lokakuu 01, 2020, 21:08:59 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sadottaminen ja valon määrä + vesipumput

Aloittaja Rach, tammikuu 13, 2007, 18:14:25 ip

« edellinen - seuraava »

Rach

Moi taas. Semmosta ajattelin kysästä, et tarviiko satoa kypsyttävä puska vielä valoa yhtä paljon kuin kukkimisvaiheessa? Eli vaikuttaako valon määrä palkojen kypsymiseen? Sit ku tää puska kasvaa tollasessa ämpäri-hydrossa, nii onko jotain haittaa jos ottaa tässä vaiheessa pumpun vekee? Ens viikolla tullee Fasselta postia 8), ja ajattelinki heti pistää muutaman baccan itämään, lajeina ehkä Aji Cristal ja Benito. Pumpulle ja lampuille olisi sitten parempaa käyttöä. Voisihan noita pumppuja enemmänkin hankkia, mut esim. sitä Peukun tarjous-pumppua ei oo enää näkynyt sivuilla, ja se 17e tuntuu kalliilta samaisesta vermeestä, jonka kuukausi sitten sai vielä kympillä... Onko kenelläkäään muuten havaintoa, josko jossain päin Helsinkiä myytäis noita halpis-vesipumppuja (5-10e), esim. akvaarioliikkeet ym? Motonetit, Hong Kongit ym. tilpehööri-kaupat tahtoo aina olla jossain Vantaalla (=liian kaukana).

Lumipallo

Valonmäärä on vähintäänkin sama, mielellään suurempikin satoa kypsyttäessä, ja kannattanee pitää se pumppu ainakin siihen asti että nuo lajikkeet on itänyt..

Os2

Pumppu päällä ja miedommat liemet/vesi kypsyttelyyn.
Tarvitsee valoa eniten juuri sadon kypsytykseen.
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

Garbonig

Näyttäis täältä http://www.coralreef.fi/shop/catalog/product_info.php?cPath=21_36&products_id=401&osCsid=c0aaf2b13d33353e12ba58ae9a988da6 löytyvän aika kohtuu hinnalla tätä honkkareissa yms. myynnissä ollutta halpis pumppua. Ei tosin ole Helsingissä, mutta postihan kulkee.

Fatalii

Ei chilit itseasiassa kauheita valonmääriä kypsyttäessä tarvitse, eniten juurikin kukkimis ja satoamisvaiheessa, mutta ylimääräinen valo kypsytyksessä ei todellakaan ole haitaksi.
Sanoisin että samanlainen valonmäärä kuin kasvuun piisaa kivasti loppukypsytykselle.

Esim. ripenin avulla loppukypsytys onnistuu loppusyksystä - alkutalvestakin ihan joutuisasti ilman lisävaloakin.

Jos loppukypsytys vaatisi kaikkein eniten valoa niin aika toivotonta kasvattelu olisi suomen oloissa. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around