tammikuu 27, 2020, 18:59:46 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Yleinen fotoalbumi

Aloittaja chilimieli, heinäkuu 15, 2007, 03:18:11 ap

« edellinen - seuraava »

chiliholisti

pitääpä laittaa tännekki nämä.elikkäs sain tossa jouluna yheltä kaverilta siemeniä, jotka se oli ottannu kavirilta saamasta chilistä.
tuntomerkkejä vähän mitä sain bolivialainen,violetti ja kurpahtaa kypsymisen loppu vaiheessa.sitten tähän perään tämmönen alottelia kysymys:onko normaalia että samoista siemenistä tulee erivärisiä hedelmiä tai no ainaki tässä vaiheessa ovat.ne siemenet oli viellä kiinni siinnä sisuksessa kun sain nämä.molemmissa puskissa oli alkuun podit vihreitä ja sitten toiset muuttu suoraan punaisiksi ja toisessa puskassa toi väri sitten on keltanen.voi laittaa ehdotuksia. tuolla lajikkeen tunnistamisessa veikattiin perus cayanneksi.niin toi punanen on tällä hetkellä kokoneen punanen.oottavan aika on pitkä,pitää antaa vielä olla  :P

chili päivässä pitää lääkärin loitolla...
Muista otta CHILIsti...

Krynx

Tästä ne lähtee

Pari päivää meni
Nyt ne meni isompaan. Saas nähdä miten äijäin käy. Ekan kuvan Apache ei ole juuri mitään tehnyt isommat on hot waxia.

jenze

Pian korjataan satoa :) Mitäs tästä Anaheimista tekisi? täytettyä chiliä?LudwigVonAntero

huhtikuu 10, 2011, 23:33:54 ip #124 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 11, 2011, 12:19:09 ip käyttäjältä LudwigVonAntero
Tästä se lähtee taas. Viimevuonna tuli ensikertaa laitettua ihan perus kaupan mitälie punasia chilipaprikoita itämään. Se onnistui kuin onnistuikin vallan mainiosti, joskin olin hieman myöhässä.

Tänä vuonna sitten uudella innolla:

Työkaverilta sain eri lajikkeiden siemeniä. Hauska kokeilla ja maistella miten paljon niissä on eroja.
Valikoimaan kuuluu: Bolivian Rainbow, Lemon Drop, Short Yellow Tabasco, Aji Cristal, Jalapeno Hercules ja 7 Pod.
Kaikki paitsi 7 Pod on lähtenyt itämään oikein mallikkaasti tässä reilun viikon aikana. Käsittääkseni ärtsyimmissä kestääkin yleensä kauemmin.
ParturjzCoxsone
kiinnostais tietää onko noilla starfisheillä tapana kasvaa tollai vai mikä lie ? jumalan kiitos tuo rupes hiljallee haarautuu, mittaa kuiteski jo 70cm ja helmikuun alkupuolella laitettu multiin.. viime viikolla veny 20cm :) tällä vauhilla tulee katto vastaan enneku saa pihalle..

Azukki

^ Mulla kasvaa 2 Starfishiä maitopurkeissa joissa max 6dl multaa, ja ne ovat lähes 2metriä pitkiä molemmat :p Eli kannattaa varautua leikkaamishommiin. Starfish kasvaa hyvin nopeasti.

PP

Monet baccatumit käyttäytyy juuri noin. Itsellä Campane ja Lemon Drop olisi tehneet vain suoraa vartta ellen olisi latvonut niitä mutta ei ne nytkään nopeasti haaraudu. Jos tilaa on vähän, baccat kannattaa latvoa jo 10-20 cm korkeina.

ParturjzCoxsone

nojoo just oisinki ruvennu pätkimään noita mut alkovat haarautua.. joutuu tosta hydrosta kiskasee ton toisen samanmittasen pois ja laittaa multaan. tietääpähä ens kerralla. mitenkä lie tuo aji benito, onko tietoo kasvaako seki samaantapaa sit ku on baccatumi myös ?

-V-

Lainaus käyttäjältä: ParturjzCoxsone - huhtikuu 11, 2011, 21:18:31 ip
nojoo just oisinki ruvennu pätkimään noita mut alkovat haarautua..


Mahtaako se latvominen tuon kanssa paljoa auttaa... kattoon se kuitenkin kasvaa. Investoi tikkaisiin.
(c) Fatalii

Mainittakoon nyt vielä, että Starfishinhän pitäisi olla kotikonnuillaan semmoinen puolimetrinen puska... Täälläpäin se jostain syystä hieman innostuu tuon pituuskasvun kanssa.

Lainausmitenkä lie tuo aji benito, onko tietoo kasvaako seki samaantapaa sit ku on baccatumi myös ?


Aji Benito Mussolini on sitten taas vallan erisortin bacca, se ei ilman tukea ja tarkoituksellista versojen ylöspäin ohjailua juuri puolta metriä korkeammaksi kasva. Bonuksena ei ainakaan mun olosuhteissani (suuri ero valon määrässä kesällä ja talvella) ota nokkiinsa (eli kuole) talvesta, toisin kuin muut baccat, joita olen kasvattanut.

