elokuu 10, 2020, 18:44:14 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


RUTON PUNKIT!!!!

Aloittaja murmeliini, marraskuu 10, 2006, 23:38:44 ip

« edellinen - seuraava »

pgrt

Tässä melkeen koko talven punkkien kanssa tuskailtuani vaihdoin keinot vähän rankempiin.
Eli ensin kasvit ylös mullasta, kunnon suihkutus vedellä juuria myöten. Sitten suurin osa uusista lehdistä pois kun muutenkin olivat kepeiksi leikattu hetki sitten. Tämänjälkeen suht perusteellinen pesu höyrypesurilla. Tämän höyrypesun olen toistanut nyt kerran viikkoon ja kerralla pääsi punkeista eroon. Pesin vastaavalla pesurilla myös kasvatushuoneen. Kasvit eivät tunnu välittävän tuollaisesta hetkellisestä kuumuudesta mutta punkit kyllä kaikkosivat. Lehdetkin pysyneet kasvissa pesusta huolimatta, vaikka on muutama vissiin kuumuuteen kuollut ja tippunut pois. Itse kasvin rungossa ei mitään vahinkoa. Höyrypesurilla olen koittanut käsitellä aina yhtä kasvia noin minuutin vähän pidemmissä ja lyhyemmissä pätkissä jotta eivät nyt ihan kiehumaan sisältä rupeaisi.

Tämä siis oli epätoivoisen viimeinen yritys mutta jatkossa kuuluu luultavasti ensimmäisiin asioihin mitä punkkien tai kirvojen kanssa tulen tekemään. Ajattelin alkujaan että eiköhän sellanen neulanpään kokoinen kaveri lämpene siihen 100C lämpöön vähän nopeammin kuin tuollainen monen kymmenen gramman kasvi.

Ja tämä keinohan on myrkytön ja tappaa myös alkavat homekasvustot.
Experience is simply the name we give our mistakes.

nimujo

huhtikuu 08, 2009, 16:41:42 ip #61 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 21, 2014, 18:44:27 ip käyttäjältä nimujo
---

osso setä

Lainaus käyttäjältä: Mikebox - huhtikuu 08, 2009, 16:41:42 ip
Mitenkäs muuten tuollainen, kun Viherlandiassa on joskus ollut myynnissä jonkinlainen "kirvapankki", mihin oli kylvetty kaikkia kirvoja kiinnostavia kasveja, ja sinne ne sitten kerääntyivät. Keskellä Viherlandian jättimäistä kasvihuonetta kaikkien taimien ynnä muiden keskellä niitä myytiin, ja hyvin näyttivät elukat pysyvän vain "pankissa". Kokemuksia?


-leppäkerttuja kannattaa kokeilla ei ne kaikkiapunkkilajejasyä mutta useimpia
saletti

MasokistiLehdet vaalenevat ja tippuvat joukolla, kukat myös. Tarkemmin tarkistelin niin löytyi hieman tuollaisia vieraita. Ilmeisesti punkki?
Pari chiliä olen jo leikannut alas ihan pieneksi tyveksi noiden takia ja seuraavia jonossa.

snu


Punkit ovat hämähäkkieläimiä, ja tuo kuvan vasemmassa reunassa oleva kaveri näyttää kyllä hyönteiseltä. Hämähäkkieläimillä on 8 jalkaa, hyönteisillä 6.
#419
Eksyminen on suotavaa.

Masokisti

Mitähän ihmeitä nuo sitten ovat? Niitä on joissakin lehdissä kymmeniä. Ja nuo valkoiset pisteet näyttävät aivan kuin joiltain munilta yms?

Rigsu

pieni, läpinäkyvä, vaaleanvihreä... Oiskohan kirva...
#813

est. 28.07.2009

Masokisti

Kirvoja on kyllä ollut, mutta kahta lajia?
Noh jotain on silti vialla, lehtisuonet kellastuvat joissakin, haurastuvat oksakohdasta ja tipahtavat. Liikakastelu ei ole vikana, ei myöskään lannoitteet.

Ettei olisi jokin tauti iskenyt...

Rigsu

elokuu 26, 2009, 15:48:11 ip #68 Viimeisin muokkaus: elokuu 26, 2009, 15:52:44 ip käyttäjältä Rigsu
hmm. tapahtuuko tuota kaikissa lehdissä vai vain esim. alalehdissä? Onko podeja paljon? Toisilla on tullut sulkasato kun podit on alkaneet kypsymään.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5263.msg56277#msg56277
#813

est. 28.07.2009

Niabo

Mulla on tässä viikon aikana iskeny aika paha kirva ja punkki ongelma ja serkku suosittelu suihkuttelemaan nokkosvettä? Onko kellään kokemuksia tällasesta=?

Masokisti

Lainaus käyttäjältä: Rigsu - elokuu 26, 2009, 15:48:11 ip
hmm. tapahtuuko tuota kaikissa lehdissä vai vain esim. alalehdissä? Onko podeja paljon? Toisilla on tullut sulkasato kun podit on alkaneet kypsymään.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5263.msg56277#msg56277


Sehän olisikin ihan normaalia jos alemman lehdet tippuisivat. Nuo vaan tippuvat ja kellastuvat joukolla, kohta on pelkkä ranka pystyssä. Kukkia tulee vaikka kuinka mutta podeja ei, kukat vain tippuvat myös pois

biblo

Sain aiemmin puskan josta löytyi kirvoja tuossa viikko-pari sitten.Leikkelin juurista osan ja puskasta kaikki oksat eli tein "talvehdituksen.Nyt kun silmuja aukesi niin pari kirvaa näkyi mullan pinnalla.


