kesäkuu 06, 2020, 11:30:43 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


ihmeellinen luonto

Aloittaja svalli, kesäkuu 28, 2006, 05:33:24 ap

« edellinen - seuraava »

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Triniman"
Sen varmaan moni tietääkin, mutta erityisen karvaisten toukkien käsittelyn suhteen saa olla vähän konservatiivinen, esim. siellä USAssa (a suomessakin) osa kehrääjntoukista suojaa itseään myrkyllisillä karvoillaan jotka ihon puhkaistessaan voivat aiheuttaa jopa imusolmuketulehduksen.


Siksi olenkin aina pidellyt noita toukkia niin, etta ne ovat kiinni jossain risussa. Poikakin tietaa ettei tuntemattomia toukkia kosketella paljain kasin.

Onneksi ei asuta kovin etelassa. Taalla Wisconsinissa ei ole mitaan todella myrkyllisia otokoita tai monkiaisia.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Midnight Walker

Lainaus käyttäjältä: "Triniman"Sen varmaan moni tietääkin, mutta erityisen karvaisten toukkien käsittelyn suhteen saa olla vähän konservatiivinen, esim. siellä USAssa (a suomessakin) osa kehrääjntoukista suojaa itseään myrkyllisillä karvoillaan jotka ihon puhkaistessaan voivat aiheuttaa jopa imusolmuketulehduksen.


Tuo on kyllä tullut penskana todettua ihan kantapään kautta. Ei sentään mitään vakavampaa tullut, mutta melkoiset rakot sain käteen usean päivän ajaksi. Minkäs sille mahtaa, kun on utelias luonne :)

svalli

Uusi perhosprojekti on taas käynnissä. Kasvimaalla oli tilliä syömässä pari raidallista toukkaa.
Toukat paljastuivat mustan ritariperhosen toukiksi (Papilio polyxenes). Toinen toukista on jo koteloitunut ja toisella on se vaihe selvästi alkamassa. Toukat viettävät talven kotelossa ja jos hyvin sattuu kuoriutuvat ensi keväänä. Poika jo valitti, että taasko pitää odottaa koko talvi.

Tilli kasvaa villinä kasvimaalla; taidan antaa sen levitä laajemmallekin, niin riittää ritariperhosen toukille ruokaa.  

Monarkit ovat olleet ahkerasti munimassa kasvimaan laidalla kasvavissa rikkaruohoissa, joten eiköhän meillä ole pian monarkin toukkiakin. Monarkit ovat siitä kivoja, että kuoriutumista ei tarvitse odottaa talven yli.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Triniman

Heh, Yliopiston vanha kansleri Ernst Palmen aikanaan kertoili että kasvattivat ritariperhosia joitakin yksilöitä kotona, pitivät niitä kylmässä vähän lyhyemmän ajan ja nauttivat jouluna kun kotitalossa lenteli jouluaattona ritariperhosia!! He laittoivat niille sitten joitakin ruokinta-automaatteja että saivat vähän syödäkseenkin.

Eksoottista!

Espelt

Löysin äsken sattumalta villiviinistämme harsokorennon munia. Kuvasta tuli niin hieno, että laitan sen tänne esille  :)

-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

svalli

Hieno kuva munista. Nayttavat enemman kasvin osalta kuin munilta.

Toinen ritariperhonen olikin jo kuoriutunut tanaan. Se rapisteli purkissa ja paastimme sen vapaaksi kukkapenkkiin.
Kuva
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Espelt

Ilmasto lämpenee. Siitä todisteena keski-ja eteläeuroopan hyönteisten suomen valloitus. Tänä kesänä etelänpäiväkiitäjät ovat valloittaneet ainakin Lounais-Suomen.
Otin eilen kuvan yhdestä yksilöstä mettä imemässä.

-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Aji Inferno

Lapsena yksi perhossuosikki oli jostain syystä Puuntuhooja (cossus cossus) jonka valtavia toukkia sitä koetti kasvattaa laatikoissa perhosiksi... Joskus onnistuikin. Kerran kävi tosin niinkin että toukka söi itsensä kasvatuslaatikon läpi ja lähti omille teilleen. Osoittautui nimensä mittaiseksi otukseksi. ;)

Rolle R

Kai se tämäkin ihmeelliseksi luonnoksi lasketaan, vaikka näitä en mistään kannon päästä kuvannutkaan. Juttuhan meni siis niin, että hoksasin heittää hyllyllä makoilleen Nikon Coolpix 4500 kameran isäni vanhan Neuvostoliittolaisen mikroskoopin jatkeeksi. (Mikroskooppi on muuten neuvostoliitossa tehty ja merkitty vuonna 1992 valmistetuksi  :shock: )
Lamppuna kokeilussa tietysti jo legendaarinen pringles lamppu.
Kuvauskohde siis allekirjoittaneen punasolut, ja taitaa siellä myös jokunen valkoinenkin vilahtaa.

http://koti.mbnet.fi/rolle-88/rolle/digiscoping/

Anteeksi modeemi/ gprs käyttäjille, näitä ei kannata edes yrittää avata, kovin ovat isoja.