elokuu 10, 2020, 21:45:29 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Millä ja miten lannoitat?

Aloittaja naali, marraskuu 29, 2006, 03:06:04 ap

« edellinen - seuraava »

Pääasiallinen lannoitteesi

Substral tai muu kukkalannoite
24 (6.6%)
Tomaatti- ja vihanneslannoite
60 (16.5%)
Erityisliemet vesiviljelyyn
69 (19%)
Käsitelty kanankakka tms.
10 (2.8%)
Paska (myös oma, itäaasialaiseen malliin)
5 (1.4%)
Ei niin mitään
13 (3.6%)
Puutarhan kesä tai muu kastelulannoite
182 (50.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 363

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "Chiliman"
Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Lainaus käyttäjältä: "Chiliman"Tuolla infernossa kun lueskelin tuosta lannoittamisesta lisää, niin tällaiseen törmäsin:

"Chilipaprikat eivät yleensäkään pidä kaupan ns. normaaleista lannoitteista. Useimmissa näistä on liikaa etenkin typpeä, mikä saa aikaan voimakkaan kasvun, muttei hedelmiä. Erilaiset bakteeri- ym. pohjaiset "bio" lannoitteet toimivat jo paremmin."

Ovatko nuo sitten hyviä noille? Vai voiko olla vain haitaksi. En ole vielä laittanut, pitää varmaankin ottaa ensin joku yksilö viakka koekaniiniksi tai jotain..?


hyvä esimerkki substralin vaikutuksesta...toiseksi viimeinen viesti alhaalla...

http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=3248&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=ravinnetikku

No voihan h*lvett*!! ostin sitten turhaa sontaa  :brick:


älä ressaa, ite onnistuin listimään viime kautena jotain 5 kasvia ko. myrkyllä....olis silloinki pitäny olla tämmösiä varottavia esimerkkejä, luupäisenä ihmisenä kun en usko"ei kannata kokeilla"tyylisiä kommentteja :)
Meillä määrää Nainen!

Chiliman

No, sen verran lohduttaa, että eipä juuri muita purkkeja näkynyt kuin tuollaisia, ja sitten niitä missä lukee 'Substral'... Eikö tuota merileväuutettakaan voi laittaa?

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "Chiliman"No, sen verran lohduttaa, että eipä juuri muita purkkeja näkynyt kuin tuollaisia, ja sitten niitä missä lukee 'Substral'... Eikö tuota merileväuutettakaan voi laittaa?


merileväuutetta voit sumutella, kannattaa tosin muistaa että se ei yksinään sovi lannoitteeksi...
lähinnä lisäravinteena menee lehdille...
Meillä määrää Nainen!

Toni

No voihan...!! :brick:

Mää oon joka syksy tunkenu vaa lannotetta ruukkuun, ku on alkanu lehdet lerpattaa. Noh, lehet ei noussu ylös, niin tungin lisää lannotetta!! :mrgreen:

Mitäs mieltä ootte tuosta "ruukun voima" -lannotteesta? Sitä oon kans antanu  vähäsen näille. Paketissa sanotaan, että on eloperäinen.

Chiliman

Lainaus käyttäjältä: "Tontttu"Mitäs mieltä ootte tuosta "ruukun voima" -lannotteesta? Sitä oon kans antanu  vähäsen näille. Paketissa sanotaan, että on eloperäinen.
Eilen kerkesin puolentoista litran pottuun lantraamaan valmiiksi sen, mutta onneksi sitten paljastui, että monella alkanut tulla vain enemmän tuosta ongelmia. En ole kerinnyt sitä laittaa, taidan mennä palauttamaan koko p*skan v-loppuna.

Chiliman

Eli kuinka paljon sitä tulisi laittaa sitten yhteen litraan? teelusikka? Jos ei sittenkään palauttaisi tuota... tai en tiedä, ei oikein uskalla, jos kuitenkin tappavat taimet.

edit: laitoin nyt puoleen litraan lääkeruiskulle 10-20 pisaraa, eikä veteen tullut edes väriä. Se tuskin on liikaa?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Chiliman"Eli kuinka paljon sitä tulisi laittaa sitten yhteen litraan? teelusikka? Jos ei sittenkään palauttaisi tuota... tai en tiedä, ei oikein uskalla, jos kuitenkin tappavat taimet.