ParturjzCoxsone

hehe :D jooh, niihä minua varoteltii että isoks kasvaa mutta enpä uskonu että itellä kasvas. vaa näkkyy kasvavan, pakko myöntää

sikMuutaman viikon ikäinen Jalapeno Hercules Aerofarmissa

LupeKani


Ensimmäinen chilini koskaan, annuum se on, mutta lajike ei tule mieleen. 1.5kk vanha ja kasvu on ollut aivan järjetöntä, vaikka pituudesta pätkäisin 1/3 pois jotta haarautuisi hieman paremmin. Näyttää onnistuneen, jospa tekis tästä oikein testikappaleen ja leikkelis myöhemmin lisää.

(Huomatkaa miesmäiset painot taustalla)

coco


calm

Tästä se taas lähtee (käsistä). Jotenkin minulla on semmoinen olo, että ei tuolla kasvihuoneessa tule olemaan yhtään sen enempää tilaa kuin viime kesänäkään.. Jospa nyt olisi edes vähemmän kirvoja, niin eivät paskoisi kovin paljon mustemmaksi vanereitakaan.


Aku


Porridge

huhtikuu 23, 2011, 13:22:36 ip #136 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 23, 2011, 13:24:58 ip käyttäjältä Porridge
Coofradin jalanjäljillä kuvia telttakasvatettuista.

Speksit:
Teltta (PxLxK)= 160x65x180cm. Poistoilmatuuletin ja kiertotuuletin katossa.
Lamppu: 400W SpNa Philips Master Son-T Pia plus käytetyssä kasvivalaisin rungossa. Ennen natikkaa pikkutaimet saivat Osramin Fluoraa noin kuukauden. Natikan etäisyys latvustosta 40-70cm pienentyen kevättä kohden. Arvioitu valaistusjakso lokakuu-tammikuu 14-15h/pvä ja tammikuu-huhtikuu 11h/pvä.
Ravinteet: taimivaiheessa Biobizz sarjan tuotteita ja myöhemmin vaihto Puutarhan kesään, koska ensin mainituissa ei ole mitään järkeä. Lannoitettu myöhemmällä vaiheella PK:lla noin 1.25ml/l ja kukkiessa noin 0.5ml/l. Lisäravinteena GHE:n Diamond nectaria 3ml/l maaliskuun lopusta lähtien.
Kasvualusta: Kekkilän kestomulta ja Plantagen (=Kekkilä) Puutarhamulta + ruukkukate multaan sekoitettuna. Vaihdettu jälkimmäiseen, koska kestomulta on kallista.
Ruukut: Ensin perusruukuilla (ruukku + aluslautanen) ja myöhemmin vaihdettu huomattavasti mielyttävämpiin Orthexin altakasteluruukkuihin (30, 25, ja 20cm pauliinat sekä Naga 28cm Mimosassa).
Muut: Ilmankostutin; suhteellinen ilmankosteus valaistusjaksolla 30-40% välillä ja valot suljettuna 60-70%. Ilman kostutinta ilma on hyvin kuivaa, 10-20% välillä.
Lämpötila: Valojaksolla 26-29C nousten iltaa kohden. Yöllä huoneenlämpössä eli 20-23C.

Huom: Kasvit eivät ole nähneet päivänvaloa. Polttimo on ollut aina sama lukuunottamatta taimivaiheen (kasvoivat alle 5cm korkeiksi) Osram Fluoraa.

Kuvat:
Sisäkuva, jossa isoimmat puskat ovat tomaatteja (Silvery fir tree). Eliminoitu myöhemmin tilanpuutten takia. 28.11.2010


Taimia Fataliin lokakuisesta aloittelijan pussista + pari muuta lajiketta. 12.12.2010


Taimet. Naga Mimossassa, Aji Cristal ylävasemmalla, Turbo Pube ylimmän rivin oikealla + muut. 31.1.2011


Aji Cristal hontelona 5.3.2011


Turbo Pube ja Caribbean Red habanero 29.3.2011


Yllätysbaccatum 15.4.2011


Teltta 15.4.2011


Naga, jolla korkeutta 1.1m ja 50-60 podia. Takana marjoja kypsyttelevä Bolivian Rainbow 18.4.2011


Hyviä keväisiä lomapäiviä kaikille!

Tyttii

huhtikuu 27, 2011, 18:20:51 ip #137 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 27, 2011, 18:22:34 ip käyttäjältä Tyttii
Väsäsin "altakasteluruukun" kahdesta jäätelörasiasta ja superlonista, saa nauraa :) Mitä luulette, voisko toimia?


Tässä lopputulos: Kukkatalosta ostetut apache ja mysteeribacca vierekkäin.

Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

MrFrost

Voihan toi altakastelu toimiakin... Ehkä parempi ois ollu vaan jättää reijät, soraa pohjalle ja nurkkiin jotku parin 3mm extrakorokkeet liimalla kiinni :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

calm

Sääennusteetkin menee taas ihan miten sattuu. Edelliselle yölle luvattiin -2 ja oli -0,2, viime yölle luvattiin -1 ja oli -4,2. Lattia pysyy kasvarissa kovin kylmänä, vaikka muuten lämmintä jo riittäisikin. Kylmimpään aikaan ei lämmitys näköjään jaksanut saavuttaa asetettua 13 astetta, mutta pitipä tuo nyt ilman kuitenkin 17 astetta ulkolämpötilaa ylempänä. Seinän vieressä olleet kurkutkin näyttivät vielä ihan elinvoimaisilta.