elokuu 05, 2020, 16:28:18 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tabasco

Aloittaja Toivo, elokuu 07, 2006, 16:17:16 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Mä höyläsin ihan käsihöylällä amerikkalaisesta valkotammesta - tulee laadukkaampaa, kun nämä viinitarvikeliikkeiden kutterinlastut. Ohueen lastuun tulee enemmän pinta-alaa.

Nämä tammethan eivät ole saman makuisia. Ainakin siiderin kypsyttämiseen tuo valkotammi osoittautui erinomaiseksi valinnaksi.

Jos tuollaista kypsyttämistä meinaa, niin pitäisi tehdä varmuuden vuoksi siten, että kypsyttäisi vahvassa etikkaliemessä ensin tammen kanssa muutaman kuukauden. Sitten voisi keittämällä / vedellä lantraamalla lieventää etikkapitoisuutta.

Tein uudet kynnykset tuosta am. valkotammesta. Sitä on vielä muutama ylijäämäpala. Jos kiinnostusta kokeiluille on, niin voisin tuota höylät lastuiksi ja myydä omakustannushintaan. Mitään edukastahan tuo ei ole, kuutiohinta siellä >2000 EUR:n luokassa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry