Sahkolaite

Tulipa niin herkullista kuvaa että täytyy aamulla suunnata taas kohti markettia ja ostaa lisää jauhellihaa. Voisi tosiaan tuota pitakebabia kokeilla. Tosin rukiisempa versiona.

Vaalea leipä :evil:
Puutarhurin multaiset kädet.

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "Rolle R"Tänään aamulla suuntasin kulkuni Lielahden Cittariin josta mukaani tarttui 800g naudan paistijauhelihaa. Ohjeiden mukainen määrä pippuria ja suolaa tuntui aika hurjalta, joten määriä pudotettiin sopivasti alaspäin. Siltikin valmis tuotos maistui hieman liian pippuriselta pelkiltään, lisukkeiden kanssa todella hyvää :D  (hyvää se pelkiltäänkin siis on, jälkimaussa hieman liikaa pippuria IMHO).
Kolminkertaisesta foliosta huolimatta hieman nestettä oli valunut kulhon pohjalle, tästä huolimatta liha mukavan pehmeää ja hyvin siivuuntuvaa. Leipänä kokeilussa toimi pirkan pitaleivät ja kastikkeina valkosipulikermaviilisysteemi ja sekalaisista aineista koottu luppiksen ehdotteleman kaltainen viritys.
Vaikka tätä kokeilua voi pitää vähintäänkin onnistuneena ja herkuttelu jatkuu myös huomenna, saatan jatkossakin tarjota rahojani tamperelaisille kebabbiloille, lähinnä siksi että silloin kun kebabia todella tarvitsisi on harvemmin viittä tuntia aikaa valmistella syömistä :wink: .

EDIT: niin, ja kiitokset toki myös Pertsalle reseptistä, todistetusti toimii  8) .



[img]http://i41.photobucket.com/albums/e253/Rollerah/chilit/kebeb2.jpg[

/img]


nii hianoo notta son melekeen komiaa!
kiva että reseptit kelpaa, lisää on tulossa :D
Meillä määrää Nainen!

Eltax

Viime talvena kun testasin kebabin tekoa niin laitoin puolet naudan- ja puolet lampaanjauhelihaa ja todellakin hyvää tuli.
Lihan rakenteen sai helposti rikottua kun vaivasi tarpeeksi kauan taikinakoukuilla, aika kivuttomasti loppuen lopuksi meni ja tasaista tuli.

Amd

tosiaan kun sen hienoksi jauhaa, ja antaa jäähtyä paistamisen jälkeen jääkaapissa tarpeeksi kauan, niin saa melkein juustohölällä siivuja...