helmikuu 22, 2020, 14:22:52 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sadon keruu

Aloittaja Chilijuniori, elokuu 14, 2006, 12:06:26 ip

« edellinen - seuraava »

Chilijuniori

Ensimmäiset chilit alkavat olla kypsiä ja olen jo niitä jonkin verran käyttänytkin ruoissa.

Pieni kysymys vaan chilien keräämisestä: napsautanko palon irti puskasta siitä kannattimen kohdalta vai otanko samalla koko koukkumaisen "kannattimen" irti?  :?:

Onko joku huomannut jotain eroa siinä kummalla tavalla sen tekee?

Tupakka

Ei sillä käytännössä ole mitään väliä, mutta onhan kaupan chileissäkin ja kaikissa paprikoissa se "kannatin" jäljellä. Kun otat vaan pois niin pystyt kantamaan palkoa ilman, että sun tarvii koskee siihen "hedelmälihaan", josta kapsaisiinia saatta levitä ainakin vähän sormillesi. Myös toinen hyvä pointti miksi ne kannattaa ottaa pois on se, että kasviin ei kannata jättää mitään turhia varsia viemään energiaa ja tilaa.

Eli ota ihan siitä oksan/rungon tyvestä vaan. Eli kaikki se mikä siihen on kukkimisen aikana ja jälkeen kasvanut siihen kohtaan niin pois vaan.
Joo.