Ei kannata hätiköidä. Eivät nuo "K-Kaupan kukkalannoitteet" nyt  varsinaisia paprikantappajiakaan ole, ellei niitä annostele ihan päättömästi ja/tai valmiiksi voimakkaan esim. mustamullan sekaan... Mieto annostelu voi olla kasvukauden alkupuolella hyödyksikin. Kesällä en näitä peruslannoitteita enää kuitenkaan käyttäisi, koska monien korkea typpipitoisuus aiheuttaa tosiaan helposti kukintaongelmia... Kokeile varovasti, sillä se selviää.

Merileväuute on mainiota ainetta. Sitä voi kyllä lorauttaa kasteluveteenkin, eikä vaikuta herkältä yliannostukselle.

Helppo ja toimiva lannoite turve/multakäyttöönkin tuntuisi muuten olevan tuo OnePart TotalGro/TotalBloom -kaksikko (Viherpeukusta ainakin saa). Kun vielä sekaan heittää Diamond Nectaria, annostukset sellaista puolta vesiviljelyyn suositellusta, joka toinen kastelukerta, ainakin omat kasvini tuntuvat tykkäävän... Voi olla, että annostelua voisi vielä paljonkin optimoida.

Nalle

Löysin parvekekalusteita varastosta kaivellessani hyllyjen perukoilta tonkallisen Biolanin luonnonlannoitetta marjoille ja hedelmille. N-P-K-speksit ovat 5-3-7. Olisikohan tuosta jotain hyötyä chilien ja/tai tomaattien kasvatuksessa? Lannoite on raemuodossa, mitenhän sitä olisi paras käyttää? Ja millaisia annoksia tulisi laittaa, pöntön kyljessä luetellaan annosteluohjeita omenoille, luumuille ja marjoille lähinnä.

manux

Alkuperäisen aiheen mukaan. Lannoitan turvekasveja biobizzeillä, biogrow, biobloom, alg-a-mic ja kukinnan boostaukseen topmaxia kesällä.Substralia olen kolmena vuotena testannut ja todennut ettei se ole mun juttu(tm). Viime vuonna peltokasvit nauttivat lisäksi fishmix+vesi seoksella ruiskuttelusta. Hydrokasvit nauttivat flora mato+micro setistä ja kukituksen boostaamiseen topmaxia.

Omalta osaltani suosin isompaa  ruukkukokoa ja miedompaa lannoitusta. Jos jollain bonzai ruukuilla(muutaman litran) yrittäisin kasvatella niin tarvitsisin varmaan kovempaa lannoitusta, mutta nykyisillä 30l+ astioilla on tuntunut lannoittamattomatkin kasvit pärjäävän ja satoavan. Isoihin kippoihin kerran yliannosteltu typpi ei ihan hetkessä(kesässä) kulu pois.

Ja alla olevasta linkistä voi käydä katselemassa miten ne kasvit ovat kasvaneet aikaisempina vuosina. Kuluva vuosi voi olla ennätysvuosi. Kausi on 2.5-3kk aikaisessa esim. 2006 vuoteen verrattuna. Pienempi kasvimäärä ja parempi keinovalotus+hoito tuottaa tulosta. Aikaisempina kausina on ollut ~50 kasvia, tänä vuonna taitaa olla vain 12 tai 13 puskaa. Mutta kasvit ovatkin huolella valikoituja suosikkeja.


Kasvattelua

Emuli90

Kemira Growhow Puutarhan Täyslannos(14,5,21) luultavasti 0,2% vesiliuoksena. Chilit ovat kasvaneet hyvin paitsi jalapeñot ovat käpristelleet hieman lehtiään(vaikuttaako matala pH-arvo?).

Ja vielä Substralista. Vanhempani ovat kauppapuutarhureita(ammattiviljelijöitä n.20v kokemuksella) ja sanovat Substralia tiskivedeksi. :)

Torakka

ite oon pistänyt todella vähän substralia kastelu veteen ja ei ne chilit siitä ainakaan hunoon suuntaan oo mennyt

chilimieli

:D  Biogrow ja biobloom
Merileväuutetta ja kukkaloiston kastelulannoitetta. :cayenne:

Khan

Kanankakkarakeita, schultzia (10-15-10 määrä on pari tippaa/ison kalibeerin kastelukannu).
Minkäslaisia kokemuksia porukalla on jaakontaiasta?
Kalliilta vaikutti, mutta mikä on teho, eli kannattaako mennä ostoksille?
:)
#115

manux

Lainaus käyttäjältä: "Helldone"Kanankakkarakeita, schultzia (10-15-10 määrä on pari tippaa/ison kalibeerin kastelukannu).
Minkäslaisia kokemuksia porukalla on jaakontaiasta?
Kalliilta vaikutti, mutta mikä on teho, eli kannattaako mennä ostoksille?
:)


Onhan tuota jaakontaikaa tullut käytettyä. Halvempi, kätevämpi ja yhtä tehokas keino on co2-tabletit. Tabuja saa vaikka viherpeukusta. Parhaimmillaan suljetussa tilassa missä ilman co2 pitoisuus oikeasti kasvaa eikä tuuli vain puhalla hiilidioksidia pois. Tabut liuotetaan veteen, joka ruiskutellaan kasvien lehdille. Ei mitenkään ehdoton tai tarpeellinen lisä. Pikemminkin niitä viimeisiä hifistelyjä mitä voi käyttää, jos tuntee siihen tarvetta.

Khan

Selvä. Eli paria puskaa kasvattaessa ei niin välttämätön,
mutta jos on puolentoista hehtaarin chilimetsä, niin sitten.
Mutta taidan nyt tämän kauden edetä ihan mullalla, kanankakalla ja schultzilla.  :P
Mutta kiitoksia tiedosta!
#115

BuRaX

http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=3424
Tarviikos tuon kokoset Red Ugandat lannoitteita?
Merileväuutetta oon suihkutellu ja antanu kasteluvedessä.
Ruukunvoimaa löytyy kotoa, mutta uskaltaako/tarvitseeko antaa?
#400.

Torakka

merilevä uutetta huomisesta asti  :wink:

Rach

Millasia kokemuksia Flora Micro/Mato -setistä turpeeseen ja multaan? Biobizziä jengi tietty hehkuttaa...mut onko tulosta tullut myös Floralla? Ei jaksais ostaa muutamalle multakasville erikseen Biobizzejä. Ne rahat laittaa mieluummiin Biobizzeen ilman bioa.  8)

manux

Lainaus käyttäjältä: "Rach"Millasia kokemuksia Flora Micro/Mato -setistä turpeeseen ja multaan? Biobizziä jengi tietty hehkuttaa...mut onko tulosta tullut myös Floralla? Ei jaksais ostaa muutamalle multakasville erikseen Biobizzejä. Ne rahat laittaa mieluummiin Biobizzeen ilman bioa.  8)


Mato+Micro aivan loistosettiä hydroihin. Muita hydroravinteita jäänyt kaappiin käyttämättönä mato+microsetin tultua kuvioihin. Mato+Micro on  turhan vahvaa chileille turpeeseen. Ylilannoituksen vaara on *erittäin* suuri noiden kanssa turpeessa. Tomaateille annoin hydroista mato+microvesiä litkujen vaihdon yhteydessä. Tomaatit tuntuivat diggaavan(muuta lannoitusta tomangeilla ei sitten ollutkaan).

BioBizzit ja topmax vaikka npk:n omaavat eivät ole samassa mielessä lannotteita kuin mato+micro tai substral. Biobizzit ovat enemmänkin ravinnelisä ja vaikuttavat  maaperän mikrobielämään ja ravinnepuutoksiin ja sitä kautta satoihin.

Ja tuohon alkuperäiseen kysymykseen palaten, minun mielestä mato+micro on täysin turha ja vaarallinen turvekasvatuksessa. Biobizzeistä taas on selkeätä osoitusta, että auttavat satoamisessa... Ja vaikuttavat siis ihan eri tavalla kuin mitä mato+micro. Oma valinta olisi ja on peruslannoitettu turve, biogrow, bio bloom ja topmax. Hydroihin mato+micro ja topmax.

Torakka

millä suhteella annatte merilevä uutetta chileille ja mitä hyötyi tosta uutesta irtoo??? :?:  :idea: