Kirjoittaja Aihe: Sadonkorjuu  (Luettu 5729 kertaa)

Poissa Jarmo

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 26
    • Profiili
Sadonkorjuu
« : Elokuu 01, 2006, 23:10:44 ip »
Elämäni ensimmäisen kasvattamani chilin
sato, 128 palkoa. Pitää laittaa uutta lemon droppia
taas keväällä itämään.

#041

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7208
    • Profiili
Re: Sadonkorjuu
« Vastaus #1 : Elokuu 02, 2006, 00:05:28 ap »
Lainaus käyttäjältä: "Jarmo"
Elämäni ensimmäisen kasvattamani chilin
sato, 128 palkoa. Pitää laittaa uutta lemon droppia
taas keväällä itämään.



Onnittelut! :-) Voin kertoa että harrastuksesi lähti liikkeelle 128 palkoa paremmin kuin omani 1996... ;-)

Poissa Omskakas

  • Thai
  • ***
  • Viestejä: 453
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #2 : Elokuu 02, 2006, 11:58:32 ap »
Hyvin on lähtenyt harrastus käyntiin!  :shock:

Kerro vähän kasvuolosuhteista (multa/vesi, ruukun koko, kasvihuone/parveke etc.), miten tuohon satoon ekalla kerralla päästiin?

Poissa Jarmo

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 26
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #3 : Elokuu 02, 2006, 12:30:49 ip »
Helmikuussa laitoin siemenet multiin
ja vahvimman näköisen siirsin aquafarmiin.
Pari kuukautta 200w eslin alla jonka jälkeen
länsi ikkunalla olohuoneessa, noin niinku
suurin piirtein.
#041

Poissa widoze

  • Zibula
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #4 : Elokuu 02, 2006, 14:47:00 ip »
Aika komea sato täytyy myöntää. Oma lemon drop teki n. parikymmentä kappaletta. Tietysti vaan pienessä kukkapurkissa ikkunalaudalla ilman sen kummempia keinovaloja.
"Smile and the world smiles with you. Cry and you'll pee less."

Poissa inspireit

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 37
    • Profiili
Re: Sadonkorjuu
« Vastaus #5 : Elokuu 02, 2006, 15:31:27 ip »
Hyvältä näyttää - mitäs meinasit tehdä noista :)

Itselläni on Lemon dropista korjattu kolmisenkymmentä palkoa ja kypsymässä on mukavasti. Noihin lukemiin ei kyllä tällä menoa päästä.

Tekeekö säilytysrasia vai kamera tuossa tepposet, kun näyttävät oransseilta?

Poissa Jarmo

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 26
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #6 : Elokuu 02, 2006, 23:21:00 ip »
Jotenkin pitäisi saada kuivatuksi ja jauhettua,
tais olla kameras valkotasapaino pieles...
#041

Poissa Omskakas

  • Thai
  • ***
  • Viestejä: 453
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #7 : Elokuu 03, 2006, 12:55:32 ip »
Helppo kuivatustapa: Halkaiset palot ja pistät uunipellille leivinpaperin päälle. Laitat lämmön 50 asteelle ja annat olla puolituntia/tunnin ja otat lämmön pois. Lämpö säilyy uunissa yllättävän hyvin ja kuivattaa chilejä useita tunteja. Kun uuni on jäähtynyt pistät lämmön uudelleen päälle hetkeksi. Toista tätä, kunnes _kaikki_ palot ovat niin kuivia että ne murtuvat raksahtaen eivätkä taivu väännettäessä. Jauhatukseen käytän itse 16 euron OBH Nordican kaffemyllyä, joka on ihan kelvollinen peli.

Poissa Makee

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 361
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #8 : Elokuu 03, 2006, 14:22:50 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Omskakas"
Helppo kuivatustapa: Halkaiset palot ja pistät uunipellille leivinpaperin päälle. Laitat lämmön 50 asteelle ja annat olla puolituntia/tunnin ja otat lämmön pois. Lämpö säilyy uunissa yllättävän hyvin ja kuivattaa chilejä useita tunteja. Kun uuni on jäähtynyt pistät lämmön uudelleen päälle hetkeksi. Toista tätä, kunnes _kaikki_ palot ovat niin kuivia että ne murtuvat raksahtaen eivätkä taivu väännettäessä. Jauhatukseen käytän itse 16 euron OBH Nordican kaffemyllyä, joka on ihan kelvollinen peli.


Tuota tapaa ennen itse ainakin teen niin että annan palkojen olla halkaistuna paperin päällä, joka on asetettu jääkaapin päälle jossa ne hyvin kuivuvat. Sitten lähestulkoon jo kuivina pistän uuniin hetkeksi

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7208
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #9 : Elokuu 03, 2006, 15:08:30 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Jarmo"
Jotenkin pitäisi saada kuivatuksi ja jauhettua,
tais olla kameras valkotasapaino pieles...


Paras tapa: osta vaikka Kodin Anttilasta halpa sienikuivain. Toimii loistavasti chilien kuivatukseen. Sitten vaan vaikka samasta myymälästä halpa pieni "tehosilppuri" - ja se on siinä. Erinomaiset jauheet syntyvät vaivatta.

Poissa Nike

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 569
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #10 : Elokuu 03, 2006, 17:15:22 ip »
Komea läjä! Onnea vaan vanhemmalle ja lapsille  :D
Mummoni viljelyohje:"Juuret tulevat multaan."

Poissa Jarmo

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 26
    • Profiili
Sadonkorjuu
« Vastaus #11 : Elokuu 04, 2006, 09:08:53 ap »
Kasvarissa ollut habanero ei yltänyt
yhtä hyvään tulokseen 6 valmista ja
saman verran kypsymässä.

#041

Poissa annesurfs

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 139
    • Profiili
Ekat omat chilit!
« Vastaus #12 : Syyskuu 09, 2006, 17:35:15 ip »
Ensimmäiset chilit korjattu!

Olin päiväunilla, ja mies kokkasi sillä välin.

Oli maistellut jalapeno Tamia kärjestä, ja todennut maun paprikamaiseksi.  Samoin oli maistanut (oletettavasti, koska olen jo sekoittanut kaikki lajikenimet) Aji Cristalia kärjestä ja oli ollut ihan mietoa.

Niinpä hän oli ottanut 3 Ajia ja yhden jalapenon, pilkkonut ne kaikki ja laittanut kanakastikkeeseen.

Maistoi sitten vielä palasen leikattua chiliä....ja väkevyyttähän tosiaan löytyi.

Söimme juuri, minä aika varovaisesti ja hän suurella innolla.

Luulen, että meille tuli juuri uusi chilihead.....

En minä kyllä neljää olisi aluksi pistänyt.....

Poissa Sauli Särkkä

  • Goat's Weed
  • ****
  • Viestejä: 897
    • Profiili
    • http://www.saulisarkka.com
Sadonkorjuu
« Vastaus #13 : Syyskuu 09, 2006, 22:02:54 ip »
Aji Cristal on semmoinen lajike, josta tuntuu kaikki kasvattajat tykkäävän. Mikäs siinä, potkua on, maku on bueno ja kasvi on kohtalaisen helppo ja tuottoisa :)


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7208
    • Profiili
Re: Ekat omat chilit!
« Vastaus #14 : Syyskuu 09, 2006, 22:58:15 ip »
Lainaus käyttäjältä: "annesurfs"
Ensimmäiset chilit korjattu!

Olin päiväunilla, ja mies kokkasi sillä välin.

Oli maistellut jalapeno Tamia kärjestä, ja todennut maun paprikamaiseksi.  Samoin oli maistanut (oletettavasti, koska olen jo sekoittanut kaikki lajikenimet) Aji Cristalia kärjestä ja oli ollut ihan mietoa.

Niinpä hän oli ottanut 3 Ajia ja yhden jalapenon, pilkkonut ne kaikki ja laittanut kanakastikkeeseen.

Maistoi sitten vielä palasen leikattua chiliä....ja väkevyyttähän tosiaan löytyi.

Söimme juuri, minä aika varovaisesti ja hän suurella innolla.

Luulen, että meille tuli juuri uusi chilihead.....

En minä kyllä neljää olisi aluksi pistänyt.....


Mutta voin vain kuvitella miten hyvää tuli..! Siinähän sen koko homman ydin... ;)