syyskuu 28, 2020, 04:07:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ken tunnistaa???

Aloittaja Red Hot Chili Peppers, elokuu 26, 2006, 19:28:00 ip

« edellinen - seuraava »

Red Hot Chili Peppers

Tuli ostettua kasvihuoneeseen viime vuonna yksi chilin taimi ja tässä sitä nyt sitten ollaan :lol:
Kyselin tänä keväänä kauppiaalta lajikkeen nimeä, jota nyt on kasvihuone pullollaan ja sain vastaukseksi Chili.
Osaisiko joku täällä määritellä tarkemmin? Olen selannut netin kuva-arkistoja ja mielestäni se on Annuum lajike, mutta en osaa tarkemmin määritellä mikä.
Kasvi on n. 50 cm korkea ja melko pieni lehtinen. Kukkien mesiosa on alussa hieman vihertävämpi kuin linkin kuvassa. Hedelmät ovat n. 15cm pitkiä ja mielestäni melko tulisia vaikka asteikkoa en pystykään määrittelemään. Kiitoksia jo etukäteen avusta!
Kukka:
http://www.blogs.fi/srv/media/media_item.php?item_ID=777546
Hedelmä:
http://www.blogs.fi/srv/media/media_item.php?item_ID=777545

Toinen kokeilemani lajike on tuotu Sri Lankasta ja se ei ole vielä tuottanut kypsiä hedelmiä, mutta tiedän että ne tulevat olemaan n. 10 ja lituskaisempia kuin toisen lajikkeen. Muuten kasvi on suurempi, n. 1m korkea ja suuri lehtinen kuten linkissä. Netistä olen päätynyt arvioon, että kyseessä voisi olla Ruhunum Miris (C. Annuum)?
Lehti:
http://www.blogs.fi/srv/media/media_item.php?item_ID=777548
Kukka:
http://www.blogs.fi/srv/media/media_item.php?item_ID=777547
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

Sauli Särkkä

Ensimmäinen lienee jokin annuum-suvun edustaja, ainakin palko muistuttaa kovasti Cayenneä. Pistäs googleen esim. Cayenne Long Slim kuvahakuun, niin löytynee samankaltainen kampe.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Red Hot Chili Peppers

Kiitoksia Sale! Todella nopea vastaus!!! Hain Googlesta Cayenne Long Slim kuvia ja kyllähän hedelmä kieltämättä on aivan saman näköinen. Varmistuin asiasta, kun löysin vielä jonkun svedun kuvan kasvin kukasta. Long Slimhan se on! Ammattilainen nähtävästi äkkää kuvasta heti mistä on kysymys, kun meille amatööreille ne kaikki ovat vielä vain punaisia palkoja.
Osaatko Sale tai joku muu viisas kertoa vielä toisesta linkistä pelkän kukan ja lehden perusteella onko veikkaukseni Ruhunu Miriksestä oikea vai menikö pahasti Sri Lankan viidakkoon?
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

Sauli Särkkä

Eipä kestä, mutta en pidä itseäni vielä kovin "pro"-tason chilistelijänä.. ;) - munkilla muistui tuo variantti, mutta se ei ole varma tunnistus, kun saman lajikkeenkin sisällä voi olla niin paljon variaatioita, että tunnistus voi mennä päällekkäin useamman lajikkeen kanssa. Cayenne Long Slim on kuitenkin suht. yleinen risu, joten se on erittäin vahva ehdokas, IMHO.

Toisesta en uskalla sanoa varmaksi, mutta annuumilta sekin vaikuttaa. Oliko sulla raakileista kuvia?-Sale
Sauli Särkkä

#002

Red Hot Chili Peppers

Katsoin vielä tässä välissäkin muutaman Cayenne Long Slimin kuvan ja uskon, että osuit kyllä siinä oikeaan.
Toisesta lajikkeesta en ole ottanut vielä kuvia, kun raakileetkin ovat vielä melko pieniä, mutta täytyypä napata heti kun ovat riittävän isoja, jos ei kukaan pelkästä kukasta ja lehdistä varmista veikkaustani.
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?