Olen suihkuttanut tänään ensimmäisen kerran allaolevaa tököttiä:
Onkohan ihan järkevää tavaraa kyseisiin ongelmiin ja kuinka useasti tuo kannattaa toistaa?
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

calm

Lainaus käyttäjältä: biblo - marraskuu 18, 2009, 17:39:30 ip
Onkohan ihan järkevää tavaraa kyseisiin ongelmiin ja kuinka useasti tuo kannattaa toistaa?


Puutarharaid olisi syötäville kasveille sopivaa..

biblo

Tuossakin haihtuva aine eli pyretriini ja kasvin alkuvaiheilla suihkuttelen niin ajattelin jottei ole haitaksi.

Mitäs se raidi sitten on mitä muut käyttää?
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

bittipippuri

Kukka raidilla itse raidaan. Ja luotan siihen, ettei järin vaarallista ole. Tässäkin kuitenkin vaikuttavana aineena pyretriini (hajoaa ja haihtuu nopeasti) ja ilmeisesti se apuainekaan ei ole (järin) vaarallinen.

Jarza

Jouduin viime viikolla olemaan neljä päivää poissa kotoa ja sunnuntaina kun tulin kotiin, huomasin punkkien suorittaneen melko massiivisen invaasion erääseen jalapenopuskaani.

Seittiä oli koko kasvissa siellä täällä ja useita pikku perkeleitä kipitti pitkin runkoa. Olin jo täysin varma, että tämän rehun loru oli sitä myöden taputeltu, vaan eipäs ollutkaan. Tapoin kaikki punkit jotka näin, poistin seitit, suihkuttelin vedellä, sitten kukkaraidilla ja eristin muista. Tuo käsittelyn jälkeen kasvi näytti terveemmältä ja elinvoimaisemmalta kuin koskaan, ikään kuin tuo punkkien hyökkäys olisi ollut sille vain nautinnollinen ja miellyttävä elämys.

Jostain muistan lukeneeni, että tuossa seittivaiheessa kasvi olisi jo niin heikossa hapessa, että todennäköisesti kuolee pystyyn. Ja itseasiassa juuri näin kävi parille Cayenne Long Slimille tuossa aiemmin syksyllä. Nyt haluaisinkin kysäistä, että kuinka hyvin nuo jalapenot yleensä kestävät punkkeja? Kun käsittääkseni juuri jalapenot ovat näille pikku pedoille todella alttiita ja surkeita niitä sietämään kun annuumeja ovat.

Pihlajaviita

Ajattelin, että kihokki vetäis punkkeja puoleensa. Joten ostin sellaisen Bauhaussista noin kuukausi sitten ja heitin enempiä ajattelematta chilien joukkoon. Kihokki ehti olla muutaman tunnin chilien seassa kunnes huomasin katsoa sitä lähempää. Korkea kukan varsi oli täynnä pieni vihreitä ötököitä.
Leikkasin pahiten saastuneet lehdet ja varret pois siitä kihokista ja upotin sen tunniksi ämpärilliseen vahvaa Puu-Tolu seosta ja sen jälkeen juoksutin runsaasti vettä kasvin ja juuriston läpi. Heitin sen vielä varmuudeksi pakkaseen ulos loppuillaksi.

Ilmeisesti mitään munia sielä ei ollut kun uusia kirvoja tai punkkeja(?) ei ole ilmeentynyt. Eikä myöskään chileihin ole näitä levinnyt. Kuivassa huoneilmassa tuo kihokki ei tunnu kasvavan, saattaa myös tuo perusteellinen tuholais torjuminen rajoittaa kasvua. Pitäisi varmaan uskaltautua laittaa tuo kasvi chilitaimien joukkoon minikasvariin, jossa olisi kosteampi ilma ja valoisampaa.

ridges

Punkkeihin kyllästyneenä hankin sitten ilmankostuttimen (BIONAIRE BWM5075) ja tietenkin kosteusmittarin seinälle. Olen yrittänyt pitää huoneessa 55% kosteutta ja kyllä chilit näyttää viihtyvän ja punkit ei tykkää. Oma iho tuppaa myös kuivumaan pakkasilla ja siihenkin toi toi apua.
Chiliyhdistyksen jäsen numero 810

AirMan

Minä olen menestyksekkäästi hävittänyt punkkeja viemällä chilipuskat suihkuun. Eli puska kylppäriin ja reilusti viileää vettä päälle joka suunnasta. Kannattaa kallistella ruukkua niin, ettei multa tai turve kastu liiaksi. Yksi pieni puska pääsi kuolemaan, kun aloitin torjuntatoimet sen kohdalla liian myöhään, mutta useampi on toipunut oikein hyvin.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Hatekki

Omiin chileihini ajattelin kokeilla torjuntaeliöitä koska niitä töissä käytetään punkkien ja kirvojen poistoon niin ei tarvi myrkkyjen kanssa niin paljoa pelata..